Hyvää juhannusta!

Halusin tulla toivottamaan tänne blogini lukijoille hyvää juhannusta. Useampaankin postaukseen odottaa jopa valmiiksi otetut kuvat, mutta jotenkin olen jumissa kirjoittamisen kanssa. Se on minulle yleensä helppoa ja vaivatonta ja sanat tulevat kuin itsestään sen kummemmin miettimättä. En siis tapaa mitenkaan valmistella tekstejäni. Ne tulevat ulos sellaisina kuin sillä hetkellä virtaavat ulos ajatuksistani. Nyt ei kuitenkaan tunnu virtaavan oikein mitään eli sinänsä itsellenikin hieman outo tilanne. Ehkäpä nämä kesäpäivät kuitenkin vähitellen tekevät tehtävänsä ja ulosanti alkaa jälleen toimia paremmin.

Tänä juhannuksena – aivan kuten monena edeltäjänäänkin – iloitsin siitä, että ei tarvinnut pakata eli ei tarvinnut lähteä yhtään minnekään. Sai ihan rauhassa, ilman mitään pakollisia aikatauluja jäädä kotiin oman perheen kanssa.

Itse asiassa meille taisi ensimmäistä kertaa käydä niin, että emme edes grillanneet juhannusaattona tyypillisiä “juhannusmenumme” ruokia, vaan siirryimme suoraan jälkiruokakattaukseen. (Toki siis söimme lämpimän ruuan ennen sitä, mutta erilaisen kuin yleensä juhannusaattona.) 

Kävimme ruokaostoksilla vasta juhannusaattona ja totesimme, että tulee aivan liian kiire valmistaa kaikki suunnittelemamme ruuat ja vielä siihen kakkukattaus päälle, joten päädyimme siirtämään grillauspuuhat vasta juhannuspäivälle.

Teimme perinteiseen tapaan kattauksen patiolle, joskin tällä kertaa katoimme kakut aivan erilliseen pöytään. Pöydän takaa näkyy hieman vastavalmistunutta uima-altaan ympärille rakennettua terassia. Se ei suinkaan vielä ole valmis, mutta huomattavasti käyttökelpoisempi kuin viime kesän versio.

Pojat toivoivat mutakakkua eli gluteenitonta ranskalaista suklaakakkua sekä pavlovaa. Täytynee tuon pavlovankin resepti vielä jonakin päivänä tänne itselleen muistiin kirjata. On nimittäin osoittautunut todella käteväksi, kun voin etsiä nykyään aika monen käyttämäni reseptin suoraan blogista. 

Kotimaisia todella suuria ja mehukkaita mansikoita löysimme marketin edustalta myynnistä. Meillä juodaan hyvin harvoin limsaa, mutta nyt juhannuksena pojat saivat Jaffaa ja me aikuiset sekä lukiolainen joimme kahvia, miehistö mustana ja minä cappucinona. Vielä lämpimän eli uunituoreen mutakakun päälle laitettiin vaniljajäätelöä ja mansikoita. Eipä tarvinnut enää tämän kauttauksen jälkeen syödä iltapalaa!

Tarjoiluastioina käytin Iittalan Kastehelmi-sarjan pienempää ja isompaa tarjoiluvatia. Lautaset olivat myös samaa sarjaa. Pitäisi täydentää sitä vielä tarjoilukulholla, niin olisi jäätelöllekin lasinen tarjoiluastia.

Itselleni iskee aina juhannuksena haikeus, että tässäkö tämä kesä nyt olikin. En tiedä mistä se oikein juontaa juurensa, koska tässä vaiheessahan kesää on vielä pitkälti edessä ja monesti se on oikeastaan vasta alkamassa. Oi ihana kesä, viivythän vielä pitkään!

Ehkäpä olen jo aiemminkin kertonut, että tapaan käyttää kesällä ulkokalustepenkkien pehmusteina Hemtexin tähti- ja ruutupussilakanoilla päällystettyä ja kolminkertaiseksi taitettuja peittoja. Lisäksi käytössä on ihan vain valkoisilla tyynyliinoilla päällystettyjä 50cm x 60cm tyynyjä ja sekä muutamia pienempiä tähtikuvioituja koristetyynyjä. Valitettavasti niistä osa meni pilalle eräänä talvena ja kovasti kaipaisin korvaavia tilalle. Osaatko kertoa mistä löytäisin ulkokäyttöön sopivia tähtityynyjä tai tyynynpäällisiä? Gantin päälliset ovat hieman liian arvokkaita haalistumaan auringossa.

Tine K:n jättikorit ovat hyvä säilytyspaikka kesäisin terassipehmuisteille; tyynyille ja peitoille. Nostan korit aina yöksi terassille katoksen alle, jolloin ne eivät pääse kostumaan eivätkä mahdollisen sateen tullessa kastumaan. 

Tarkkasilmäiset ehkä huomaavat ruokailuhuoneen sälekaihtimien olevan alaosastaan auki. Se johtuu siitä, että kanit ovat tuossa rukailuhuoneen ikkunoiden alla olevalla alueella ja noista ikkunoista niiden puuhia on mukava tarkkailla ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla, moesti myös sillä välillä. Kun pojat ovat ulkona hoitamassa pupuja niiden ulkoaitauksessa, on noista ikkunoista myös helppo ruuanlaiton lomassa seurata, että akikki sujuu hyvin.

Poikien vaatteet:

Äidin vaatteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *