Tervetuloa ihana kesä!

Tämä kesäntoivotuspostaus olisi pitänyt kirjoittaa jo viikko sitten, mutta kesäloman alku, rästiin jääneet työt ja kaunis sää jättivät postauksen tekemisen jalkoihinsa.

Sain viimevuotiseen tapaan jälleen mahdollisuuden jakaa todistukset ulkona, luokkani ikkunoiden alla olevassa puutarhassa. Kuin ihmeen kaupalla omenapuu oli puhjennut kukkaloistoonsa juuri kevätjuhlapäivänä. Ihmettelin puutarhaan astuessani tunnetta, että jotakin on toisin kuin vielä eilen ja se toisin oleva olikin juuri nuo omenapuuhun ilmestyneet kukat.

Jälleen sain virittää valkoiset viirinauhat “näyttämöksi” ja tuo kesäkuinen viimeinen yhteinen hetki ennen lomaa oli valmis. Tämä kuva on otettu vasta tilaisuuden jälkeen, jolloin olin riisunut maskin. Vaaleansinisellä mekolla mentiin tänäkin vuonna. Perinteinen kotelomekko on Part Twon ja valkoiset korkkarit ovat itse asiassa yli 20 vuoden takaiset Gaborin hääkorkkarini. Kotelomekon perinteikkyyttä rikkovat siinä olevat taskut. Niiden ansiosta tämä mekko saattanee myöhemmin päätyä ihan arkikäyttöön.

Aamulla veimme ensin nallekarhu- ja jääkarhupojan omalle koululleen todistustenjakoon. Sinne eivät saaneet vanhemmat mennä mukaan. Koska oman kouluni juhla ja todistustenjako alkoi tuntia myöhemmin, ehti mieheni kera kuopuksen tulla auttamaan minua ripustamaan viirinauhat puutarhaan ja nostamaan pieni pöytä luokkani ikkunasta ulos. Sen jälkeen pikkupojat olivatkin jo valmiina haettavaksi. Sitten heillä oli vuorossa lukiolaisen kuljettaminen ylioppilasjuhlaan soittamaan, jonka jälkeen he tulivatkin auttamaan minua viirien poisottamisessa ja pöydän nostamisessa takaisin luokkaan. Voitte arvata, että kuopus on jo melkoinen konkari “kuskikeikkailussa”, kuten asiaa kutsumme.

Tänä vuonna poikien todistustenhakuvaatteiksi valikoitui rento kesävaatetus, johon kuului KappAhlin Hampton Republicin beiget chinoshortsit ja Pomp de Luxin vaaleansiniset hieman pellavatyyppiset pystykauluspaidat. Paitojen ruskeat napit nappaavat saman värimaailman paitsi shortseista, niin myös Zaran ruskeista vöistä ja Björn Borgin ja Crocsin ruskeista tennareista.

Kesänloman alkajaisiksi mieheni oli luvannut ostaa pikkupojille yhteisen paketin Pokemon-kortteja, joita ovat nyt innostuneet keräämään. Koululta suuntasimme siis ensimmäisenä ostamaan kortteja ja sen jälkeen lukiolainen ilmoitti olevansa valmis. Haettuamme pojan ja pianon kyytiin, suuntasimme kulkumme kohti perinteisiä kesäloman aloituksen jäätelötötteröitä

Kesäkuu alkoi tänä vuonna nimensä mukaisesti KESÄLLÄ! Heti kesäkuun ensimmäisenä päivänä lämpömittari kipusi 20 celciusasteeseen ja on sen jälkeen lähes poikkeuksetta päivittäen saavuttanut nuo lukemat ja ylikin. Ihanaa!

Nöpökökkelini, joka sai aloittaa kesälomansa heti kesäkuun alusta, kun eskari loppui jo 31.5. Päivät sujuivat hyvin kaneja hoitaen ja isoveljiä koulusta odottaen. (Ei hän toki yksin ollut kotona.) Ensi syksynä ensimmäistä kertaa vuosiin, meillä ei ole talossa enää yhtään varhaiskasvatusikäistä, sillä kuopuskin liittyy koululaisten joukkoon. Kiinnostaisiko teitä koulun aloitukseen liittyvä postaus hieman samaan tapaan kuin aiemmin tekemäni postaussarja liittyen päiväkodin aloitukseen?

Vaikka lokakuun alussa, kun meille tuli töihin maskipakko, oli alkuun hyvinkin hankala käyttää maskia, on siihen näiden kuukausien aikana tottunut. Puhetyöläisenä on omat haasteensa maskin käytössä ja etenkin musiikkitunnit laululeikkeineen olivat alkuun erityisen haasteellisia. Hankaluutta lisäsi myös se, jos joutui vielä illallakin käyttämään maskia, puhumattakaan tästä viimeisen viikon lämmöstä yhdistettynä maskin käyttöön. Monesti olemmekin tehneet niin, että etätöissä ilman maskia  päivisin ollut mieheni on hoitanut pitkälti kaupassakäynnit ja poikien harrastuksiin liittyvät kuviot.

Nyt iloitsen maskivapaasta ajasta. Kauppareissu maskin kanssa ei tunnu miltään verrattuna tuntien yhtäjaksoiseen päivittäiseen maskielämään. Kovasti tsemppiä teille kaikille, jotka elätte arkeanne maskien kanssa! Toivotaan, että rokotukset alkavat vähitellen helpottaa itse kunkin elämää ja syksy saataisiin aloittaa jo kutakuinkin normaalimmissa oloissa ja ehkäpä myös ilman maskeja.

I h a n a a     k e s ä ä !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *