Pupuyllätyksiä

Ajattelin jakaa täällä blogissa vielä yhden pääsiäisaiheisen postauksen tältä vuodelta. Kuopus sai kummeiltaan pääsiäiseksi pupumaisia yllätyksiä ja ne ilahduttivat häntä kovasti. (Aivan sattumalta hänellä oli juuri tuolloin yllään toivomansa pupupaita.)

Täytyy sanoa, että en ole koskaan ennen nähnyt tällaista yllätystä. Ainakin meidän lapsille ilmapallot ovat kovin mieluisia yllätyksiä ja toivoisin voivani antaa heille ilmapallon vapun lisäksi aina syntymäpäivisin, mutta valitettavasti meidän leveyspiireillä heliumtäytteisiä palloja ei tuosta vaan olekaan saatavilla. Hämmästys ja ilo olikin suuri, kun isosta (ja oudon kevyestä) pahvilaatikosta kohosikin yläilmoihin tällainen söpö pupuilmapallo. Oli pakko tiedustella lahjan lähettäjältä, miten tällainen yllätys oli edes mahdollista järjestää. Jos teillä on tarvetta yllättää joku tärkeä ihminen ilmapallotervehdyksellä, niin se onnistuu Juhlamaailmasta. En tiedä onko kyseessä korona-ajan keksintö, mutta toivottavasti tällainen mahdollisuus jää heidän valikoimiin jatkossakin.

Yhtä mieluisa yllätys oli tähän söpöön Mailegin pussiin pakattu suloinen vanhan ajan puputarravihko. Se on kuin pieni kaunis kirjanen, jonka tarroja ei milloinkaan malta käyttää tarroina, vaan nimenomaan pienenä suloisena kirjasena. Munanmuotoinen pupulumisadepallo on söpöydessään omaa luokkaansa eikä herkkusuu voinut vastustaa suklaisen tiputikkarin makua.

Tikkari onkin ainut, joka näistä “tuhoutui”. Muut uudet pupuaarteensa (myös kauniin lahjapussin) kuopus vei yöpöydälleen. Hän tykkää pitää siinä kaikkia tärkeitä tavaroitaan. Onhan se toki mukava nähdä ne siinä silmien alla, pupulampun valaisemana, aina ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Ei siis puhettakaan, että tätä kaunista pupukoristetta käytettäisiin meillä vain pääsiäisena´ä, vaan nyt kun muut pääsiäiskoristeet on kannettu vintille, sai lasinen pupupallo jäädä koristamaan kuopuksen yöpöytää.

Epäilin myös näiden suloisten pupuaiheisten pääsiäisyllätysten löytymistä kotikaupunkimme valikoimista, joten kysyin näidenkin alkuperää yllätyksen antajalta. Enkä ollut yllättynyt, kun kuulin niiden olevan Tingelingistä. Tingeling kuuluu yksiin niistä suloisista pikkuputiikeista, joihin on päästävä käymään jokaisella Helsingin reissulla ja jonka ikkunaa ei voi olla pysähtymättä ihailemaan aina kun sen ohi kulkee. Koska viimeisestä Helsinki-reissusta on kulunut jo yli vuosi, onkin tosi ihanaa, että Tingeling on avannut suloisen kivijalkamyymälänsä rinnalle myös verkkokaupan ilahduttamaan meitä kauempana asuvia.

Siinä missä kauniit ja suloiset pupuyllätykset koristavat yöpöytää ja ilahduttavat siinä päivittäin huoneen asukasta, kulkee tämä pupuilmapallo mukana lemmikin tavoin ympäri kotia ja jää öiksi sängyn viereen parkkiin. Ajatus on sama kuin muillakin aarteilla ja tärkeillä tavaroilla: Siitä sängyn vierestä sen voi nähdä ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. <3

Eskaripojan vaatteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *