Pääsiäiskorit 2021

Moni ei ehkä halua enää palata pääsiäiseen, mutta koska haluan koota myös vuoden 2021 pääsiäisjuttuja tänne blogiin itselleni muistoksi, niin tiedossa on vielä muutama pääsiäisaiheinen postaus. Tein pojille tänä vuonna sisälle munajahdin, jossa olin piilottanut tiettyihin tiloihin aina kuhunkin kaksi keltapohjaista kartonkilappua, joissa oli pääsiäisaiheinen kysymys. Vastattuaan kysymykseen erilliselle lomakkeelle, sai ottaa koriinsa paikan päältä löytyneen pääsiäisherkun. Pojat kiersivät rataa pareittain (esikoinen ei päässyt käymään juuri silloin) ja lopuksi saivat jakaa saamansa herkut tasan keskenään. Sen jälkeen tarkistin vastaukset ja vuorossa oli vielä varsinaiset pääsiäisyllätykset eli korit ja isot pahvimunat (isoille pojille).

Pääsiäiskorit koostuivat tuttuun tapaan samoista aineksista kuin ennenkin eli “pohjana” jokaiselle pikkupojalle oli tällainen valkoinen rottinkikori, johon oli kiedottu kullekin oma rusetti ja siinä roikkui Pentikin pupukoriste. Kunkin koriin tuli täytteeksi sama Fabelabin pääsiäisaiheinen (tipu, pupu ja lammas) kangaspussi kuin aiempinakin vuosina sekä Mailegin peltiset pääsiäismunat ja kuopukselle peltinen Petteri Kaniini -muna.

Poikien pääsiäiskoreista löytyi melko samanlaiset yllätykset. Tässä yllä on ensin kuopuksen kori. Kuten kerroin Lelulaatikoilla -postauksessa, niin tein Schleich-tilauksen alekampanjan aikaan. Kuopuksen koriin päätyivät Schleichin susipakkaus ja kaninhäkki kaneineen ja tarvikkeineen. Lisäksi yllätysten joukosta löytyi pääsiäisajan puuhavihot tarroineen, yksi Lyran erikoiskynä ja jo loppuvuodesta nämä pääsiäiskorit mielessäni Pii Poosta tilaamani pieni Lego Creatorin pääsiäisaiheinen pussi. Suklaayllätykseksi riitti tällä kertaa pieni lammassuklaa. Jemmakaapistani löytyi lisäksi Lidlistä jo pari vuotta sitten ostamani puiset ruokapakkaukset, jotka päätin sujauttaa mukaan yllätykseen, koska pojat ovat taas innostuneet leikkimään Ruusuritarilla kioski- ja kahvilaleikkejä. 

Jääkarhupojan korista löytyi aikalailla samoja juttuja. Schleich-paketteina olivat kanala ja hieman erilainen pupujen aitaus, jossa on pupujen lisäksi myös marsuja. Puuhavihot ja Lidlin ruokapaketti olivat myös erilaiset.

Nallekarhun korista paljastui Schleichin koiria tarvikkeineen. Nuo Lyran kynät olen ostanut Tampereelta Miraakkelista. Tilasin poikien joulukalneteriinkin sieltä puuttuvia värejä Lyran puuväreistä ja oli tarkoitus tehdä niistä postauskin, mutta se on jäänyt. Ehkäpä vielä löydän silloin ottamani kuvat ja teen postauksen. Näissä pääsiäiskoreissa näkyvät Lyran kynät eivät ole ihan tavallisia puuvärejä, vaan ne ovat vesiliukoisia Groove Trible -kyniä. Emme ole näitä koskaan aiemmin käyttäneet, joten en osaa vielä kertoa niistä kokemuksia. Pääsiäisaiheiset puuhakirjat ovat tuollaisesta Pupun iloisesta puuhapakkauksesta, jonka olen ostanut ehkä vuosi pari sitten ihan vain Citymarketista. Pakkaukseen kuuluivat myös nuo tarra-arkit.

Pääsiäisen aikana kirjoiteltiin paljon turhan muovikrääsän ostamisesta lapsille muunmuassa pääsiäismunayllätysten muodossa. Ymmärrän täysin tuon ajatuksen noiden puheiden ja kirjoitusten takana enkä itsekään suosi kertakäyttökulttuuria. Olen kuitenkin (ja tiedän monen kollegani myös) keksinyt noille pienille muovileluille jatkokäyttöä monissa toiminnallisissa koulutehtävissä. Schleichit sen sijaan ovat hieman arvokkaampia ja kestävämpiä leluja ja niitä olen mielelläni meille ostanut jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Toisaalta en usko, että niitäkään ostaisin,  jos niillä ei leikittäisi tai ne eivät olisi laadukkaita ja kestäviä. Voinkin kertoa, että meillä on viime päivät leikitty vuorotellen kanileikkiä (ja ylipäätään maatilaleikkiä, jonne sudetkin ovat yrittäneet päästä vierailulle) ja kauppaleikkiä. 

Sinä iltana, kun pääsiäiskorit oli annettu ja lapset menneet jo vuoteisiinsa, tuli kuopus takaisin alakertaan, kiipesi syliini ja sanoi: “Äiti, nuo pääsiäisyllätykset olivat tosi kivoja. Mä tykkäsin tosi paljon noista Schleichin kaneista. Kiitos niistä.” Kuopus sai tänä pääsiäisenä muitakin pupuaiheisia yllätyksiä. Katsotaan päätyvätkö ne postaukseksi asti 😉 Seuraavana aamuna hän oli hiipinyt hiljaa, muiden vielä nukkuessa, isoveljensä huoneeseen jatkamaan tuota samaa eläinleikkiä. Eskarin jälkeen leikki käynnistyy heti käsienpesun jälkeen. Ollapa vielä lapsi ja saada heittäytyä leikin ja mielikuvituksen maailmaan vailla huolen häivää!

Tänään on aivan ainutlaatuinen päivä, nimittäin mummani ja poikien isomumma täyttää 96 vuotta! Onnea hänelle! En voi olla miettimättä, miten kovin erilaisia lasten leikit olivat hänen lapsuudessaan verrattuna nykylapsiin. Toisaalta uskon, että tietyt leikit ovat jo lapsen psykologisen kehityksen näkökulmasta säilyneet hyvinkin samanlaisina, mutta esimerkiksi lelujen määrässä on tapahtunut valtava muutos puhumattakaan erilaisten laitteiden tuomassa roolissa ja kilpailussa ylipäätään leikkiin käytetystä ajasta. Vaalikaamme siis lasten mahdollisuutta saada leikkiä niin kauan ja niin paljon kuin mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *