Palmusunnuntai (+ virkattu pupumunanlämmitin)

Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon. Reilu 2000 vuotta sitten ihmiset heiluttelivat palmunoksia, kun Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin pääsiäisjuhlille. Meillä palmunoksat ovat vaihtuneet pajunkissoihin ja niiden heilutteluun virpomalla. Korona-aika tosin sulkee tuon mukavan perinteen lapsilta jo toiseksi vuodeksi peräkkäin. Varsinaisestihan tiput, puput ja suklaamunat eivät liity pääsiäisen todelliseen sanomaan, mutta kun tarkastelee asiaa hieman tarkemmin, löytää kuitenkin yhteyden niiden väliltä. Tuosta yhteydestä olen maininnut jo aikaisemmin tässä postauksessa. Siinä kerrotaan myös hieman tarkemmin hiljaisen viikon tapahtumista esittelemällä ne lastenraamattujen valossa. Tiput ja vihreä ruoho tuovat esille uuden elämän, joka välittyy keskeisenä myös pääsiäisen todellisessa sanomassa.

Viime viikonloppuna sain inspiraation kehitellä pienen pääsiäispupuvirkkauksen, jonka ohjeen haluan teille lukijoillekin jakaa. Tämä pupu on suunniteltu munanlämmittimeksi tai kätkemään suklaamunia. Näitä voisi myös piilotella puutarhaan tai ympäri kotia ja lapset voisivat käydä niitä etsimässä. Pupun alta tai sisältä voisi sitten löytyä erilaisia tehtäviä tai vinkkejä seuraavasta vihjeestä tai tietenkin siellä voisi olla piilossa suklaamunia ja muita pääsiäisyllätyksiä. Erään aiemman vuoden munajahti löytyy linkistä. Pääsiäisen jälkeenkin nämä käyvät hyvin aamupala- tai syntymäpäiväaamun kattaukseen. Mallista voisi kehitellä myös muita eläinhahmoja.

Inspiraation ja idean virkattuun pupumunanlämmittimeen sain tästä vanhasta Anna-Mari Westin pääsiäiskortista. Idea ei siis täysin ole omani, mutta ohjeen kehittelin itse.

Käytin pupujen virkkaamiseen Novitan Cotton soft -lankaa eli samaa, josta olen virkannut kattausliinoja. Virkkuukoukku oli numero kolme. Näin virkkaamalla pupun korvista tuli kuin itsestään sekä tiiviit että hieman taipuista eli ne jäävät aika mukavasti siihen asentoon, mihin niitä milloinkin kääntelin. Viikset puolestaan sojottavat milloin mihinkin ilmansuuntaan, mutta ehkäpä se ei pääsiäispupun eloa haittaa.

Munakupit ovat GreenGaten ja edustavat tässä pikkupoikien lempiväriskaalaa. Olisipa ihana kattaa pääsiäisenä pöytä hempeissä keväisissä pastellisävyissä. En tosin tiedä, löytyisikö meiltä riittävästi sellaisen värimaailman astioita. Jos ei muuta, niin ainakin pääsiäisherkuilla saa helposti loihdittua tunnelmaa myös värien osalta.

Aurinkoisia kevättunnelmia ja pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *