Äidin merinovillatakki

Joululomalla aloitin neulomaan tutusta Dropsin Baby merino -langasta tummanruskealla värillä itselleni Klompelompen merinovillatakkia. Ohjeena käytn Kvavåg-villatakin ohjetta, mutta kuten jo näistä kuvista huomaat, tein neuletakista yksivärisen ja jätin kirjoneuleosiot kokonaan pois.

Villatakki neulottiin tuttuun tapaan ylhäältä alaspäin suljettuna neuleena leikkuuvaran kera, joka sitten lopuksi leikattiin auki. Olen aiemmin tehnyt samalla tavalla ainakin kolme konjakinruskeaa Thorleif-villatakkiajääkarhuneuleen ja vaaleansinisen Thorleifin.

Joululomalla sain neulottua villatakin “rungon”, jonka jälkeen työ jäi hetkeksi kokonaan sivuun. Vasta talvilomalla neuloin hihat ja sen jälkeen muutaman viikon päästä oli ompelun ja nappilistojen vuoro.

Halusin tehdä villatakista alkuperäistä ohjetta hieman pidemmän mallin. Ylhäältä alaspäin neulottuna neuleen lopullinen pituus on helppo mitata. 

Atoopikkona ja herkkäihoisena en voi kuin hämmästellä tämän merinovillan kutittamattomuutta. Olen käyttänyt tätä villatakkia niin, että sen alla on ollut pelkkä toppi eikä neule ole kutittanut minua yhtään. En oikeastaan osaa edes sanoa, milloin olisin pystynyt pitämään villaa suoraan paljasta ihoa vasten.

Kun villatakin helman kääräisee hieman pussille, saa neuleesta lyhyemmän. Näin kevättä kohti mentäessä olisin ehkä valinnut neuleen lyhyempänä, mutta talvella pidempi malli tuntui houkuttelevammalta.

Ruutuchinot ovat InWearin ja kengät Vagabondin. Pipo on äitini tekemä. Sekin on todella pehmeää merinovillalankaa, muttei samaa kuin villatakki. Viime aikoina olen joutunut turvautumaan lankojen ostamisessa verkkokauppojen valikoimiin, koska paikallinen lankakauppa on myynyt ei oota. Harmi sinänsä, koska mielellään sitä tukisi oman paikkakunnan yrittäjää. Tällä hetkellä minulla on jo puikoilla seuraava Klompelompe-neule. Sekin itselleni.

Tuntuu, etten olisi tänä talvena paljoakaan tehnyt käsitöitä, mutta yllätyksekseni pienenpieni käsityömuistivihkoni täyttyi ja sain vaihtaa sen uuteen. 

Viime viikonloppuna kehittelin pientä virkkuutyötä pääsiäiseksi eli jos sellainen kiinnostaa, niin pysyhän kuulolla loppuviikosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *