Isompien poikien vaatteet, osa 1

Olen saanut lukijaltani postaustoiveen siitä, mistä löydän vaatteita isommille pojille eli koon 152cm jälkeen. Muistan yhä miten törmäsin esikoisen kohdalla ensimmäistä kertaa tähän ongelmaan. Laadukkaiden vaatteiden löytäminen kokoluokassa 158cm – 176cm olikin yllättävän vaikeaa. Lisäksi hinnat nousivat aika tavalla. Ajattelin, että voisin aina silloin tällöin tehdä tähän postaussarjaan jatkoa. Alkuhädässä, silloin kun esikoisen vaatteet jäivät hetkessä pieneksi, ryntäsin H&M:iin, KappAhliin ja Lindexiin, joista löytyi perusvaatteita kokoon 170cm. Aika nopeasti alkoi kuitenkin harmittaa se, että suuressa osassa vaatteita saumat alkoivat kiertää heti ensimmäisen pesun jälkeen, ompeleet purkautuivat ja materiaalit kutittivat. Onneksi poikkeuksiakin löytyi, kuten Hampton-malliston vaatteet. Koska olin tottunut ostamaan pojille vaatteita sillä ajatuksella, että ne kävisivät vielä nuoremmillekin veljille, oli pakko yrittää laajentaa etsintöjä.

Noihin aikoihin kävimme mieheni ja toiseksi vanhimman pojan kanssa Barcelonassa. Sieltä löysin esikoiselle jonkin verran lisää perusvaatteita ja Benettonin liikkeessä käydessäni muistin, että heidän kokotaulukkonsa yltää kokoon 3xl eli n.170cm asti. Valitettavasti tuohon aikaan Suomen Benetton-liikkeissä koot loppuivat kokoon 2xl eli n. 160cm. Koska Benettonin lastenvaatteet ovat klassikoineen kuuluneet poikiemme vaatevalikoimaan jo esikoisen vauva- ja taaperoajoista lähtien, ajattelin aloittaa postaussarjan sillä. KappAhlin Hampton-malliston lisäksi ne ovat olleet sellaisia vaatteita, joita olen voinut täydentää aina esikoiselle isommalla koolla ja pieneksi jääneet vaatteet ovat siirtyneet nuoremmalle veljelle ja häneltä jälleen seuraavaksi nuoremmalle jne. Näin olen voinut pukea kaikki viisi poikaani samanaikaisesti samantyylisiin, vuodesta toiseen klassikkoasemansa säilyttäviin vaatteisiin. Benettonin vaatteissa on kohdannut näiden vuosien ajan myös hintalaatusuhde eli vaatteet ovat todellakin periytyneet veljeltä toiselle. 

Viime vuodet olen tavannut ostaa poikien Benettonin vaatteet Helsingistä Kampin liikkeestä ja jonkin verran myös Stockmannilta, mutta koska en ole päässyt sinne nyt vuoteen, päätin kurkistaa verkkokaupan valikoimaa. Kaikki postauksen vaatteet ja kuvat ovat siis täältä. Nettikaupan tietojen mukaan, he postittavat myös Suomeen, joskaan en ole koskaan tuolta vielä tilannut. Kokoja näytti löytyvän hyvin 3xl-kokoon saakka, jonka jälkeen voikin siirtyä käyttämään Benettonin miesten S-kokoa.

Puuvillaneuleet ja -liivit klassissa väreissä – jotka ovat meillä olleet tummansininen ja beige – ovat ehkäpä meidän perheessä pikeepaitojen lisäksi eniten ostettu Benetton-tuote. Tummansininen puuvillaneuleliivi, -paita ja vetoketjullinen puuvillaneuletakki löytyvät meiltä varmasti jokaisessa mahdollisessa koossa. Useimmiten olen ostanut seuraavan tarvittavan koon alennusmyynnistä. Joskus mallit ja värisävyt ovat hieman vaihtuneet sesongin muuttuessa, mutta tyyli ja käyttömahdollisuudet ovat säilyneet samoina vuodesta toiseen. Villaneuleista minulla ei ole yhtä hyvää kokemusta, siksi olenkin päätynyt suosimaan näitä puuvillaisia.

Peruspuuvillaneuleet ovat käytössä ympäri vuoden, koska Suomen kesässä on useimmiten tarve hieman lämpimällekin pukeutumiselle. Valkoinen tuo raikkautta kesään, mutta yhtä hyvin sinne sopii klassinen tummansininen. Mielestäni yksi poikalapsen garderobin perusvaatteista onkin nimenomaan tummansininen neulepaita ja -liivi.

Näitä samoja ruudullisia ja raidallisen peruskauluspaitoja on ollut Benettonilla myynnissä jo useamman vuoden ajan. Tykkään tosi paljon siitä, että klassikoille löytyy jatkuvuutta koosta toiseen. Meiltä löytyy ainakin tuota punaruutuista ja siniraitaista paitaa joka koossa. Vaaleansiniraidallisesta ja -ruudullisesta olen monesti haaveillut, mutta ne ovat jääneet toistaiseksi ostamatta, sillä pojilta löytyy Benettonin yksiväriset vaaleansiniset kauluspaidat.

Pikeepaidoista suosikkejani ovat Benettonin pitkähihaiset pikeet, mutta niitä en löytänyt tällä hetkellä verkkokaupasta. Klassisten värien lisäksi Benetton valmistaa useita vaatteitaan monessa eri värissä, joten tällä merkillä ei tarvitse tyytyä pelkkään tummansiniseen, mustaan ja harmaaseen.

Kaksi meidän pojista on tykännyt käyttää punaisia vaatteita ja kaksi vihreitä. Siitä syystä meille on kertynyt erityisesti Benettonin vaatteita niissä väreissä. Vaaleansininen väri on yksi omista – ja kuopuksen – suosikeista.

Tupu, Hupu, Lupu -kolmikollemme löytyy Benettonilta useampikin vaatekappale suosikkivärissä. Etenkin kesäisin huomaan, miten “värikoodattuina” pojat kirmaavatkaan kesälaitumella. Koska useimmat vaatteet periytyvät veljeltä toiselle eivätkä pojat milloinkaan nurise toisen vanhojen vaatteiden käyttämisestä, on mielestäni kiva toisinaan toteuttaa myös niitä henkilökohtaisia vaatetoiveita ja usein ne näkyvätkin nimenomaan värivalinnoissa. Nytkin kun katselin poikien kanssa näitä Benettonin vaatteita, olisi jääkarhupoika ollut valmis ostamaan lähes kaikki punaiset vaatteet.

Muistanette, että en ole mikään collegehousujen ylin ystävä, mutta toki niitäkin tarvitaan. Jonkin verran collegehousuja on tullut ostettua nimenomaan Benettonilta niiden edullisen hinnan vuoksi. Pitkään niiden hinta oli 10 – 13 euroa, mutta näyttäisi perushinta hieman nousseen.

Pikkupojat ovat tällä hetkellä mieltyneet käyttämään huppareita (veljien vanhoja eli ilmeisesti myös isoveljet tykkäsivät huppareista samassa iässä) ja löysivät niitä myös Benettonin valikoimista. Tänne blogiin valitsemien värien lisäksi useista vaatteista löytyi vielä enemmänkin värejä, kuten kirkas sininen, keltainen, oranssi, pinkki ja musta. Eikö olekin hienoa, että myös pojille on tarjolla runsas värivalikoima ja nimenomaan myös kirkkaita ja iloisia värejä ainaisten synkkien ja tummien sijaan?!

Värillisten farkkujen valikoimasta tässä muutama väri.

Klassisia farkkutakkeja ja farkkuja samoin useammassa eri pesussa.

Isommilla pojilla oli pieninä nimenomaan Benttonin farkkutakit. Taitavat olla nyt jo koko pesueelle pieniä.

Meidän poikien ensimmäinen tikki/toppaliivi oli niin ikään Benettonin tummansininen huputon liivi koossa 90cm ja sille on vuosien saatossa ollut paljon käyttöä. Tällaiset liivit voi ostaa ensin hieman isommassa koossa, jolloin sama liivi käy lapselle jopa kolme vuotta. Benettonin tikkitakkeja meillä on myös käytetty paljon – meinasin ne aivan unohtaa. Tummansinisinä niitä löytyy meiltä varmaankin joka koossa. Lisäksi löytyy tummanruskeina joissakin koissa. Vieläköhän niitä myydään ja käytetään?

Klassiset chinot muutamissa herkkuväreissä. Ennen ostin Benettonilta myös sammareita, mutta nyt en ole vuosiin niitä en löytänyt. Toki ne kuuluivat syksytalvisesongin tuotteisiin.

Benettoniltä löytyy paljon edullisia perusvaatteita, joskaan itse en ole kovin mieltynyt runsaasiin kuviointeihin. Näihin koripalloaiheisiin paitoihin meidän pienet koripallonpelaajat ihastuivat. Niitä löytyi verkkokaupasta vielä enemmänkin. Itse jäin kaipaamaan niitä Benettonin perinteisiä pitkähihaisia trikoologopaitoja, joita löytyi ennen useammassa eri värissä. Meillä on niitä yhä käytössä isojen poikein jäljiltä ainakin sinisinä, punaisina, vihreinä, vaaleansinisinä ja ruskeina. Ne olivat edullisia ja siistejä perusvaatteita ympäri vuoden.

Siinä missä Benettonilta löytyy aivan perus arkivaatteita, niin heiltä löytyy pojille myös juhlavaatevalikoimaa enemmän kuin se yksi ainut liivi tai puvuntakki. Sekä liivejä että takkeja löytyy virallisempaa ja astetta rennompaa versiota, kuten pukuliivi ja neuleliivi osoittavat. Esimerkiksi tämä poikien vapputakki on Benettonin ja edustaa rennompaa takkimaista bleiseriä kuin perinteinen puvuntakki. Noita neulebleisereitä ostaessani pohdin pitkään, ostanko trikoisen puvuntakin vai tuon neuleversion. Nyt näytti tuolla verkkokaupassa olevan myynnissä sitä trikoista versiota. Iso plussa tuosta pystykauluspaidasta ja etenkin kun siitäkin löytyy kokoja sinne 3xl:än saakka.

Nähdessäni valikoimissa nuo beiget chinoshortsit, ajattelin heti toiveikkaana, että josko tänä vuonna löytyisi valikoimista beiget puvuntakit, mutta ainakaan vielä ei onnistanut. Sellaisista olen pojille haaveillut. Viime kesän juhlissa pojat käyttivät H&M:n vaaleansinisiä puvuntakkeja ja pukushortseja sekä Benettonin tummansinisiä pukuja (bleiseri, pukuliivi ja puvunhousut). Samojen puvuntakkien kanssa olemme käyttäneet myös chinoshortseja jonakin vuonna juhlissa. Pikkupojille ne ovat mielestäni tosi söpöt kera henkseleiden, mutta isommalle pojalle pukisin jo housut shortsien sijaan.

Kesää kohti kun mennään ja aurinko alkaa kuumottaa, ovat lierilliset hatut lippiksiä parempia. Näistä näytti olevan myös isompia kokoja. Pojille on ollut toisinaan vaikea löytää tällaisia lierillisiä kesähattuja. Meidän 11-vuotias on esittänyt toiveen trikooshortseista kesäksi, joten niitäkin täytynee alkaa tutkailemaan. Hänellä oli sama toive jo viime kesänä ja silloin löysin Pomp de Luxilta yhdet uimashortsit, jotka hän kelpuutti. 

Millaisia kokemuksia ja ajatuksia sinulta löytyy Benettonin poikien vaatteista? Käyvätkö ne mielestäsi myös isommalle pojalle? Mitkä ovat nousseet suosikeiksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *