Mukinlämmitin

Ajattelin jakaa tällä kertaa täällä blogissani aivan oman virkkausohjeeni eli tuossa kuvassa näkyvän mukinlämmittimen. Piti tosin hieman googlata, että mikähän mahtaisi olla oikea nimi tälle virkkaukselle. Pinterestistä löytyy mukinlämmittimiä englanniksi haulla “mug cozy”, mutta sitä ei kyllä ihan suoraan voi suomeksi kääntää. Ystäväperheemme kutsuukin tätä virkkaustani hauskasti mukin housuiksi. Mekoksikin voisin tätä kutsua.

Perinteinen mukinlämmitin on mukin ympärille neulottu tai virkattu “rengas” ilman pohjaa. Tätä omaa malliani kehitellessäni koin tuollaisen pelkän renkaan hankalaksi, koska ajattelin mukin helposti luisuvan renkaan läpi. Tästä syystä keksin virkata mukinlämmittimeen myös pohjan.

Mallin olen kehitellyt jo joitakin vuosia sitten, kun pohdin lasten kummeille sopivaa joululahjaa. Nyt virkkaamassani versiossa on liian iso satiininauha, mutta muuta ei inspiraation iskiessä sattunut kotoa löytymään. Älä siis anna liian leveän ja pitkän nauhan häiritä.

Käytin mukinlämmittimen virkkaamiseen lankalaatikoistani valmiiksi löytyvää Novitan Seitsemän veljestä -lankaa ja numeron 3,5 virkkuukoukkua. Käyttämäni lasi on Ikean kylmille ja kuumille juomille sopiva Pokal-lasi. Vastaavia laseja on myynnissä varmasti muuallakin.

Löytyisiköhän tästä sinulle mukava pieni käsityöpuuha talvilomaksi? Sen jälkeen voisitkin sitten mennä mukisi kera nauttimaan lähestyvän kevään auringonsäteistä retkelle tai kotipihaan.

Hyvää talvilomaa niille, jotka sen aloittavat tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *