Virkattu nalle, osa 3

Samalla nalleohjeella voi leikitellä ja tehdä erilaisia nalleja. En voinut olla kokeilematta ainakaan jääkarhua enkä pandaa. Kumpikin olisi tosin vaatinut hieman lisäjalostusta, mutta jätin kokeilun tällä kertaa noihin ensiversioihin.

Ohje, josta nämä omat versioni mukailin, päättyi noihin kahdessa edellisessä postauksessa kertomiini vaiheisiin. Minua häiritsi kuitenkin nallen pääosan nurja puoli, jossa luonnollisestikin näkyivät kaikki kuono-ompeleet. Niinpä päätin kokeilla, miltä nallet näyttäisivät, jos niiden takaosat olisivat siistit.

Virkkasin siis toisen pääkappaleen samanvärisellä langalla kuin ensimmäisen pääkappaleen pohjaväri oli. Ohje siihen löytyy Virkattu nalle, osa 1 -postauksesta. Jos haluaa ommella kappaleet kiinni toisiinsa etupistoin, voi päättelyvaiheessa leikata siihen tarvittavan pidemmän langan. Jos taas haluaa virkata – kuten minä tein – kappaleet kiinni toisiinsa, kannattaa jatkaa virkkaamista lankakerästä tulevalla langalla.

Virkkasin kappaleet yhteen piilosilmukoin.

Jättämällä nallen korvien välisen alueen auki, voi nallesta tehdä pienen pussukan. Silloin kappaleiden välille tuohon aukon kohtaan kannattaa laittaa vaikkapa neppari. Tästä postauksesta voit nähdä, millaiset hieman isommat pandapussukat olen virkannut pojille vuosia sitten. Sellaiset saivat myös jääkarhupojan synttäreillä silloin vieraina olleet kaverit. Nallepussukasta voisi tehdä myös kaulapussukan. Samalla ajatuksella voisi virkata myös maton tai tyynyn. Silloin ympyrämuodon virkkaamista vain jatkettaisiin kerros kerrokselta, kunnes ympyrän halkaisija olisi sopiva tarkotukseensa. Muut nallen osat pitäisi sitten mitoittaa suhteessa ympyrän kokoon. Tällä kertaa oppilaani saivat nalleviikon päätteeksi kukin oman nallekoristeensa. 

Jos olet kiinnostunut enemmän työhöni liittyvistä jutuista, niin esimerkiksi tuosta nalleviikosta voit lukea lisää toiselta julkiselta Insta-tililtäni: @miianluokka. 

Aiemmista postauksistani löydät myös ohjeet Virkattu pupu sekä Virkattu tähti, osa 1 ja Virkattu tähti, osa 2.

2 comments

    • Miia says:

      Kiitos kommentistasi! Ihanaa, jos nallevirkkaus inspiroi myös sinua. Näihin saattaa jäädä koukkuun 😉 Samoin kiitos, hyvää ystävänpäivää myös Pajupirtin väelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *