Tortillapizzaa

Postauksen kuvat eivät tällä kertaa ole mitenkään esteettisiä, mutta halusin kuitenkin jakaa teille pikavinkin tortillapizzoista. Ehkäpä tämä vinkki on teillä jo käytössäkin.

Tortillapizzoilla on muutama etu vertaansa vailla. Ensinnäkin pizzapohja on valmis eli sitä ei tarvitse erikseen valmistaa eikä kaulita. Markkinoilta löytyy myös hyviä gluteenittomia tortilloja, joten minäkin saan nauttia tästä herkusta. Kolmantena etuna on se, että jokainen perheenjäsen saa takuulla pizzansa juuri itse valitsemillaan ja mieleisillään täytteillä. Neljänneksi: näiden pizzojen tekoon on helppo myös lasten osallistua. Viidentenä etuna on niiden nopea valmistuminen. Toki jos tortillapizzoja paistaa monta paketillista, menee siinä enemmän aikaa. Nälkäisimmät voivat kuitenkin olla ensimmäisten syöjien joukossa. Me tapaamme yleensä tehdä pizzoja jokaiselle kolme tai neljä kappaletta, joten niitä riittää muutamaksi seuraavaksikin päiväksi.

Tortillapizzojen valmistaminen aloitetaan listaamalla paperille ylös mitä täytteitä on saatavilla. Sen jälkeen yleensä joku pikkupojista lähtee kierrokselle ja kysyy jokaiselta perheenjäseneltä hänen täytetoiveensa ja merkitsee ne listaan rasteilla. Sillä aikaa yleensä mieheni ja mahdollisesti joku apukokki ovat levittäneet tortillapohjien päälle tomaattikastikkeen (paseerattua tomaattimurskaa ja ketsuppia). Sitten onkin vuorossa täytteiden lisääminen pohjien päälle. Apukokit voivat hyvin olla tässä mukana ja tästä syystä voisin ajatella tortillapizzojen tekemistä vaikkapa lastenkutsujen ohjelmanumerona.

Meidän uunissa on erillinen pizzapaisto-ohjelma ja sillä paistettuna nämä tortillapizzat ovat valmiita kuudessa minuutissa 200 asteessa. Mieheni arveli, että ilman tuota ohjelmaa paistoaika olisi kahdeksan minuuttia ja asteet samat 200. Sen olemme muuten huomanneet, että nämä tortillapizzapohjat vaativat enemmän juustoraastetta päälleen kuin tavallinen kotitekoinen pizzataikina. Tortillapizzat ovat tavallista pizzataikinaa ohuempia ja tulevat helposti koviksi tai jopa kärähtävät. Ajattelen, että tuo juusto antaa suojaa juuri sille. Toisaalta yksi meidän pojista ei nimineomaan halua juustoraastetta pizzalleen ja ihan hyviä pizzoja niistäkin on tullut.

Tällä kertaa täytevaihtoehtoina oli:

Pizzanmakuista viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *