Joulukuusenriisujaiset

Kaupallinen yhteistyö: Youngest Fashion. Poikien polvisukat saatu blogiyhteistyönä.

Oletko kuullut koskaan joulukuusenriisujaisista? Tiedätkö kuka on tuon tavan ja termin takana? Keneltä se kuulostaa? Jos liitän tuohon alkuun sanat Peppi Pitkätossun joulukuusenriisujaiset, saattaa alkaa kuulostaa jo hieman tutummalta. Kyseessä on siis Astrid Lindgrenin kirjoittama ja Ingrid Vang Nymanin kuvittama Peppi Pitkätossu -kuvakirja. Tänä vuonna tuo kirja siivitti meidät kuusenriisujaisiin. Viime vuoden loppiaisen tunnelmista joulupaloina voit lukea täältä

Postauksen nudet Condorin ribbpolvisukat esittelin ensimmäisen kerran jo tässä postauksessa. Valitessani juuri tämän värisiä polvisukkia Youngest Fashionilta, minulla oli mielessäni paitsi tuon aiemman postauksen beiget neulepaidat, niin myös nämä isojen poikien vanhat ruskeat (polvi)housut. Laitoin polvi-sanan sulkuihin siksi, että alunperin nämä ovat pitkät housut eli näitä ei ole varsinaisesti tehty polvihousuiksi, kuten vaikkapa esikoisen ylioppilasjuhlaan pikkupojille suunnittelemani polvihousut. Kuminauhavyötärölliset housut kuitenkin mahdollistavat melko usein sen, että housuja voi myöhemmin käyttää myös polvihousuina. Toki siinä tapauksessa housun lahkeen on myös oltava tietynlainen. Suora ja leveä lahje ei toimisi samalla tavalla. 

Jos olet seurannut blogiani jo kauemmin, tiedät “heikkouteni” pikkupoikien polvisukkiin. Aiemmin Suomesta saatava valikoima oli hyvin pieni ja kattoi lähinnä vauvakokoja tai sitten valikoima oli hyvin tyttömäinen. Siksi iloitsinkin tosi paljon, kun sain kuulla helsinkiläisen Youngest Fashionin myyvän laadukkaita espanjalaisia Condorin polvisukkia myös pojille sopivina malleina. Tämän postaukset ribbsukkamalli sopii loistavasti juuri poikien käyttöön. Sen lisäksi meidän pojilla on ollut sileää Condorin polvisukkamallia. Kumpaakin mallia meiltä löytyy myös nilkkasukkina. 

Jos et innostu ajatuksesta käyttää pojilla polvisukkia polvihousujen ja shortsien kanssa, niin ehkäpä innostut käyttämään niitä, kuten minä teen tai kuten meillä pojat tekevät ilmojen kylmetessä. Sen sijaan, että käyttäisin sukkahousuja tai pitkiksiä, lisään lämpöä käyttämällä polvisukkia. Ilmojen kylmetessä parhaat ja lämpimimmät ovat Condorin merinovillapolvisukat. Merinovillasukkia löytyy myös nilkkasukkina. Joulusukat-postauksesta voit lukea tähänastisia kokemuksiamme noista merinovillasukista.

Tällaisen kutsun kaupungin lapset saivat Pepiltä joulukuusenriisujaisiin.

Otimmepa sitten mekin tuon kutsun vastaan ja virittäydyimme tähtilampun alle kuulemaan tarinaa Pepin järjestämistä erikoisista juhlista. Vai mitä mieltä olet esimerkiksi siitä, kun lapset näkivät kuusen oksilla roikkumassa pieniä paketteja? Voisiko kukaan muu kuin Peppi keksiä moista ihanaa yllätystä? Tai entäpä ohje seurata jälkiä syömällä ne? Uskon, että jokainen meistä tarvitsisi arkeensa hieman peppimäisyyttä tehdäkseen siitä jännittävämmän, mielenkiintoisemman ja iloisemman. Eikö vain? Saa nähdä, josko vuoden päästää lainaan Pepiltä ideaa ja ripustan joulukuusenriisujaisiin oksille pienet paketit. Ainakin sain jo idean, mitä ne voisivat olla 😉

Meidän joulu on nyt haikein mielin pakattu vintille odottamaan tämän uuden vuoden joulua. Joulun jälkeen kaikki tuntuu aina jotenkin tyhjältä, mutta varmasti silläkin on tarkoituksensa. Vähitellen tuon tyhjyyden täyttää arkeen paluu, saapuneen talven riemut ja valon lisääntyminen.

Hyvää loppiaista ja tsemppiä alkavaan arkeen!

Poikien vaatteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *