Elokuvaillan herkkuja Ruusuritarilta

Uudenvuodenaaton kunniaksi päätimme pystyttää kioski Ruusuritarin kotielokuvateatteria varten. Samalla toteutui poikien toive saada pitkästä aikaa leikkiä kioskikahvila Ruusuritarilla, vaikkakin varsinaisen kioskikahvilan tavarat jäivät vielä hetkeksi vintille odottelemaan, kunnes saamme joulun siivottua pois kotoamme ja tehtyä siten tilaa kauppaleikille.

Muistanet Ruusuritarin toimineen myös jäätelökioskina, joten miksei se olisi voinut toimia elokuvateatterinkin herkkukioskina? Tildakankaisen verhon takana on siis piilossa kaupan isompi myyntitiski, mutta kioskileikkiin riittää tämä pienempi perustaso.

Ennen elokuvaillan alkamista, pojat pääsivät kioskille ostoksille. Tällä kertaa kioskilla myytiin popcorneja valmiissa annosrasioissa sekä Herra Hakkaraisen vadelmalimonadia kera pillien.

Ikeasta vuosia sitten ostamiimme lasisiin irtokarkkiastioihin laitoin “myyntiin” pieniä Haribo-pusseja, vaahtokarkkeja ja tähtitikkareita, joita pojat kutsuvat poliisitikkareiksi. En ollutkaan muistanut tuota poliisitikkarinimitystä ennen kuin pojat jälleen sen mainitsivat nähtyään mitä karkkikulhoista löytyi. Tikkarit ovat saaneet nimensä eräältä pääsiäiseltä, jolloin pojat olivat virpomassa asuinalueellamme ja heidän kulkiessaan kotikatuamme, pysähtyi poliisiauto heidän kohdalle avaten ikkunan. Voitte varmasti uskoa, miten jännittävä tuo hetki olikaan ihan jo siksi, että poliisiauton näkeminen asuinalueellamme jo on melko harvinaista, puhumattakaan että sitä pääsisi kasvokkain poliisien kanssa. Ikkunan avautuessa, poliisit ojensivat tällaiset tähtitikkarit pojille ja näyttivät tekevän samoin jokaisen näkemänsä virpojan kohdalla.

Etsivätoimistossa-postauksessa kerroin, miten meillä kaikki pojat (paitsi ei vielä kuopus) ovat tietyn ikäisinä tykänneet Martin Widmarkin LasseMaijan etsivätoimisto -kirjasarjasta ja miten pikkupojat kehittivät myös leikin tuon kirjasarjan ympärille perustaen yläkerran suihkuun aivan oman etsivätoimistonsa. Kirjasarjan pohjalta on tehty myös elokuvia ja tällä joululomalla päätimme tutustua niihin. Niitä löytyy useammastakin eri suoratoistopalvelusta, mutta toistaiseksi vain C-More tarjoaa elokuvat suomeksi puhuttuina. Alakoululaiset olisivat ehkäpä voineet katsoa elokuvat myös ruotsiksi, mutten tiedä, olisiko kuopus vielä pystynyt. Karhunpoikasiani tosin väliin vaivasi, miksi näyttelijöiden suut liikkuvat eri tahdissa kuin elokuvassa kuuluva puhe, mutta sellaistahan se näissä päällepuhutuissa elokuvissa juuri on. Olemme nyt katsoneet kaksi elokuvaa ja vielä olisi ilmeisesti kaksi jäljellä. 

Miten sinun vuosi vaihtui uudeksi?

Toistaiseksi en tehnyt mitään katsausta vanhaan vuoteen enkä sen puolin myöskään vuoteen 2021. Katsotaan josko myöhemmin tulee sellainen mieli, että kirjoittelisin niistä hieman ajatuksia.

Onnea ja siunausta jokaisen lukijan ja perheidenne vuoteen 2021!

Kiitos kun olet kulkenut Tähtipoikien talon seurassa jälleen yhden vuoden. Toivottavasti saan jakaa kanssasi myös tämän tulevan vuoden hetkiä ja ajatuksia.

Poikien vaatteet:

Äidin vaatteet:

One comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *