9. joulukuuta: Pehmeä paketti aikuisille

Ennen Black Fridayta olin tehnyt joulukirjaani listan mahdollisista joululahjoista eli toiveista ja ideoista. Samaan listaan olin koonnut myös kotiin liittyviä tarpeita sekä jouluksi että muutenkin. Toive, idea ja tarve kerrallaan kävin läpi eri verkkokauppojen valikoimia ja tarjouksia. Listan tekeminen etukäteen estää turhien ostosten tekemistä ja toki auttaa muistamaan juuri ne tarpeelliset. Jälkimmäisistäkin on aina olemassa sellaiset asiat, jotka on pakollista hankkia mahdollisimman pian (kuten yhdelle lapselle puuttuvat talvihanskat ja toiselle lapselle puuttuva talvitakki) ja sellaiset, jotka hankitaan vasta sopivan tarjouksen tullessa vastaan. 

Olemme mieheni kanssa jo ainakin vuoden ajan haaveilleet uudesta peitosta. Salaa olen haaveillut oikein muhkeasta ja lämpimästä untuvapeitosta jo varmasti 15 vuoden ajan, mutta aina on löytynyt jotakin tärkeämpää ostettavaa kuin kallis peitto. Atoopikkona eli herkkäihoisena en voi hankkia mitä tahansa peittoa enkä lakanoita. Tästä syystä hyväksi havaitsemani lakanat käytetään aina ihan puhki, jonka jälkeen onkin pakko löytää uudet tilalle. Esimerkiksi Stockmannin Villa-satiinipussilakana (meillä on sama beigellä raidalla) sopii hyvin iholleni. Siinä missä olen haaveillut untuvapeitosta, olen myös useamman kerran ollut tilaamassa meille pellavaisia lakanoita. Mielikuvissani on olemassa karkeantuntuista, pistävää ja ihoa raapivaa pellavaa sekä pehmeää ja ihoa silittävää miellyttäväntuntuista pellavaa. Ennen tätä en ole uskaltanut tilata yksiäkään pellavapetivaatteita, koska en ole luottanut siihen, että ne todella olisivat miellyttäviä ja pehmeitä ihoa vasten. 

Tällä kerralla toivelistaa läpikäydessäni pääsin yllättymään iloisesti, kun kumpikin näistä pitkänajan toiveista osui kohdalleen. 

Ensin löysin tämän Familonin Pellava-tuplapussilakanasetin. Ajattelin vielä kurkistaa, millaisia tuplaleveitä peittoja Familonilla olisi tarjolla.

Löysinkin tämän Familonin Gold-untuvatuplapeitteen myös hyvään Black Friday -hintaan. Jäin silti vielä miettimään, että maltanko tilata tuotteet vai en. Asiaa pähkäillessäni, verkkokauppa ehdotti minulle pakettia, jossa olisi kumpikin näistä tuotteista eli tuplaleveä untuvapeite sekä tuplaleveä pellavapussilakana ja kaksi pellavaista tyynyliinaa. Niiden yhteishinnaksi tuli hieman alle 300 euroa, kun kumpikin normaalihintaisina ostettuina olisi maksanut yhteensä 700 euroa. Ajattelin ensin tilata tuotteet yllätyksenä miehelleni joululahjaksi, mutta koska tällaisista hankinnoista tapaamme aina keskustella yhdessä, tilasinkin tuotteet vasta keskustelun jälkeen. Halusin myös, että mieheni perehtyy tarkemmin tuotteiden teknisiin tietoihin lähinnä allergioideni vuoksi.

Tällainen muhkea paketti meille sitten saapuikin. Kovasti olisi tehnyt mieli ottaa uusi peitto ja lakanat heti käyttöön, mutta onhan se mukava “jännittää” jouluun asti ja löytää kuusen alta mieluisa lahja.

Pellavapussilakanoita oli saatavilla muissakin väreissä. Tässä vielä tuotteen tiedot Familonin sivuilta:

“Familon Princess -tuplapussilakanasetti pellava on nyt Familon Pellava -tuplapussilakanasetti. Hyvän olon kodissa on jotakin satumaisen pehmeää. Pellavaiset Familon-tuplapussilakanasetit ovat korkealaatuista pellavaa, joka kevyenä ja hengittävänä on erittäin miellyttävä ihoa vasten.

Pellava on miellyttävä luonnonkuitu, joka vain paranee pesusta pesuun ja muuttuu pesukertojen myötä pehmeämmäksi. Pellavakangas tuntuu kesällä viileältä ja talvella lämpimältä. Pellavan luonnollinen kosteuden- ja lämmönsiirtokyky auttaa pitämään lakanat miellyttävän kuivina ja raikkaina koko yön.

Familon-pellava on entsyymipestyä pellavaa. Entsyymipesun avulla saavutetaan kivipestyn näköinen ja tuntuinen pehmeä lopputulos, joka kestää pesusta toiseen. Entsyymipesu on kivipesua nykyaikaisempi menetelmä, joka kuluttaa perinteistä kivipesua vähemmän vettä ja säästää siten luontoa. Entsyymipesussa käytetyt entsyymit bio-hajoavat pesuveden mukana.

Korkealaatuiset Familon Home -malliston pellavapussilakanat ja -pellavatyynyliinat ovat ihanan tuntunsa lisäksi helppohoitoisia ja ne sopivat herkimmällekin iholle. Pellavapussilakanasetillä on Allergiatunnus®.

RAKENNE

Parivuoteen Familon-pellavapussilakanasetti sisältää yhden normaalikokoiseen kahden hengen tuplapeittoon sopivan leveän pussilakanan 230×220 cm ja kaksi normaalikokoista 55×65 cm tyynyliinaa. Familon-pellava kutistuu pesussa erittäin vähän. Pussilakanan sivuilla yläreunassa on aukot lakanan petaamista varten. Familonin pellavapussilakanoiden ja -tyynyliinojen lankaluku eli langantiheys (TC) on 100 lankaa neliötuumalla, pellavalanka on puuvillalankaa paksumpaa.

Familon-pellavatekstiilit ovat myös kauniita katsella. Hienosti viimeistellyissä pussilakanoissa ja tyynyliinoissa on kaksoistikkaukset ja tyynyliinojen reunassa solmittavat nauhat.”

Gold-untuvapeitteestä puolestaan kerrotaan näin:

“PEITON OMINAISUUDET

Parivuoteen Familon Gold -untuvatuplapeite sopii erinomaisesti muhkeasta ja erittäin lämpimästä peitosta pitäville. Untuvatuplapeitteen koko 230×210 cm.

PEITON RAKENNE

Familon Gold -untuvatuplapeiton täytteenä on 90% untuvaa ja 10 % höyhentä, 1400g. Peitossa sisäänrakennettu kotelorakenne, joka tekee peitosta erityisen ilmavan ja kuohkean. Gold-untuvatuplapeiton päällinen on hienointa 100% puuvillabatistia (TC 280), reunoissa on vaaleanharmaa satiiniterenauha.

TIETOA UNTUVASTA

Untuva on ainutlaatuisen hengittävä ja ylellinen luonnonmateriaali. Familon Gold -untuvapeittojen ja -tyynyjen höyhenillä ja untuvilla on Downafresh®-laatutakuu. Untuvatuotteiden valmistuksessa sitoudutaan eettiseen ja ekologiseen tuotantoon sekä eläinten eettiseen kohteluun. Downafresh® Greenline -sertifioidut untuvat ja höyhenet ovat tiukan Eurooppalaisen hygienia-standardin EN 12935 mukaisia, ja niiden alkuperä sekä tuotantoprosessi dokumentoidaan huolellisesti.

Familon Gold -untuvapeittojen tutkitusti turvalliset ja puhtaat Downafresh®-sertifioidut untuvat ja höyhenet on vesipesty ja kuivatettu vähintään 100°C käyttäen ympäristöystävällisiä luonnonmateriaalien ominaisuudet säilyttäviä pesuaineita.

Familonin sertifioidun untuvatuotannon korkealaatuiset raaka-aineet tulevat Saksasta ja Tšekistä, ne saadaan elintarviketeollisuuden ylijäämästä, ei koskaan elävistä linnuista. Traumpass-sertifikaatti takaa, että höyhenet ja untuvat on kerätty eläinten hyvinvoinnin ehdoilla.

Familonin untuvatyynyjen ja -peittojen Nomite-tunnus takaa tuotteiden sopivuuden pölypunkki-allergikoille. Ylellisten Familon Gold -untuvatuotteiden erittäin tiheään kudottu puuvillabatistikangas (lankaluku TC 280) toimii lisäsuojana herkistymistä ja pölypunkkeja vastaan. Familonin Gold-untuvatyynyjen ja -peittojen valmistuksessa käytetään ainoastaan kaikista korkealaatuisimpia untuva- ja höyhentäytteitä.

LISÄTIETOJA

Suosittelemme tuulettamaan uutta untuvapeittoa 48 tuntia ennen käyttöönottoa luonnontuotteissa olevan tuoksun vuoksi.

Peitto on hygieniatuote. Tuotteiden hygieenisyyden turvaamiseksi hygieniatuotetta ei voi palauttaa.”

Olisi mukava kuulla, jos sinulla on kokemusta näistä Familonin tuotteista.

Jään vielä odottelemaan joululahjatoivettani toisesta pehmeästä paketista eli uudesta nappiyökkäristä. Näiden pehmeiden pakettien turvin voinen varautua hyviin uniin ja akkujen lataamiseen joululoman aikana.

Oletko sinä toivonut tänä jouluna pehmeitä paketteja?

Kaikki kuvat ovat valmistajan sivuilta Familon.fi.

Edit: Familonin toiveesta kerron vielä, että kyseessä ei ole blogiyhteistyö. Yhteistöistä ilmoitan kyllä aina selvästi.

2 comments

  1. Rouva H says:

    Hei! Meillä on käytössä juurikin nuo tuplapussilakanat. Ovat paksua ja pölyämätöntä pellavaa, tykkään kovasti. Löysin ne muutama vuosi sitten paikallisen markettimme alelaarista, olivat kyllä hyvä löytö. Peitoissa ja tyynyissä suosin Hoye-merkkiä. Hyvää loppuviikkoa!

    • Miia says:

      Hei! Kiitos kun jaoit kokemuksesi noista lakanoista! Kuulostaa hyvältä. Olenkin tässä pohtinut, että taidan pestä ja silittää ne jo etukäteen ennen pakettiin käärimistä. Saan ne sitten heti aattona meille käyttöön. Meilläkin on käytössä muistaakseni ainakin Hoyen tyynyjä. Ovat olleet hyviä. Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *