2. joulukuuta: On jälleen aika adventin!

Ensimmäistä kertaa vuosiin, emme koronatilanteen vuoksi päässeet ensimmäisen adventin kirkkohetkeen. En tosin edes tarkistanut, järjestettiinkö sellainen tänä vuonna, mutta tuskin. Onneksi adventin ajan voi aloittaa myös kotoa käsin eikä se tarvitse ulkoisia puitteita toteutuakseen. Adventti alkaa mielestäni ennen kaikkea jokaisen sydämestä ja oikeastaan tämä korona-aika on tuonut runsaasti lisää mahdollisuuksia pohtia omaa sisintään nimenomaan ilman kaikkea ulkoista ja ylipäätään ulkoapäin tulevia vaikuttimia. 

Vuosi sitten kerroin tarkemmin siitä, mitä adventti tarkoittaa. Linkistä pääset lukemaan tuon postauksen. Lyhyesti sanottuna adventtina odotamme joulua ja Vapahtajamme syntymää sekä valmistaudumme siihen. Monesti olemmekin valmistautuneet joulun vastaanottamiseen hyvin ulkoisesti siivoamalla kotimme puhtoiseksi, koristelemalla kotimme kauniiksi ja kattamalla joulun ajan ruokailuhetket yltäkylläisiksi, unohtamatta lahjamerta kuusen alla. Kaiken sen touhotuksen lomassa sisimpämme on jäänyt valmistautumatta. Onko tänä jouluna juuri sen aika? Saako tänä jouluna sydämemme olla puhdas vastaanottamaan joulun todellisen sanoman? Tuon sanoman, joka on sama joka vuosi. Tuon sanoman, joka on hyvin yksinkertainen ja muuttumaton vuodesta toiseen.

Minun adventin aikani käynnistyi jo neljättä vuotta peräkkäin Lahjoista suurin
-kirjan alkulehdiltä. Tästä pääset lukemaan aiemman postaukseni tähän kirjaan liittyen. Kirja toimii adventtikalenterin tavoin eli siitä voi lukea jokaisena joulun odotuksen päivänä yhden luvun.

Sytytin sunnuntaina ensimmäisen adventtikynttilän ja avasin kirjani. Koska kynttilät palavat meillä oikeastaan koko ajan, kun olen kotona, tykkään käyttää adventtikynttilöinä näitä pitkäkestoisia Ikean Fenomen-pöytäkynttilöitä. Huolehdin jo viime kesänä, että tänä jouluna kynttilävarastot eivät varmasti pääse ehtymään.

Jo muutaman vuoden ajan olen haaveillut Tine K:n adventtikalenterikynttilästä, mutta en ole kuitenkaan uskaltanut sellaista ostaa, koska olen ajatellut, ettei sen tuoksu sovi allergikolle. Tänä vuonna päätin kuitenkin tilata testiin tällaisen pienen Christmas-kynttilän ja ainakin näin muutaman päivän polttamisen jälkeen se ei ole aiheuttanut minulle mitään reaktiota. Ehkäpä annan sen palaa aina sen hetken, kun luen tätä adventtikalenterikirjaani. 

Tietyt asiat säilyvät samanlaisina vuodesta toiseen ja juuri siksi ne tuovatkin turvaa tullessaan.

Koristellessamme kotiamme jouluun, vaihdoin myös joidenkin valokuvien tilalle jouluisia kuvia. Tässä taustalla näkyy niistä yksi. Kuvassa kuopussa on noin kahden kuukauden ikäinen. Miten paljon asioita onkaan kuluneen kuuden vuoden aikan tapahtunut. Lasten kasvusta ajan kulun näkee parhaiten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *