Muovailuvahaa ja Robogemia

Viimekeväisen etäkoulun aikaan, yksi pojista sai tehtäväkseen muovailla muovailuvahalla. Kuvittelin silloin, että avaan vain kodinhoitohuoneen erään kaapin ja otan sieltä ylähyllyltä esille isojen poikien käytössä aikoinaan olleet muovailuvahat. Vaan kuinkas sitten kävikään? Hyllyltä löytyi kyllä vesivärit, saippuakuplat ja muut sinne kuuluvat tarvikkeet, mutta siellä ei näkynyt jälkeäkään muovailuvahasta. 

Syöksyin sitten aamulla heti markettien auettua kauppaan ostamaan muovailuvahaa. No, eipä ollut sielläkään, ei yhden yhtä pakettia muovailuvahaa. Vaihtoehdoksi jäi taikataikinan tekeminen. Sen jätin vehnän vuoksi suosista miehelle. Tuo tapahtuma sai kuitenkin aikaan sen, että ryhdyin etsimään muovailuvahoja verkkokaupasta. Sain hyvän vinkin uudesta ja laadukkaasta, luonnonmukaisesta muovailuvahasta, mutta valitettavasti se oli juuri silloin päässyt loppumaan. Ilmeisesti moni muukin perhe oli etäilyn myötä kaivannut lapsilleen lisää tekemistä ja varastot olivat päässeet tyhjenemään.

Jatkoin kuitenkin etsimistä, minkä seurauksena päädyin lopulta Leikkien-verkkokauppaan. Se oli minulle jo ennestään tuttu, joten mielelläni asioin siellä jälleen. Päädyin tilaamaan kotimaisen Wennströmin muovailuvahoja nimeltään Mahti ja Söde. Nämä muovailuvahat on valmistettu puhdistetusta mehiläisvahasta eivätkä ne sisällä vehnää. Tuosta viimeisimmästä asiasta olin näin vehnäallergikkona tosi iloinen. Samalla iloitsin niiden monien vilja-allergisten lasten puolesta, jotka saavat nyt mahdollisuuden muovailuun.

500 gramman ämpärissä on yhteensä kahdeksan eriväristä pötköä muovailuvahaa. Mahti-purkissa värit ovat kirkkaita perusvärejä ja Söde-purkissa haaleampia pastellisävyjä. Verkkokaupassa on lisäksi myynnissä Pehmu-muovailuvahaa, joka on erityisen pehmeää lapsen käsiteltäväksi. Värit vastaavat Mahti-purkin kirkkaita värejä. Lisäksi on mahdollista tilata 500 gramman pakettia yhtä väriä. Värivaihtoehtoja on useita.

Muovailuvahojen yhteydessä näin nämä Plan Toysin puiset muotit eli kylänrakennussetin ja leivontaleikkisetin. Tätä postausta kirjoittaessani huomasin niitä olevan yhä saatavilla samaan tarjoushintaan (-50%) kuin keväälläkin. Kestävästä ja pestävästä Planwood-puristeesta valmistetut muotit käyvät tuotetietojen mukaan sekä muovailuun että hiekkaleikkeihin. Punaiset muovailuvälineet ovat myös Leikkien-verkkokaupasta. Tästä pääset näkemään heidän kaikki myynnissä olevat muovailuun liittyvät tuotteensa.

Kun olin itse aikoinaan esikoulussa, muistan päiväkodissa olleen sisähiekkalaatikon. Onkohan sellaisia vielä? Tällaiset muotit sopisivat sinne enemmän kuin hyvin. Meillä on kotipihassa hiekkalaatikko, mutta unohdimme kesällä kokonaan nämä muotit. Pojat tykkäävät leikkiä hiekkalaatikolla, joten pitää ensi kesänä muistaa ottaa nämä mukaan leikkeihin. Olen myös miettinyt, että talvellakin voisi leikkiä hiekkaleikkejä vaikkapa kodinhoitohuoneessa. Pitäisi vaan miettiä sopivan kokoinen hiekka-astia leikkejä varten. 

Muovailuvahatilauksen yhteydessä löysin tarjouksesta myös tämän Robogemin. Sitä ei valitettavasti löytynyt enää Leikkien-verkkokaupasta, mutta tästä pääset lukemaan tarkempia tietoja pelistä. Kyseessä on siis Oppi&Ilo-tuoteperheen strategialautapeli, jossa opitaan hahmottamaan ohjelmoinnin perusasioita. Olin alunperin ajatellut säästää pelin joululahjaksi, mutta se päätyi kuitenkin heti käyttöön. Erityisesti alakouluikäiset poikamme tykkäsivät tästä pelistä.

Muovaillaanko teillä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *