Seinänaulakkopohdintoja

Muistanet leikkihuonepohdintani reilun puolentoista vuoden takaa. Kirjoitin silloin näin:

“Entä mitä mieltä olette tällaisista huonetta kiertävistä naulakoista? Ne eivät ainakaan keräisi pölyä avohyllyjen tavoin, mutta toki jonkin verran.Mitä kaikkea niihin voisikaan laittaa roikkumaan? 

Mä oon aina tykännyt naulakoista, mutta meillä ei ole kuitenkaan koskaan ollut tuollaista pidempää naulakkoa eikä ainakaan noin ylös (kuten tuossa jouluisessa) kiinnitettynä. Muutamia pienempiä on ollut.”

Tuo yllä näkyvä Pinterestin kuva on piirtynyt mieleeni jo vuosien takaa ja erityisesti näin joulun lähestyessä se putkahtaa jälleen esiin. Kuten kerroin, on marraskuun suunnitelmissani ollut käydä läpi jokaisen pojan huone ja laittaa niihin samalla joulujuttuja. Nallekarhupojan huonetta pohtiessamme, muistin jälleen tämän koko seinän mittaisen naulakon. Jotenkin olin aina mieltänyt sen isoimman makkarin (pitkään leikkihuoneena toimineen) yhdelle seinälle, mutta nyt sainkin ajatuksen, että sellainen voisi sopiakin nallekarhun huoneeseen.

Tämäkin Pinterestin inspiraatiokuva kertoo, mitä kaikkea naulakosta voisikaan laittaa roikkumaan. Yllättäen siinäkin on ripaus joulutunnelmaa tuon kranssin muodossa. Sinänsähän tämä kuva on sisustettu hieman nuoremmalle lapselle, mutta se ei estä inspiraatiota.

Nämäkin kuvat ovat Pinterestistä ja tämäntyyppiset farkku- ja hupparinaulakot meillä olikin aikoinaan isojen poikien huoneissa. Nallekarhupoika näki isoveljiensä vanhat rekisterikilpinaulakot kerran vaatehuoneessa ja sanoi toivovansa omaankin huoneeseen naulakkoa. Hän haluaisi ripustaa siihen hupparinsa ja kylpytakkinsa. 

Ikeasta löysin Kubbis-naulakon. Valitettavasti en saanut siitä parempaa kuvaa, mutta linkistä voit katsoa niitä enemmän. Naulakkoa myydään valkoisena ja vaaleanharmaana. Tämä pidempi naulakko on pituudeltaan 105cm ja siinä on seitsemän koukkua. En ole vielä mitannut nallekarhun huoneen seinää, mutta ainakin kaksi tällaista naulakkoa siihen tarvitaan. Kolme naulakkoa saattaisi toki jo muutenkin olla liikaa. Seinä on väriltään valkoinen, joten naulakko ei siitä kovin hyvin erottuisi. Ehkäpä se olisi kuitenkin hyvä juuri niin. 

Elloksen mangopuinen Lanta-naulakko toisi hieman luonnon- ja puunsävyä huoneeseen. Nämä naulakot ovat pituudeltaan kuitenkin vain 60cm, joten niitä pitäisi ostaa ja kiinnittää todennäköisesti neljä. Elloksen naulakko maksaa 20 euroa kappale ja Ikean 15 euroa. 

Sen verran pojan kanssa näistä naulakkoajatuksista innostuttiin, että saatettiinpa jo tilata naulakkoon roikkuvaksi muutama jouluinen juttu, vaikkei varsinaista naulakkoa vielä olekaan…

Ollaan nyt viikonlopun aikana siivouksen yhteydessä otettu vähitellen esille joulujuttuja. Useimmiten pidän siitä, että joulu tulee taloon vasta ensimmäisenä adventtina, mutta välttääkseni kiireen ja stressin tunnun, olen pättänyt, että se voi tulla myös vähän kerrallaan ja siinä tapauksessa myös osittain hieman etuajassa. Kuopus tosin meni vähän sekaisin joulusukkien ilmestyessä porraskaiteeseen ja odottaa nyt koko ajan, että niihin ilmestyisi yllätyksiä. Samalla käynnistyi malttamaton jouluaaton odottaminen ja öiden laskeminen.

Postauksen kuvat ovat Pinterestistä ja valmistajien sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *