Eväitä viikonloppuun, osa 2

Kun lähdin perjantaiaamuna töihin, oli pimeää ja kun palasin kotiin, oli jälleen pimeää. Näin taitaa monen muunkin arki tällä hetkellä pyöriä. Pimeys ei juurikaan innosta tarttumaan kameraan, mutta päätin nyt kuitenkin tehdä pienen keltasävyisen postauksen pimeydessä.

Vaikka olen mielestäni nukkunut kohtuullisen hyvin ja syön päivittäiden vitamiiniannokseni, väsymys on erityisesti tällä viikolla vallannut kehon ja mielen. Perjantai-iltapäivänä huomaan, etteivät aivot enää toimi kovin tehokkaasti ja työskentely muuttuu temmoltaan hitaammaksi ja jotenkin tahmeaksi. Asioiden tekeminen ja pelkkä ajatustyö tuntuu vievän normaalia enemmän aikaa. Silti mielessä takoo, että tämä asia vielä. Neljän aikaan iltapäivällä päätin lopulta luovuttaa ja lähteä kotiin. Huomasin, että olin päivän aikana saanut viestin Adlibriksen kirjapaketin saapumisesta. Vaikka vielä edellisessä tienristeyksessä oli mielessäni kurvata pakettiautomaatille, huomasinkin ajaneeni sen ohi. Päätin kuitenkin kääntyä takaisin, sillä tiesin, etten kotiin päästyäni enää saisi itseäni uudelleen liikkeelle.

Tämän viikonlopun eväät ovatkin nyt tässä: Earl Grey -teetä sopivasti haudutettuna Lexingtonin beigeraidallisesta lempiteemukistani, Lidlistä ostettuja uusia gluteenittomia suklaakeksejä, kynttilän lämpöä ja valoa sekä nämä kolme uuttaa sisustuskirjaa.

Toukokuisessa Onnellista postia -postauksessani kerroin Helena Karihtalan Sisustajan käsikirjasta ja nyt päätin lukijan suosituksesta tilata myös Karihtalan Funktio-kirjan. Vaikka monissa englanninkielisissä sisustuskirjoissa on paljon kauniita kuvia, lukisin kuitenkin mieluiten suomenkielistä tekstiä ja siitä iso plussa tälle kirjalle. Etenkin jos aikoo rentoutua kirjan tai lehden parissa, ei vieraalla kielellä lukeminen tuo siihen samanlaista mahdollisuutta kuin äidinkielellä lukeminen. Pienenkin vilkaisun perusteella voin sanoa pitäväni kirjasta. Siinä riittä katseltavaa ja luettavaa vielä useammaksikin viikonloppuevääksi.

Englanninkielisestä nimestään huolimatta This is where the story begins on Elina Lähteenmäen suomeksi kirjoittama kirja kahdentoista erilaisen kodin tarinasta. Kirjassa päästään kurkistamaan kiinteistövälitysyhtiö Bo LKV:n myyntikohteissa tai omissa kodeissa eri puolilla Suomea.

Piia Kalliomäen ja Pauliina Salosen Nordic Interior Book sen sijaan on englanninkielinen. Suomenkielisenä olisin ainakin itse saanut siitä enemmän irti, mutta ymmärrän toki, että myynnin kannalta englanti on kannattavampi valinta. Kirjassa esitellään skandinaavisia koteja reilu 50 neliöstä 200 neliöön ja jopa yhteen lähes 400 neliöiseen kotiin. Kuvia on runsaasti, joten vieras kieli ei niin paljon haittaa.

Kirjoja yhdistää, paitsi suomalainen alkuperä ja Cozy Publishing kustantajana, myös seesteinen värimaailma ja harmoninen tunnelma. Kirjat ovat juuri sopivia coffee table -kirjoja, koska niiden katselemisessa mieli ja silmät lepäävät. Ne voi huoletta jättää pinoksi olohuoneen pöydälle ilman, että ne hyppäisivät silmille. Siitä ne on myös helppo poimia tarkemmin katseltavaksi – vaikka vain ihan pieneksi toviksi – silloin kun siltä tuntuu. Sisustuskirjat tuovat pienen oikotien rentoutumiseen, jos mieli ja voimat eivät salli varsinaista kirjan lukemista.

Jos haluat, voit mielellään vinkata myös omia suosikkejasi. Toivon viikonloppuusi seesteistä tunnelmaa kynttilän valossa ja lämmössä kera jonkun rentouttavan mielipuuhasi. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *