Eväitä viikonloppuun

Kävin eilen töiden jälkeen pikaisesti kaupassa. Ajattelin kurkkaavani, löytyisikö mitään kivaa uutta joululehteä ja jotakin gluteenitonta herkkua alkavan viikonlopun kunniaksi.

Syysloman jälkeiset työpäivät ovat venyneet pitkiksi eikä niiden vastapainoksi ole ollut riittävästi lepohetkiä. Siitä johtuen, en ole jaksanut vielä perjantaina tehdä viikkosiivouksia, vaan perjantai-illat ovat menneet enemmän tai vähemmän levon puolelle. Niinpä en tällä kertaa ajatellut ostamiani herkkuja ja joululehtiä motivaattoreiksi itse siivoamiseen, vaan ennemminkin voimien keräämiseksi siivoamista varten. Ruusukimpunkin löysin marketista hintaan 2,50€, joten olkoon sekin pieni ennakkomotivaatiokeino tämän päivän siivousurakalle.

Ennen vilja-allergiaani yksi lempiherkkuni korvapuustien ohella, oli kunnon pehmeä pullapitko. Sellainen saatettiin poikien kanssa ostaa vaikkapa alkavan viikonlopun kunniaksi. Silloin kun vilja-allergiani todettiin, sain vielä muutamien vuosien ajan syödä jonkin verran vehnää ja se olikin oivallinen syy ostaa “siedätyspullaa” eli juurikin se ihana pullapitko. Valitettavasti en ole enää vuosiin saanut sitä syödä. Tänään näin Citymarketin gluteenittomien tuotteiden seassa Ilonan gluteenittoman pullapitkon. Olen kerran aikaisemmin ostanut tällaisen Helsingistä Hakaniemen kauppahallin gluteenittomien tuotteiden myymälästä ja tiesin sen olevan hyvää. Kallis hinta kuitenkin saa miettimään pariinkin otteeseen, että maltanko sittenkään ostaa. Tällä kertaa kuitenkin päätin malttaa. Pakastan lopun pitkosta pienempinä kerta-annossiivuina, joten tästä pitkosta riittää vielä useammallekin kahvihetkellä. Voi kunpa osaisin itse leipoa yhtä hyviä gluteenittomia pullia!

Tämä Kaunis joulu -lehti oli mielestäni kiva ja inspiroiva. Samasta Glorian kodin ja Kodin kuvalehden yhteisestä joululehdestä pidin myös viime vuonna. (Täytenee kaivaa sekin lehti esiin.) Toinen ostamistani lehdistä ei ollut yhtä kiva. 

Kunnon maitovaahtoon tehty pehmeä latte maistui enemmän kuin hyvältä kera pullapitkonpalan ja rivillisen Fazerin sinistä. Joululehteä lukiessani kuopus kiipesi syliini. Hän tykkää katsella sisustuslehtiäni. Tällä kertaa jäimme yhdessä pohtimaan, mitä tarkoittaa sana “tunnelmoida”. Eväät viikonloppuun on nyt käytetty: iso mukillinen lattea, joululehdet, kimpullinen valkoisia ruusuja, gluteenitonta pullaa, Fazerin sinistä suklaata ja suloinen kuopus sylissäni. Onneksi noista kaikista riittää vielä useampaankin annokseen.

Millaisin eväin sinä olet varustautunut viikonloppuusi?

Toivon hyviä tunnelmointeja jokaisen lukijani viikonloppuun sekä mukavaa isänpäivää sunnuntaille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *