Thorleif, Izzy Isbjörn ja Kullanmuru

Jos olet lukenut blogiani jo pidempään, tiedät, miten olen ihastunut norjalaisen Klompelompen neuleohjeisiin. Tiedät myös, että yhdeksi lankasuosikikseni Klompelompen neuleohjeilla neuloessani, on valikoitunut Dropsin Baby Merino -lanka. Kaikissa tämän postauksen merinovillatakeissa olen käyttänyt kyseisen langan väriä 24 eli vaalea taivaansininen. Kuvien isoimman pojan neuletakissa sama värisävy on selkeästi eri sävyä kuin nuorempien poikien. Se on syvemmän vaaleansininen. Tämän takia on tärkeää, että voisi ostaa yhteen neuletyöhön aina saman värjäyserän lankaa. Huomasin tämän eron sävyissä vasta siinä vaiheessa, kun aloin viimeistellä samaan aikaan kahta eri neuletakkia. Onneksi minulla oli molempiin jäljellä juuri siinä neuletakissa käytettyä lankaa.

Thorleifin työvaiheet löydät linkin takaa aikaisemmin samalla ohjeella tehdyistä neuletakeista. Tähän vaaleansiniseen Thorleifiin käytin eri lankaa kuin noihin konjakinruskeisiin. Kokeilin kuitenkin käyttää työhön tällä kertaa isompaa puikkokokoa kuin ohjeessa. Ainut asia, mikä näissä Klompelompen neuleohjeissa harmittaa, on se, että suurin osa ohjeista on tehty puikoille 2,5 ja 3. Niillä neulominen on melkoista tikkuamista ja luonnollisestikin paljon hitaampaa puuhaa kuin vaikka numeron 4 tai 5 puikoilla. Isommilla puikoilla kuitenkin suhteellisen ohutta lankaa neuloessani, työstä tuli tietysti hieman isompi ja väljempi malliltaan, mikä sopi hyvin nallekarhulleni.

Jos vielä löytäisin jostakin lisää aikaa, voisin ajatella neulovani samalla tavalla nallekarhupojalleni Thorleif-villatakin paksummilla puikoilla ja samasta Dropsin Baby Merino -langasta, mutta vihreällä langalla. Värikartan väri numero 50 eli salvianvihreä tai numero 38 eli oliivi, voisivat olla hyvät värivaihtoehdot. Tuosta oliivista olenkin jo neulonut nallekarhulleni viime talvena kaulahuivin. Vihreä on siis nallekarhun lempiväri.

Tällä veljeskaksikolla puolestaan näet yllään aiemmissa postauksissa esittelemäni Klompelompen merinovillaisen Izzy Isbjörn – eli jääkarhuneuletakinKullanmuru-merinovillatakin ja Kjekkasluat eli Vesselimyssyt. Melkoiset vesselit tässä pehmoineen olivatkin asialla 😉

Pojilla oli kuvauksissa merinovillaneuletakkien alla ainoastaan hihattomat aluspaidat eikä kukaan valittanut, että neule olisi kutittanut. Sillä perusteella – ja myös oman käyttökokemukseni perusteella – voin suositella tätä lankaa myös herkkäihoisille.

Rakkaudesta Klompelompeen, jolta löytyy kivoja neuleohjeita myös pojille. Kymmenen pistettä heille erityisesti siitä, että kokoja riittää isommillekin pojille, teineille ja aikuisille asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *