Syyssynttärit patiolla

Saatatte saada vielä muutaman synttäripostauksen tässä syksyn mittaan, sillä kuten olen kertonut, meidän perheessä viisi seitsemästä viettää syntymäpäiväänsä kuukauden sisällä syyslokakuussa. Syyskuun lopun syntymäpäivää oli tarkoitus viettää lokakuun ensimmäisenä lauantaina kotipihassamme kera kummien, mutta kiihtyneen koronatilanteen vuoksi päätimme lopulta juhlia vain oman perheemme kesken. Kummit saivat tulla hakemaan synttärikakkua meidän etuportailta ja juhlia turvallisesti kotonaan. 

Viime lauantaille sattui vielä yllättävän lämmin päivä. Kun katoin pöytää patiolle, huomasin, että siinä olisi tarjennut jopa ihan t-paidalla. Vähitellen kuitenkin pilviverho täytti taivaan ja sää viileni muutaman asteen. Silti kukaan ei tarvinnut penkeille ja tuolin käsinojille lämmikkeeksi asettamiani peittoja. Pojilla oli yllään puuvillaneuleet, jotka olivat aivan riittävän lämpimät lokakuun alun ulkoilmaan.

Tarjolla oli työkaveriltani tilaamaa suklaista sachertyyppistä herkullista legosuklaakakkua sekä…

…uunituoretta gluteenitonta kauratoskaomenapaistosta kera vaniljakastikkeen. Voiko mikään sopia paremmin syksyyn ja vieläpä ulkona nautittavaksi? Mielestäni ei. Miehistölle oli tarjolla ihanan pehmeitä croissantteja kera mansikkamarmeladin. Vehnäallergian vuoksi en itse voi syödä niitä.

Tine K:n korit callunoineen ja mummin tuomine syysomenoineen sekä Greengaten beiget astiat tekivät meidän syystunnelman. Sitä täydentämään penkeille ja tuoleille levitettiin lampaantaljat ja pehmeät karvapäällysteiset istuinalustat sekä käsinojille huovat ja villapeitot. Juhlatunnelmaa tuomaan riitti valkoinen viirinauha. Pilviverhon myötä myös Tine K:n tuikkulasit alkoivat päästä näkyviin.

Tällaisia pieniä juhlahetkiä pitäisi saada enemmänkin arjen keskelle, ihan ilman virallisia juhlapäiviäkin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *