Enni’s collection: liner

Lukijani pohti Balmuirin Estelle-laukulle sopivaa sisälaukkua ja ajattelin jakaa teille oman löytöni. Itseasiassa olen ottanut postauksen kuvat jo kesällä ajatuksenani jossakin vaiheessa tehdä aiheesta blogiin jutun, joten nyt lienee sopiva hetki sille.

Suomalainen Avainlippu-merkin saanut Enni´s collection tekee sisälaukkuja (liners) usealle eri merkkilaukulle, mutta häneltä voi tilata niitä myös omien mittojen mukaan mille tahansa laukulle. Liner for Balmuir Estelle löytyi suoraan Ennin valikoimista kuudessa eri vaihtoehdossa. Itselleni valitsin premium+         -linerin värissä sand eli hiekka. Värivaihtoehtoja taisi olla kymmenen. Sisälaukku on valmistettu vesipestävästä, tukevasta ja ryhdikkäästä polyesterihuovasta. 

Halusin, että sisälaukun saa tarvittaessa kokonaan suljettua vetoketjulla, vaikken sitä päivittäin käytäkään. Siitä syystä on mielestäni hyvä, että vetoketjun saa halutessaan myös täysin auki ilman että se jäisi kiinni tuolta vetoketjun päästä. Käsilaukun yläosaan jää myös hyvin tilaa noille sisälaukun päälliosan “siivekkeille” eli ne eivät mitenkään haittaa, vaikka ovatkin auki. Tarvittaessa ne on mahdollista sulkea, jolloin käsilaukun sisältö pysyy paremmin turvassa ja toki se myös näyttää silloin siistimmältä ulospäin, jos sillä on merkitystä. 

Sisälaukussani on toisella pitkällä sivulla kaksi taskua. Toisessa pidän aurinkolasejani (kuvaushetkellä olivat päässäni) ja jotakin gluteenitonta pikkuevästä. (Tämä siitä syystä, että kaikkialta ei ole tuosta vain mahdollista löytää itselleni sopivaa syötävää.) Toisessa taskussa puolestaan kulkee mukana käsidesi ja nenäliinapaketti. Toiselle pitkälle sivulle jää vetoketjulla suljettava sisätasku. Päätyihin valitsin taskun juomapullolle ja avaimelle. Avainpäätyyn on valittavissa muistaakseni kahdesta eri vaihtoehdosta joko avainrengas tai sitten sellaisella klipsillä oleva avaimenkiinnitysmahdollisuus. Tällä hetkellä säilytän kotiavaintani Edith-laukussa, joten tämä pikkutasku on muussa käytössä.

Sisälaukun tyhjä keskiosa järjestyy minulla useimmiten joillakin pienemmillä pussukoilla. Näissä kuvissa laukussani on Balmuirin pienempi Edith-laukku sekä muita Balmuir nude -postauksessa esittelemiäni tuotteita. Emelie-pikkulaukun lisäksi laukkuni pohjalla on yleensä yksi tai kaksi Marimekon Puolikas -pussukkaa. Pussukoiden lisäksi keskiosassa on kalenterini (ei näy näissä kuvissa) sekä muistikirjani. Kuvissa näkyvä pieni ruskea pötkylä on äidiltäni saama pieneen tilaan mahtuva varakassi.

Vetoketjullinen sivutasku on tilava ja syvä.

Näissä kuvissa näkyy hieman paremmin tuo valitsemani avainnauha.

Näissä kuvissan näkyy puolestaan tuo pullotasku ja laukun valmistustiedot sekä pesuohjeet.

Sisälaukun toisella ulkosivulla on vielä yksi tasku. Toisella sivulla – sisälaukun ja varsinaisen käsilaukun välissä – kulkee Estellen mukana tuleva pienempi nahkalaukku/pussukka. Moni käyttää sitä pikkulaukun tavoin eli pakkaa sinne ne kaikkein tärkeimmät mukaan otettavat asiat vaikkapa kauppakäyntiä varten. Itselläni tuota virkaa toimittaa Edith. Siellä kulkevat mukanani puhelin, pieni rahapussukka, avaimet, allergialääkkeistä tärkeimmät sekä tietysti nenäliina.

Mieheni tilasi linerin minulle hääpäivälahjaksi ja se on ollut nyt käytössäni noin puolitoista kuukautta. Tuntuu kuin se olisi aina ollut käytössäni, niin sujuvasti se sujahti Estelleen. Luonnollisesti tällaisen järjestelijän avulla on pohjattoman käsilaukun pohjalta huomattavasti helpompi löytää kulloinkin tarvitsemansa tavara. Lisäksi olen tykännyt siitä, että enää ei tarvitse miettiä onko vesi- tai desipullo vuotanut laukun pohjalle, koska nyt ne pysyvät sisätaskujen ansiosta luonnollisesti pystyasennossa ja toisaalta, jos ne vuotaisivatkin, tulisi märkä ja lika ainoastaan tuohon vesipesun kestävään sisälaukkuun eikä koko laukku kaikkine sisältöineen pääsisi kastumaan. Luonnollisesti sisälaukku tuo enemmän ryhtiä isohkolle olkalaukulle, mutta toki myös hieman pienentää sen sisätilaa ja tuo jonkin verran lisäpainoa. Plussat voittavat kuitenkin ehdottomasti nuo miinukset. Olen suunnitellut käyttäväni tätä samaa sisälaukkua myös toisessa isommassa käsilaukussani. Siihen olisi myyty aivan erillistä lineria, mutta mittojen perusteella tämän saman pitäisi käydä myös toiseen laukkuuni. Silloinhan sisälaukun toiseksi paras ominaisuus (järjestyksen pysymisen ja tavaroiden helposti löytämisen lisäksi) pääsisi myös toteutumaan. Sillä tarkoitan sitä, että laukkua voi vaihtaa vaikka lennosta ilman, että pitää jokainen tavara erikseen siirtää ja järjestää (aamukiireessä) laukusta toiseen. Nyt riittää, kun siirtää pelkän sisälaukun toisesta käsilaukusta toiseen.

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *