“Äiti, mä haluaisin pupupaidan.”

Gustav-pupu tuottaa yhä päivittäin suurta iloa perheessämme. Kurjaa, että joudumme Gustavista luopumaan ennen talven tuloa, mutta onneksi olemme sen tienneet alusta asti.

Kuopus on tykännyt pupuista niin kauan kuin muistan eikä kesäkanin tulo kotiimme ole ainakaan vähentänyt tätä rakkautta, ennemminkin päinvastoin.

Eräänä päivänä poika sanoi minulle: “Äiti, mä haluaisin pupupaidan.” Koska lapset meillä melko harvoin pyytävät jotain tiettyä vaatetta, yritän mielelläni kohtuullisia toiveita toteuttaa. Lisäksi kuopus perii suurimman osan vaatteistaan isoveljiltään ja ottaa ne aina ilolla vastaan, joten siksikin mielelläni joskus ostan hänelle jotakin aivan omaa ja juuri hänen toivomaansa.

Tämän toiveen kuultuani tiesin heti, että sen toteuttaminen ei olekaan niin kovin yksinkertaista. Jostakin syystä pupupaidoista tehdään helposti kovin tyttömäisiä joka väreiltään, leikkauksiltaan tai muilta yksityiskohdiltaan tai sitten ne ovat tunikoita tai mekkoja. Enkä tarkoita tällä sitä, etteikö poika voisi pukeutua vaaleanpunaiseen tai vaikkapa röyhelöihin, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan. 

Ensimmäisenä mieleeni tuli tämä Mini Rodinin kuosi, josta kuopuksella olikin aikoinaan haalari. Vuosien ajan minua onkin harmittanut, etten silloin tilannut tällä kuosilla jemmaan myös paitaa tai collegetakkia. Toisaalta en voinut tietää, säilyykö pupurakkaus vai ei. Jos osaat vinkata, mistä löytäisin tällaisen paidan tai takin vaikkapa hyväkuntoisena käytettynä, vinkkaathan siitä. Koko pitäisi Mini Rodinilta olla 116/122cm. En ole enää aikoihin seurannut uusia droppeja tai milloin niitä on tulossa, joten jos tiedät, että pupukuosia olisi tulossa myöhemmin tänä syksynä, niin vinkkaathan siitäkin. 

Ylempi Livlyn vaaleansininen pupupaita oli aikoinaan kuopuksen yksi lempivaate. Ostin sen kahdessa peräkkäisessä koossa. Livlyn sivuilta huomasin, että sitä on edelleen myynnissä kokoon 116cm asti. Se saattaisi juuri ja juuri riittää vielä kuopukselle eskarivuodeksi. Toisaalta ymmärsin, että hän haluaisi nimenomaan sellaisen paidan, jossa olisi oikeasti pupun kuva tai kuvia. Harmaapohjaista Livlyn collegepupupaitaa oli myös myynnissä kokoon 116cm asti. Harmaa värinä vain ei ole oikein meidän juttu. 

Tämä mielestäni kaunis pupuneule on Trottersin tyttöjen mallistosta. Harmi sinänsä, sillä ehkäpä ilman tuota ulkonevaa rusettia neule kävisi hyvin myös pojille. Vai mitä mieltä olette?

Metsolan vaaleansinipohjainen pupupaita oli näistä saatavilla olevista pupupaidoista eniten kuopuksen mieleen. Printin on suunnitellut Henna Adel ja meillä onkin entuudestaan sama pupu julisteena ja korttina. Jääkarhupojalla on Henna Adelen seinäkalenteri, jossa on joka kuukauden kohdalla kuva eri eläimestä. Kortteja ja julisteita meiltä löytyy muillakin eläinkuvilla. Samaa paitaa myydään myös vaaleanpunaisella pohjavärillä.

Meillä on tapana vaihtaa aina kotiin tullessa päiväkoti-, koulu- tai työvaatteet kotivaatteiksi. Sinänsä pojilla ei ole olemassa erillisiä päiväkoti- ja kouluvaatteita eli ihan samoja paitoja he käyttävät sekä kotona että koulussa/päiväkodissa. Vaihtamisella tarkoitan sitä, että kotiin tullessa ylipäätään vaihdetaan toiset vaatteet. Niin teen itsekin. Varmaankin tämä ajatus oli kuopuksella mielessä, kun hän sanoi, ettei aio laittaa pupupaitaa päiväkotiin, että voi käyttää sitä kotona ja näyttää Gustaville. 🙂

Kaunista lattesävyistä Bunny hoodieta myydään myös Metsolalla. Isoin koko hupparista näytti olevan 122/128cm ja printtipupupaidasta 128cm. Tuossa lattevärissä olisin voinut ostaa lapsille – isommillekin – vaikkapa yksiväriset trikoo- tai vaarinpaidat. Ylipäätään pojille on vaikea löytää beigejä paitoja.

Eräänä iltana, kun vein kuopusta nukkumaan, löysin hänen sängyltään pupukokoelman. Tällä hetkellä unikaveriksi on valikoitunut tuo kaikkein pienin pupu, koska se on eniten Gustavin näköinen.

Muistan, kun näin tuon kuopuksen sängyn yllä olevan Mrs Mighetton poika ja pupu -julisteen ensimmäisen kerron Nougatissa. Se oli mielestäni niin suloinen ja kuin tehty meidän nuorimmalle. Tässä kuvassa olimme kiinnittäneet taulut seinässä valmiina oleviin vanhoihin reikiin ja taulutarrojen loppuessa puputaulun viereen jäi vielä tyhjä kolo.

Muun muassa nämä taulut hieman pienemmässä koossa odottavat pääsyä seinälle. Olen iloinen siitä, että Mrs Mighetto on huomioinut myös pojat suloisissa teoksissaan. Tuon taulun viereen voisin mieluusti kiinnittää myös jonkun toisen isomman Mrs Mighetton julisteen. Poimin tähän alle muutamia vaihtoehtoja verkkokauppojen valikoimista.

Mitä pidätte näistä Mrs Mighetton taidejulisteista?

Löytyykö sieltä ruutujen takaa muita pupufanipoikia?

Mielelläni otan vastaan kaikki pojalle sopivat pupuvinkit. 

*Mini Rodinin, Livlyn, Metsolan, Trottersin ja Mrs Mighetton tuotekuvat verkkosivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *