Kotikirppis

Postauksen kuvat ovat viime kesältä, jolloin järjestin kotona pienimuotoisen kotikirppiksen. Varsinaisen kirppispäivän jälkeen laitoin loppuja vaatteita ja kenkiä myyntiin kahdelle eri Facebook-kirpputorille. Koska vaatteita on vuosittaisista myyntikampanjoista huolimatta yhä paljon, ei aika riittänyt laittamaan myyntiin kuin murto-osan meille pieneksi jääneistä tarvikkeista. 

Niinpä mieheni kantoi jälleen toiveestani varastosta monta Ikea-säkillistä vaatteita ja kenkiä sisälle taloon ja aloitin loppukesän kunniaksi niiden läpikäymisen.

Viime kesäisellä kotikirppiksellä meidän eteinen näytti tältä. Yritin laittaa vaatteet suunnilleen koon mukaan esille. Tällainen kotikirppis voisi jatkossakin olla minun juttuni. Pitäisi vaan miettiä, miten ihmisiä voisi kirppikselle kutsua. 

Yksi vaihtoehto olisi järjestää kirppis tänne blogiin, mutten yhtään tiedä tavoittaisiko se oikeita ihmisiä, siis esimerkiksi vaatteiden kokojen suhteen.

Mielelläni siis kuulisin teidän muiden hyviksi havaitsemianne tapoja myydä käytettyjä lastenvaatteita, kenkiä ja tarvikkeita eteenpäin. Tai vaikkapa niin päin, että miten ja mistä mieluiten ostatte vaatteita käytettynä.

Olen nyt parina päivänä kuvannut vaatteita myyntiä varten. Täytyy kyllä sanoa, että joka kerta yllätyn siitä, miten hidasta puuhaa tämä onkaan. Kahden päivän aikana olen saanut kuvattua ja laitettua myyntiin yhden säkillisen ulkovaatteita ja vajaa kaksi säkillistä muita vaatteita pääasiassa koissa 98cm ja 104cm. 

Kauppakin on kyllä käynyt ja kontaktiton nouto kotiportailta on sujunut mutkattomasti. Maksumahdollisuus Mobile Paylla sujuvoittaa myös omalta osaltaan kippistelyä, koska käteistä rahaa ei tarvitse käsitellä.

Itse toivon aina, että ostaja tarkistaisi rauhassa vaatteen ennen lopullista ostopäätöstä. Tästä syystä tällainen kotikirppis voisi olla hyvä vaihtoehto. Toisinaan tuntuu hankalalta kuvailla tuote myyntipalstalle ostajan näkökulmasta. Yritän olla mahdollisimman rehellinen, mutta silti aina jännittää, jäikö jotain huomaamatta tai oliko tuote mielestäni paremmassa kunnossa kuin se todellisuudessa oli. Useimmiten on kyllä käynyt toisinpäin ja ostaja on saattanut esimerkiksi laittaa vielä myöhemmin viestiä ja kiittää erityisen hyväkuntoisista vaatteista. Silti sitä aina jännittää.

Tälla kertaa laitoin vaatteita myyntiin paikalliselle Facebookin Muksukirppikselle. Tein oman myyntipuun aluksi 98/104cm vaatteille. Sen lisäksi laitoin yksittäisiä ulkovaatteita myyntiin valmiisiin koiden mukaisiin albumeihin. Tarkoituksena olisi vielä tehdä muillekin kokoluokille omat albumit, mutta saattaa olla, että jossain vaiheessa aika ja into lopahtaa. Seuraavaksi ajattelin tehdä myyntipuun 110/116cm vaatteille. Jos siis nämä koot kiinnostaa, niin käy kurkkaamassa facekirppiksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *