Kun olin eskari-ikäinen, pidettiin meille päiväkodin yläsalissa aina joskus jumppatunti. Silloin vaihdoimme yllemme erilliset jumppavaatteet. Lastemme päiväkodeissa on myös pidetty jumppahetkiä, mutta silloin on useimmiten riittänyt, jos on laittanut sinä päivänä joustavat housut jalkaan ja vaikkapa lyhythihaisen paidan aluspaidaksi. Päällimmäisen paidan on sitten voinut jumpan ajaksi riisua pois. Toisinaan – etenkin eskari-iässä- päiväkotityhmä on päässyt muutaman kerran käyttämään läheisen koulun liikuntasalia ja niillä kerroilla onkin sitten pakattu reppuun ihan oikeat liikuntavaatteet eli pojilla ne ovat aika usein olleet shortsit, t-paita ja tossut.
Esikoulun opetussuunnitelma ssältää myös käynnit uimahallissa, jonne kahden lapseni esikouluryhmä on matkannut polkupyörillä. Mukaan on siis tarvittu polkupyörä, lukko (kaikissa pikkupyörissä ei välttämättä ole valmiina lukkoa eikä sitä ehkäpä kotioloissa edes tarvita, sillä esikouluikäinen ei ainakaan meillä ole vielä yksin kulkenut missään), pyöräilykypärä, hyvin selässä pysyvä reppu, juomapullo, pyyhe, pefletti, uima-asu ja mahdollisesti vielä uimalasit.
Talviaikaan meidän perheen päiväkotilaiset ovat tarvinneet talvesta riippuen myös luistimia ja kypärää sekä suksia.
Hei, Tämä kysymys ei liity varsinaisesti päiväkotiin mutta vaatteisiin kylläkin. Mistä olet ostanut kuori/välikausivaateet koululaisille? Oma tuleva viidesluokkalainen semmoiset tarvitsee, mutta monessa mallissa koot tuntuvat loppuvan 152 cm joka alkaa meille olla auttamattoman pieni. Reimalla on jotain malleja aina 164 cm mutta onko muita?
Kiitos kommentistasi. Tunnistan ongelman. Meillä on myös viidennelle menevä poika ja tällä hetkellä erityisesti sopivien sisävaatteiden löytäminen tuottaa haasteita. Olisiko sinulla niihin vinkkejä? Ulkovaatteissa hänen osaltaan ovat pelastaneet pitkälti isoveljiensä vanhat kuorivaatteet. Silloin oli saatavilla etenkin Ticketin vaatteita, jotka ovat siirtyneet hyvinä vielä kolmennellekin käyttäjälle.En tiedä mikä niiden saatavuus on tällä hetkellä. Niiden jälkeen ostin isommille pojille mm. Helly Hansenin ja Didriksonin vaatteita. Taisivat kuitenkin olla silloin jo enemmän teini-iässä eli housuille ei enää ollut niin suurta tarvetta. KappAhlin Woxoista kuulin jossain vaiheessa hyvää ja niitä meillä taitaakin olla muutamat juurikin koossa 158cm ja 164cm, siis housut. Muistan miten yhtenä talvena käytin toiseksi vanhimman pojan kanssa yhteisiä 164cm Woxon poikien malliston toppahousuja 😉 Reiman uskoisin olevan hyvä. Jotkut Haltitkin meillä on housuina, mutta ne taisivat olla jo S-kokoiset.
Kiitos vinkeistä! Ulkohousuille on tosiaan koulussa vähän käyttöä mutta perheen retkille metsään ne syksyisin laitetaan päälle. Samoin kuin vaadin ne ylle kovalla sateella. Katselin nyt ja tosiaankin Helly Hansen, Jack Wolfskin tekevät lasten mallistoa 164 cm asti.
Sisävaatteita meiltä löytyy seuraavilta: Nameit pieni valikoima vaatteita aina 176 cm asti mm ihanan pehmeät farkut. Perusjuttuja löytyy hyvin H&M ja Zara. Stadiumista löytyy mm pikee paitoja Wrap merkiltä kokoon 176 cm. Jonkin verran tilaan myös GAPiä, Bodenia ja Nextiä. Ihan oikeasti suurin osa ajasta kuljetaan Addun verkkareissa 😀
Kiitos vinkeistä! Pitääpä ainakin vilkaista nuo Name Itin farkut. Nextiä jo selailinkin, mutta tuntui olevan melko ”ei oota” myynnissä. Ehkäpä vielä täydentävät varastojaan. Zaran vaatteista tykkään, mutta laatu on aina kysymysmerkki. Joskus saa todella hyviä ja joskus jotain ihan muuta. Zaran hinnoilla uskaltaa kuitenkin aina toisinaan otta riskejä. Addun verkkarit taitaa olla monen suosiossa 😉