Porkkanakakku leipävuoalla

Pidempään blogiani lukeneet tietävät, että korvapuustin lisäksi pidän kovasti porkkanakakusta. Täältä blogistanikin löytyy useampi postaus, jossa herkutellaan porkkanakakulla sekä ohje juuri tuohon gluteenittomaan porkkanakakkuun.

Muutama viikko sitten löysin täältä uuden porkkanakakkuohjeen, jota onkin nyt tullut leivottua jo useamman kerran.

Kakku siis leivotaan leipävuokaan. Muokkasin ohjeen gluteenittomaksi ja hieman muutenkin.

Alkuperäisessä ohjeessa täyte levitetään lopuksi kakun päälle ja niin minäkin tein tässä ensimmäisessä versiossa.

Seuraaviin kakkuihin päädyin halkaisemaan kakkupohjan ja laittamaan täytettä myös kakun väliin. Samoin teen isolle ja pyöreällekin porkkanakakulle. Ohjeen mukaan täytettä valmistetaan niin paljon, että siitä riittää hyvin myös väliin täytteeksi.

Esivalmistelut:

Kakkupohjan valmistaminen:

Kuorrutteen valmistaminen:

Tässä vielä erillinen lista tarvikkeista, niin ei tarvitse poimia niitä tuolta ohjeiden seasta:

Tässä kakussa on vain yksi ongelma. Se nimittäin loppuu aina kesken. Olenkin ajatellut ostaa toisenkin leipävuoan, koska niitä mahtuu uuniin helposti kaksi, jopa kolme tai neljäkin. Silloin voisin tehdä kerralla tupla-annoksen ja toivoa, että kakkua riittäisi vielä seuraavallakin kahvihetkellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *