Poikien kesäpäivän asu 3

Kolmantena lomapäivänä heräsimme aurinkoiseen ja lämpimään Helsinkiin. Suomen isännöimä EU-kokous oli rantauttanut Mannerheimintielle lukuisia poliisipartioita, joissa riitti ihmeteltävää. Ensimmäinen partio oli nimittäin vastassa heti kun astuimme ulos majapaikkamme rapun ovesta. Edellisen omakotitaloyöpymisen jälkeen saimme todistaa, että kuuden hengen perhe mahtuu aivan hyvin majoittumaan myös yksiöön. Eihän meidän ollut tarkoitus majapaikassa kuin syödä aamu- ja iltapalat sekä nukkua, joten hyvin onnistui. Mielestäni jopa paljon ennakkoajatuksiani paremmin. Keskeinen sijainti Mannerheimintiellä helpotti myös kulkemisia, sillä kaikkialle pääsi raitiovaunulla tai kävellen helposti ja nopeasti. Olimme tällä kertaa Helsingissä vain kaksi päivää ja siksi päätimmekin jakaa osan molemmista päivistä perheemme eri kokoonpanoihin, että jokaiselle tulisi mahdollisuus käydä haluamissaan paikoissa. 

Ensimmäisenä päivänä otin pikkupojat mukaani ja lähdimme talsimaan kohti “eläinmuseoa” eli Luonnontieteellinen museo Luomusta.

Lämpimän kesäpäivän kaupunki- ja museovaatteiksi valittiin Jacadin vaaleansiniset chinoshortsit, Benettonin valkoiset peruspikeepaidat, KappAhlin Hamtonin vaaleansiniset lätsät ja Kavatin ruskeat nahkasandaalit. Isommilla pikkupojilla oli olkalaukkuina serkuilta saadut Converset.

Jännitystä ja epätarkkoja kuvia ilmassa eläinmuseossa…

Pikkupojat olivat saaneet itse suunnitella päivä ohjelman. Tarkoituksena oli mennä myös Kansallismuseoon, mutta se ei ollutkaan vielä auki, kun saavuimme sinne, joten päädyimme menemään Luonnontieteelliseen museoon ja mahdollisesti myöhemmin vielä Kansallismuseoon. Museon jälkeen kohteena oli Legokauppa PiiPoo, siis päivän ensimmäinen käynti siellä.

Seuraava toive oli mennä Fazerin kahvilaan syömään poikien lempijäätelöä. Samalla avattiin ensimmäiset Lego-ostokset eli uudet Minifiguret ja tuumailtiin mitä muuta PiiPoosta aiotaan ostaa. Tapaamme antaa pojille pienen kesälomarahan, jonka saavat käyttää haluamiinsa ostoksiin. Lisäksi he ovat säästäneet talven aikana saamiaan rahojaan, joista osan haluavat käyttää kesälomalla ostoksiin. 

Jäätelöiden jälkeen menimme uudelleen PiiPoo-kauppaan. Päivän toinen kerta siis.

Sen jälkeen oli vuorossa raitiovaunuajelu ja käynti majapaikassa. Muistelen, että tehtiin siellä ruoka, jonka jälkeen jatkettiin toivekierrosta autolla.

Mies ja mukana ollut vanhin poika liittyivät joukkoomme, kun kävimme Karkkikauppa Sweetheartissa. Tämän jälkeen kuopus siirtyi isän ja isoveljen mukaan ja minä jatkoin karhukaksikon kanssa vielä kerran Legokauppa PiiPooseen

Tämä kaksikko voisi todellakin olla tässä kaupassa aamusta iltaan. Kuten yllä olevasta kuvasta näette, se on ikään kuin karkkikauppa varustettuna irtolegoilla. Ilman pikkuveljeä he saivat katsella legoja rauhallisemmin ja kauemmin. Tarvitsen itsekin valintoihin ja ostosten tekoon toisinaan hyvinkin pitkän harkinta-ajan ja siksi suon sen mielelläni myös lapsilleni.  He ovat yleensä tehneet kotona valmiiksi toive/ostoslistansa, että muistavat varmasti tarkistaa kaikkien saatavuuden. Päivän päätteeksi ostospusseihin valikoituikin jo jotakin, mutta vielä jäi yön yli mietittäväksi muutama ostos. 

Voin kertoa, että kun tänä kesänä matka Helsinkiin ja PiiPooseen jää tekemättä, ovat pojat tutkineet ahkerasti PiiPoon verkkokaupan valikoimaa ja suunnitelleet tekevänsä kesälomaostoksensa sinne. Kun vain saisin aikaiseksi kaivaa esiin vanhoja kuvia, voisin tehdä erillisen postauksen PiiPoo-legokaupasta.

Äidin vaatteet: Pellavamekko ByPias, kengät Calou ja laukku Michael Kors.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *