Kesäkirjoja terassilla

Kuten tässä joulukuisessa postauksessa kerroin, niin joulunalusaikaan luen vanhoja joululehtiä ja -kirjoja, tai ehkä paremminkin katselen niistä kuvia. Toukokuussa olisi hyvä virittäytyä kesään kera kesäaiheisten kirjojen ja lehtien, mutta koska toukokuuni on niin kiireinen töiden osalta, jää tuo virittäytyminen väistämättä kesäkuulle. Useimmiten vasta silloin kaivamme terassikalusteet ja pehmusteet tyynyineen ja peittoineen esille, ellei sitten miesväki ole ehtinyt tehdä sitä jo aikaisemmin. 

Yllä olevassa kuvassa näkyy miedän prinsessa eli terassilla ympäri vuoden oleva rautasohva. Patja ja tekstiilit toki kerätään talveksi suojaan. Tine K:n jättikorit kätkevät sisälleen runsaan määrän peittoja ja tyynyjä. Terassin katon alla ne ovat suojassa sateelta, samoin kuin kaikki prinsessan päällisetkin. Niitä ei siis tarvitse kesäaikana kantaa erikseen sisälle ja takaisin, ellei sitten iske aivan hurja rajuilma.

Tähän alkukesään osui jo aivan ihanat aurinkoiset säät, joten pääsin virittämään silityspisteeni terassille heti kesän ensipäivinä. 

Kuva terassin alla olevasta patiosta on otettu pation yläpuolella olevalta parvekkeelta. Tämä kuva tosin on vanha, sillä tällä hetkellä pihamme on melkoisen myllerryksen vallassa. Terassiltakin saivat kaiteet lähteä kesäprojektimme myötä, mutta siitä todennäköisesti lisää hieman myöhemmin.

Tämän postauksen tarkoitus ei ollutkaan esitellä pihaamme, vaan näitä kirjahyllystä terasille kesäiseksi inspiraatioksi raahaamiani kesäkirjoja. Tuosta pinosta jäi vielä yksi kirja puuttumaan, mutta se löytyy alempaa yksittäin kuvattujen kirjojen joukosta.

Huomaattehan Huvilan hengessä -olevan kirjan päälle lentäneen kärpäsen. Kesän merkki 😉

Tuo vasemman alakulman Sisusta ulkona -kirja puolestaan kuuluu ehkä paremmin puutarhakirjojen joukkoon, jotka ajattelin esitellä teille myöhemmin. Kirja kuitenkin lipsahti näiden kirjojen sekaan.

Koska kirjoja on näin monta, en ajatellut niitä tässä kansikuvaa tarkemmin esitellä, mutta toki vastaan mielelläni, jos haluatte kysyä jotakin tarkentavaa. Mielestäni kirjan nimi ja kansikuva kuitenkin kertovat aikalailla kyseisen kirjan sisällöstä ja tyylistä. Rakastan uppoutua kauniiden kuvien maailmaan. Suorastaan imen niistä inspiraatiota ja tunnelmia. Tuntuu aivan kuin niiden myötä pääsisi sukeltamaan kokonaan johonkin toiseen maailmaan. Vaikkei mikään kirja tai kirjan kuva varmastikaan täysin ole täsmälleen se oma juttu, niin jokaisesta kirjasta kuitenkin taltioituu mieleen jotakin, joka mielessä muhiessa saattaa jossakin muodossa lähteä toteutumaan.

Nyt keitän jättikupillisen maitokahvia ja istahdan terassille kesäkirjapinoni kanssa. Ihanaa kun on kesä ja lämmintä ulkona!

Kesäisiä inspiraatiohetkiä myös sinun päivääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *