Poikien kesäpuuhia osa 8: luontoretkellä

Yritän jatkaa viime kesänä kesken jäänyttä Poikien kesäpuuhia -postaussarjaa. Näitä puuhiahan riittäisi loputtomiin ja osa viime kesän muistakin jutuista olisi sopinut hyvin tämän otsikon alle, mutta ei vain tullut kaikkea tämän alle laitettua.

Tänään ajattelin kuitenkin jakaa teille pienen luontoretkeilyyn sopivan tehtävävinkin, johon saatte myös linkin tulostamista varten. 

Tehtävän kuvat sopivat ehkä hieman paremmin loppukevääseen kuin kesään, mutta uskon tämän kuitenkin onnistuvan myös näin alkukesästä. Halutessaanhan kuvia voi myös vaihtaa ja soveltaa luonnon eri vaiheiden mukaan. Itse olen ajatellut, että tästä voisi tehdä hieman erilaisen version syksylle vaikkapa puulajien eli lehtipuiden tunnistamista varten. 

Tämä voi toimia lapsille kivana aarrejahtina ja aarteiden kerääminen voidaan jakaa useammallekin retkelle/ulkoilulle. Pienemmille lapsille voi tehdä aarrerasian aluksi kuuden munan kennoon eli leikata tuosta kuvasarjasta vain kuusi kuvaa kerrallaan. Sama pätee myös kymmenen munan kennoon. Yhden ison kennon voi antaa myös lapsiryhmälle yhteiskäyttöön tai aarrejahdista voi järjestää leikkimielisen kisailun. Ilman kisailumieltä voidaan esitellä toisille omat aarteet ja ihailla toisten löytöjä. Aarteiden ympärille voidaan yhdessä keksiä nuotion äärellä tarinoita. Vain mielikuvitus on rajana lisäpuuhien keksimiselle.

Tulostettavan retkikuvatiedoston löydät täältä. Ole hyvä!

Täältä löydät myös kivoja luontotehtäviä moneen eri vuodenaikaan. Värinauttien tehtäviä saa vapaasti tulostaa. Viimeisenä luontotehtävissä on värisuunnistustehtävät. Ne voi tulostamisen jälkeen kontaktoida tai laminoida, jolloin ne kestävät paremmin retkillä ja niitä voi käyttää uudelleen vaikkapa eri vuodenaikoina. Tehtäviä voi tehdä joko niin, että antaa jokaiselle lapselle tai lapsiryhmälle oman värikartan, jonka avulla he etsivät luonnosta asioita tai sitten niin, että kokoontumispaikkaan laitetaan maahan yksi värikartta, josta lapset katsovat aina yhden värin kerrallaan ja yrittävät etsiä siihen sopivia asioita. Löydetyt asiat tuodaan värikartan päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *