Uima-asuja

Yllä oleva kuva on kahden vuoden takaa. Silloin kahdelle nuorimmalle sopi vielä Polarn och Pyretin UV-uimahaalari. Tänä kesänä koot riittävät niistä enää kuopukselle. Täytyy kyllä sanoa, että nämä uimahaalarit ovat olleet todella hyviä käytössä eli helppoja käyttää, suojanneet hyvin auringolta ja olleet miellyttäviä värimaailmaltaan. Meillä onkin ollut tätä yhtä ja samaa uimahaalaria koosta 86/92cm kokoon 122/128cm. Kaksi pienintä kokoa olen myynyt jo pois ja varmaan tämän kesän jälkeen lähtee myös koko 110/116cm. Useimmiten suosin pojilla auringossa lierillisiä hattuja, mutta koska he itse pitävät lippiksistä ja ne pysyvät paremmin päässä, annan nykyään myös luvan käyttää niitä – ainakin joskus 😉 Silloin vaan pitää muistaa voidella erityisen hyvin myös korvat.

Oikeastaan tämä postaus ei lähtenytkään tällä kertaa liikkeelle poikien uima-asuista, vaan omastani. Olen jo vuosien ajan etsinyt itselleni sopivaa uimapukua (ainut omistamani uimapuku on ollut äitiysuimapuku!) ja kun näin tämän In Wearin cinnamon-värisen uimapuvun, tiesin, että olin vihdoinkin löytänyt sen! En toki malttanut ostaa sitä vielä normaalihinnalla, mutta pienellä aleprosentilla sen lopulta tilasin. 

Tummansiniset bikinit olin ostanut kolme vuotta sitten, mutta en malttanut olla ostamatta näitä uimapuvun kanssa samanvärisä bikinejä. Ainakin yläosa saattaa tulla käyttöön ihan vain kotipihassa. Uima-asut löysin täältä.

Koska uima-asuille toivon mukaan tulee käyttöä tänä kesänä, lähdin etsimään myös pojille sopivia uimahousuja. Oikeastaan etsiminen lähti siitä, että pojat toivoivat itselleen täksi kesäksi uusia uimashortseja (niillä on kuulemma hyvä leikkiä vesipyssysotaa). Huomasinpa niitä etsiessäni, että kivoja uimashortseja – varsinkaan isommissa koissa – ei tuosta vaan löytynytkään. Kuopukselle tilasin KappAhlin Hampton Republicin raidalliset uimashortsit, mutta ne tuntuivat jotenkin kovilta ja paksuhkoilta käsiin. Lisäksi en tykännyt niiden väriyhdistelmästä. Ne lähtevät siis palautukseen. Sekä KappAhlin Hampton-malliston muut uimashortsit että esimerkiksi POPin uimashortsit olivat hyvin tropiikkikuosivoittoisia ja kummallisen värisiä, joten ne eivät tuntuneet meidän omilta tyyliltään. Lisähaasteen uimashortsien etsintään toi keskimmäisen pojan koko, sillä hänelle ei enää riitä esimerkiksi POPin isoin koko 146/152cm. Ihan sikaa en myöskään uskaltaudu ostamaan säkissä, sillä tiedän, että samaisen pojan iho ei kestä huonolaatuista ja “kutittavaa” materiaalia. 

Kahlasin läpi melkoisen monta verkkokauppaa tilaamatta kuitenkaan vielä yksiäkään uimashortseja. Nämä Kulingin uimashortsit sekä keskirivillä oikealla olevat Mini Rodinit sopisivat mainiosti yhteen äidin uimapuvun kanssa. Eikö vain?! En kyllä tiedä mitä mieltä pojat näistä olisivat? No, kokojakaan ei riittäisi kaikille, joten ehkä jään vain haaveilemaan tästä värimaailmasta. Nämä kaikki, kuten runsas muukin uimashortsivalikoima, löytyy Alex and Alexalta.

Samaan värimaailmaan menisivät vielä nämä Molon kenguru-uimahousut, joiden veikkaisin saavuttavan meidän jääkarhupojan suosion.

Vaalea sininen värinä on aina kaunis ja raikas. Kaikki nämä löytyivät myös Alex and Alexasta.

Merihenkisyys ja raidat sopivat aina kesään eli niistä pisteet Polarn och Pyretille! Lisäpisteitä he saavat siitä, että uv-uimalakkia on tehty kokoon 58cm asti.

Gant, Ebbe ja Kuling.
Kaikki Alex and Alexasta.
Tuo purjevenekuvioinen Kuling on aivan ihana, mutta ne koot…

Ralph Laurenin, Tommy Hilfigerin ja Cyrilluksen väri- ja tyylimaailma kohdillaan! Alex and Alexa.

Tupu, Hupu ja Lupu -kolmikkoni löytäisi näistä Hilfigerin shortseista lempivärishortsinsa (kuopukselle nuo ylempänä olevat siniset). Nämä punaiset ja vihreät sekä runsas muu uimashortsivalikoima löytyy Booztilta.

Intersportissa myytävät Adidas, Speedo ja Arena tuovat tuulahduksen raikkaita värejä ja helposti esimerkiksi yläosan kanssa yhdistettäviä perusshortseja mukanaan. Jälleen löytyisi veljeskolmikolle – jopa koko viisikolle – sopivat värimaailmat. 

POMPdeLUXilta puolestaan löytyy hieman pidempilahkeiset uimashortsit tällaisella mielestäni kauniilla murretulla värimaailmalla.

Mielestäni kivana yllättäjänä UV-uima-asujen markkinoilta löytyy Reima. Osasta tuotteista kokoja löytyy 164 cm asti. Jos siis kaipaa hieman lisää värikkyyttä uima-asuihin, kannattaa katsoa Reiman tuotteita. Minulla ei ole aiempaa kokemusta Reiman uima-asuista. Onko jollakin teistä? UV-suojan osalta ne ainakin lupaavat hyvää. 

Monella muullakin merkillä on luvattu tuotteille kunnon UV-suoja (esim. POP ja Molo). En ole niitä niinkään tässä postauksessa maininnut, mutta tiedot löytyvät linkkien takaa.

Tropiikkityylisten uimashortsien lisäksi löytyi myös muita kuosillisia vaihtoehtoja. Petit Bateaun poikien uima-asut olisin mielelläni esitellyt, mutta en saanut heidän sivuiltaa sopivan kokoisia kuvia. Koot loppuvat siellä noiden poikien uimavaatteiden osalta harmikseni jo kokoon 12Y. Heidän raikas sinipunavalkoinen värimaailmansa raidoin ja purjevenein olisi ehdoton suosikkini näistä kaikista. Ongelmaksi kuitenkin noisevat kokojen riittämättömyys sekä toimitusten onnistuminen Suomeen. 

Yllä olevassa kuvasarjassa ylimmällä rivillä on Hatleyn uimashortseja. Sitten toisella rivillä on ensin yhdet Reiman shortsit, jonka jälkeen loput kaksi riviä ovat Molon, paitsi viimeisenä Kulingin sukeltavat valaat. Neljännen rivin aloittavat Legon uimashortsit (olisivat olleet meillä kovasti mieleen, muttei löydy enää nallekarhun koossa) ja sen jälkeen jatkuukin Molon uima-asuilla, kunnes viimeisellä rivillä on Liewoodin pandat.

Tässä saattaisi olla kooste suosikeistani myös poikien toiveet ja mieltymykset huomioiden. Millaiset uima-asut ovat teidän mieleenne?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *