Aurinkovoiteita

Olen tilannut lämpimän ja aurinkoisen kesän! Entä sinä? Mukavia merkkejä tilauksestani onkin ollut viime päivinä ilmassa. Ihanaa! Tuollainen +20 astettakin on oikein passeli, etenkin jos sitä vertaa +10 tai + 5 asteeseen. 

Aurinko ja lämpö tuovat mukanaan myös tarpeen aurinkovoiteille ja uima-asuille. Olen jo monesti kertonut olevani atoopikko. Ihoni sietää melko hyvin aurinkoa ja auringolla on myös parantava vaikutus atopialleni. Auringolta ei kuitenkaan voi olla suojautumatta ja monien vuosien ajan ongelmaksi onkin noussut iholleni sopivan aurinkovoiteen löytyminen. Niiden osalta on pakko suunnata apteekkiin. Valitettavasti apteekistakaan aurinkovoiteen ostaminen ei ole mitenkään varmaa peliä ja voitte arvata millaiset summat rahaa sinne on uponnut, kun on pitänyt ostaa vaikkapa kolmea eri merkkiä aurinkovoidetta kokeiltavaksi. Muutama vuosi sitten löysin pitkästä aikaa aurinkovoiteen, joka ei kutita ihoani. Keskimmäinen poikamme on myös atoopikko ja hänenkin ihonsa on kestänyt tuota tuotetta. Vertailuksi voin sanoa vaikkapa sen, että marketeista ostettu Nivea ei sovi meille kummallekaan. 

Lapsille ostin nyt ehkäpä kolmatta vuotta peräkkäin tätä La Roche-Posayn aurinkosuihketta.

Tuotteesta kerrotaan näin:

Hajusteeton, erittäin kevyt aurinkosuojasuihke erityisesti lapsen herkälle iholle. La Roche-Posay Anthelios Kids Invisible Spray SPF50+ suojaa ihoa palamiselta ja auringon aiheuttamilta vaurioilta. Helposti levittyvä ja miellyttävä suihke ei jätä valkoisia jälkiä. Tahmaamaton koostumus, jonka Intelimer -teknologia estää UV-suodattimien valumisen antaen tasaisen peittävyyden sekä erinomaisen siedettävyyden. Suojakerroin 50+ (erittäin korkea suoja). Ihotautilääkärien suosittelema. Erittäin vedenkestävä. Hiekan- ja hienkestävä. Hajusteeton.

 

 

 

Merkiltä löytyy pelkästään lapsille useampi sopiva tuote, kuten tuossa vieressä oleva vauvoille tarkoitettu aurinkosuoja.

Aurinkopuikko on kätevä hätävara kesäpäivinä käsilaukkuun. Toinen puikko on huulille.

Koska kasvojeni iho on erityisen herkkä ja kärsii pahiten atopiasta, ilahduin kovasti nähdessäni apteekissa tämän uuden tuotteen.

Tuotteella on korkea suojakerroin, kuten kaikilla tämän merkin tuotteilla. Sen erikoisominaisuutena on kuitenkin nimenomaan sopivuus kasvojen ja silmänympärysten aluelle. Rasva oli todella ohutta ja helposti levittyvää eikä saanut ihollani aikaan kutinaa eikä muuta allergista reaktiota, kuten veden valumista silmistä.

“Näkymätön aurinkosuojavoide kasvoille ja silmänympäryksille, kaikille ihotyypeille myös ääriolosuhteisiin. La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid aurinkovoide suojaa herkkää ja valoherkkää ihoa palamiselta ja auringon aiheuttamilta vaurioilta. Erittäin kevyt ja miellyttävä koostumus sopii myös hyvin meikin alle. Soveltuu erityisesti suojaamaan ihoa auringolle herkistävien lääkitysten yhteydessä. Erittäin vedenkestävä ja hienkestävä aurinkosuoja. Tahmaamaton koostumus, jonka Intelimer -teknologia takaa soveltuvuuden silmänympärysiholle. Suojakerroin 50+ (erittäin korkea suoja). Ihotautilääkärien suosittelema. Hypoallergeeninen. Hajusteeton.”

Aikuisen iholle sopivaa aurinkovoidetta myydään myös suihkeena, kuten lapsillekin, mutta päädyin tänä vuonna ostamaan itselleni aurinkovoiteen tällaisessa tuubissa. Tähän muotoon on pakattuna 50 ml enemmän aurinkovoidetta. Voide on suihketta paksumpaa, mutta sitä oli helppo levittää iholle eikä sekään aiheuttanut kuitinaa tai muita iho-oireita.

Avainsanoja sopivaa aurinkovoidetta etsiessäni ovat Allergia- ja astmaliiton tai ihotautilääkärien suosittama sekä hajusteeton. La Roche-Posayn tuotteita löydät vaikkapa täältä.

Haluaisitko jakaa oman luottoaurinkovoiteesi kommenteissa?

*Kyseessä on ainoastaan oma kokemukseni tästä tuotteesta, ei siis maksettu mainos eikä ulkopuolisen tahon suositus. Ja kuten sanoin, itsekin löysin tämän tuotteen vasta testattuani useita muita aurinkovoidemerkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *