Poikalasten kesätyyli

Tätä ensimmäistä kuvaa lukuunottamatta kaikki kuvat on poimittu Pinterestistä. 

Yllä olevassa kuvassa nallekarhu- ja jääkarhupoikani ovat kesällä tivolissa. Poikien asuina ovat POPin lätsät ja henkselit, KappAhlin Newbie-malliston valkoiset vaarinpaidat sinivalkoisilla kyynärpaikoilla, Condorin tummansiniset polvisukat, KappAhlin Hampton Republicin tummansiniset chinoshortsit ja Kavatin ruskeat nahkasandaalit. Pojat ovat kuvassa arviolta noin viisi- ja kolmevuotiaita.

Kun tytöille on hiusnauhat ja -pannat, koristeelliset pinnit ja kaulakorut, tuo poikien asuihin pientä lisuketta ja ilmettä vaikkapa henkselit, vyöt, hatut, lätsät ja polvisukat. Huivit ovat myös kiva lisuke, mutta eivät mielestäni ole parhaimmillaan kesäaikaan. 

Vaikka poikien kenkävalikoima on tyttöihin nähden huomattavasti niukempi, niin pienellä lisävaivannäöllä niitä kuitenkin on saatavilla ja niiden avulla asukokonaisuuden ilmettä voidaan muuttaa.

Farkkushortsit käyvät kaikkien yläosien kanssa. Henkselit tuovat tarvittaessa lisäsärmää, kauluspaita joko rentoutta tai virallisuutta riippuen pukemistavasta.

 

 

Hieman vastaavanlaiset farkkushortsit niihin kuuluvilla henkseleillä pojilla oli yllään tässä Kesäkaneja -postauksessa. Tosin siinä shortsit ovat tummempaa denimiä.

Hillityt ja lapsenmieliset kuviot tai raidat tuovat mielestäni poikalapsen vaatteisiin pientä leikkisyyttä ja ovat usein lasten itsensä mieleen. 

Kaksivärisen alaosan haasteena on kuitenkin se, että sen kanssa ei sovi yhteen mikä tahansa yläosa. Useimmiten se vaatii parikseen yksivärisen yläosan, joka on melko tarkkaan valittu täsmäväri alaosan yhdestä väristä. 

Poikkeuksiakin on, sillä mielestäni ylläolevien sinivalkoisten ankkurishortsien kanssa voisi pukea myös kokopunaisen tai beigen yläosan. Nämä ovat toki makuasioita.

Vaaleansiniset chinoshortsit ovat mielestäni raikkaat ja lempeät kesään, mutta niitä on yllättävän vaikea löytää, etenkin hieman isommissa koissa. Meidän pojille onnistuin löytämään kauniit haaleanvaaleansiniset chinoshortsit muutama vuosi sitten Jacadin mallistosta. Nyt en tosin tiedä, pystyykö niitä enää tilaamaan mistään Suomeen, kun Tallinnan liike lopetti. Viime kesänä löysin myös Gantin kesäalesta hieman tummemman vaaleansiniset chinoshortsit.

Punaisia chinoshortseja sentään löytyy aika usein ainakin KappAhlin Hampton Republicin mallistosta ja niitä meillä onkin ollut kahdella pojalla.

Huomaatteko tässä kuvassa ja muutamassa aiemmassa kuvassa pojilla mokkasiinit/loaferit? Tykkään niistä kovasti, mutta Suomen markkinoilta niitä ei löydy.

Viime kesänä yritin metsästää pojille sinivalkoraidallisia chinoshortseja. Hamptonin mallistossa oli yhdet, mutta olin liian myöhään asialla saadakseni kaikki tarvittavat koot.

Ruudut ja raidat tuovat myös sellaista iloa ja leikkisyyttä sekä värikkyyttä poikien vaatteisiin. Ruutushortseja meiltä löytyy jonkin verran isojen poikien jäljiltä.

Pikeepaidat ovat aivan ykkösklassikoita poikien garderobiin.

Minua viehättää myös tällainen hillityillä kuvioilla samoissa väreissä leikittely, mikä näkyy tuossa sinivalkoisessa ankkuripaidassa ja raitashortseissa. Tämä siis sotii vastaan aiemmin sanomaani, että kaksivärinen alaosa vaatii yläosaksi yksivärisen kaverin. Tästä ratkaisusta kuitenkin tykkään. Tasapainoa asuun toisi se, että hartioille tai vyötäisille solmisi yksivärisen tummansinisen (tai vaikkapa punaisen) (palmikko)neuleen. Sitten jalkaan ruskeat tai tummansiniset mokkasiinit. Ihana asu!

Raikas ja kesän lämmössä viilentävä valkoinen. Ettehän unohda sitä poikalastenne kesävaatekokoelmasta! Älkää suotta kauhistuko valkoisen likaantumisesta. Meillä ainakin vaatteet likaantuvat lähes päivittäin. Ketsuppitahroja, hilloa ja ruohon värjäämiä vaatteita löytyy tuon tuostakin. Siitä huolimatta olen käyttänyt pojilla huoletta myös valkoista ja muita vaaleita sävyjä vaatteissaan. Sappipalasaippualla lika kuin lika irtoaa.

 

Entäpä mitä olisikaan poikien kesä ilman raitoja ja merihenkisyyttä?! Sinivalkoraidalliset paidat ja merimieskaulukset, jotakin täysin vastustamatonta!

Ja kun yllättää se viileämpi päivä, niin kesätyylin ei tarvitse siitä kärsiä. Silloin puetaan ylle bleiseri tai neuletakki tai avataan se harteille tai vyötäisille solmittu neulepaita ja pujotetaan se lämmikkeeksi. Leikin tiimellyksessä alas valahtaneet polvisukat nostetaan taas ylös ja kuinka ollakaan, enää ei tarvitse palella.

Ettehän unohda myöskään näitä pystykauluspaitoja. Pellavapaidat ovat aivan loistavia materiaaliltaan kesäsäähän. Näillä paidoilla saa aikaiseksi tarpeen mukaan sekä juhlavan että aivan arkipäiväisen rennon tunnelman. Hihoja on helppo kääriä lämpimällä säällä hieman ylemmäksi. Se, laittaako paidan housujen sisäpuolelle, vai antaako roikkua rennosti ulkopuolla, vaikuttaa myös lopputulokseen.

Pikkupojalle sopii mielestäni myös sellainen välimuotoinen huoleton pukeutuminen, jossa paita on ikään kuin yritetty laittaa housuihin, mutta eipä se ole siellä pysynyt – ainakaan kokonaan. Siihen asuun kun saa vielä kaveriksi henkselit, niin voiko suloisempaa pikkupoikaa kesälaitumella nähdä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *