Onnellista postia

Keskiviikkona töiden jälkeen hain Adlibris-paketin, jossa oli kaksi sisustuskirjaa sekä yksi kirja jääkarhupojalle. En ollut osannut ajoissa kertoa äitienpäivälahjatoivetta, mutta hieman viiveellä keksin toivoa tätä uusinta Happy Homes -sarjan White Walls -kirjaa. 

Tämä uusin kirja on parivaljakko Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen neljäs englanninkielinen sisustuskirja. Ensimmäisen kirjan teemana ovat suomalaiset kesämökit, joita kirjassa kutsutaan “piilopaikoiksi”. Vaikka meidän perheellä ei olekaan mökkiä, viehätyn kovasti tämän kirjan 15 eri mökin tunnelmista. 

Toisen kirjan teemana on joulu. Voit ehkä vain aavistaa mitä tuo tullessaan Krista Keltasen kauniilla kuvilla varustettu joulukirja 12 suomalaisperheen joulukodeista. Ihana! Ennakkotietojen mukaan tekeillä on Christmas 2 -kirja.

14 luovin ratkaisuin ja ideoin varustettua suomalaiskotia jakavat onnen tunteitaan myös lukijoille sarjan kolmannessa kirjassa nimeltään Creative. 

Iltapäivän lattehetkeni oli kyllä harvinaisen rentouttava näiden kirjojen parissa. Uusin Happy Homes – sarjan kirjoista kuvaa nimensa mukaan valkoseinäisiä suomalaiskoteja. Teema on sinänsä lähellä sydäntäni, sillä meidän kotona kaikki seinät ovat valkoisia (enkä ole niihin kyllästynyt vielä pian 16 vuoden asumisen jälkeen). Nämä esitellyt 16 kotia eivät kuitenkaan suinkaan kaikki menneet samaan muottiin. Oli silmiä avaavaa nähdä, miten erilaisia – jopa tosi värikkäitä – voivatkaan valkoseinäiset kodit olla! Samalla voin sanoa, että vaikka valkoiset seinät ovatkin mieleeni, ei se välttämättä tarkoita sitä, että jokainen valkoseinäinen koti olisi minun juttuni. Siinä piilee juurikin tämän kirjan rikkaus, sillä näin voidaan osoittaa, miten valkoiset seinät antavat vain raamit kodille, jonka jälkeen kaikki on mahdollista.

Tätä postausta kirjoittaessani Happy Homes -kirjasarjan kirjat ovat Adlibriksessä alennuksessa.

Itse lukisin kirjoja mieluiten suomen kielellä, mutta ymmärrän toki, että markkinointimahdollisuus laajenee huomattavasti käyttämällä englannin kieltä. Omalla kohdallani tiedän, että varsinainen lukeminen jää usein väliin kielen vuoksi. Syynä ei kaiketi niinkään ole se, että en ymmärtäisi lukemaani, vaan ennemminkin se, että tällaisista hetkistä hakee nimenomaan rentoutta ja vaivattomuutta eikä siihen omalla kohdallani kuulu vieraalla kielellä lukeminen. Sisustuskirjan tekstin silmäileminen omalla äidinkielellä on vain paljon luontevampaa. Onneksi sisustuskirjoissa useimmiten kuvat kertovat enemmän kuin sanat.

Kirjahyllyratkaisut, tauluseinä, lastenhuoneet, pehmeät oleskelupaikat, valkoisuus ja ylipäätään tarjolla oleva

tunnelma, tekevät tämän kirjan.

Helena Karihtalan Sisustajan käsikirjaa olen monesti katsellut Adlibriksen valikoimissa. Tällaisten kirjojen ostaminen verkkokaupasta pelkän kansikuvan perusteella on hieman kuin ostaisi sian säkissä. Harkinnan jälkeen päätin ottaa riskin ja täytyy sanoa, että se kannatti. Pidin tästä kirjasta jopa enemmän kuin tuosta uusimmasta Happy Homes -kirjasta. Varauduin siihen, että k ä s i k i r j a kätkee sisälleen paljon tekstiä ja teoriaa, mutta sainkin yllättyä positiivisesti runsaasta kuvamäärästä.

Pehmeyttä, harmoniaa, levollisia värejä, vaaleutta ja valkoisuutta, luonnon värejä ja läsnäoloa.

Tilaa tässäkin kirjassa myös lastenhuoneille, vaatehuoneille, pesutiloille ja kauniille pihoille. 

Ilahtuneena löysin myös kaipaamani kuvan uima-altaasta kotipihassa. Sellaisia toivoisin löytäväni lisää. Vinkkejä?

Kirjassa on lähes 250 sivua, joten ehdin tavoittaa siitä yhdellä lattehetkelläni vain pintaraapauksen. Voitte arvata, että seuraavankin lattekupilliseni seura on jo valmiiksi valittuna. Tästä kirjasta odotan myös tekstien lukemista, kunhan ensin saan riittävän moneen otteeseen ihailtua kirjan kuvia ja niistä välittyviä tunnelmia. Molemmissa kirjoissa erityismaininnan ansaitsee se, että myös lastenhuoneita on päässyt mukaan kuviin. 

2 comments

  1. Heidi says:

    Hei! Tuo Helena Karihtalan kirja on suosikkini, löydän siitä aina jotain uutta. Minulla on myös hänen uusin kirjansa: Funktio. Sekin on ainakin osittain inspiroiva. Happy homes kirjat ovat tuttuja, mutta tuota uusinta en ole vielä kohdannut. Kesälomalla on toivottavasti aikaa istahtaa ja inspiroitua kirjoista ja lehdistä. 🌿

    • Miia says:

      Kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että tuosta Karihtalan kirjasta on tiedossa ispiraatiota pitkäksi aikaa. Katselin myös tuota Funktio-kirjaa, mutten vielä rohjennut pelkän kansikuvan perusteella tilata. Tämä ensimmäinen tilaamani Karihtalan kirja kyllä vahvistaa myös toisen tilaamisen. Mulla on tapana aina kesälomalla ottaa kirjahyllystä jättikasa sisustuskirjoja (ja lehtiä) alas ja kantaa ne ulos terassille. Samalla kun katselee lasten touhuja, voi itse nautiskella kauniista kuvista ja tunnelmista. Olen tehnyt näin jo varmasti viimeiset 15 vuotta ja joka vuosi kirjat tarjoavat jotakin uutta inspiraatiota ja iloa. Voimia tähän loppukevään rutistukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *