Hamptonin kesä

Ajattelin vinkata teille KappAhlin ale-kampanjasta, jolla saa -25% alennusta koko ostoksesta poislukien Newbie-mallisto. Koskee siis kaikkia muita lasten, naisten ja miesten mallistojen tuotteita.

Olen monesti aiemminkin kertonut, että pidän Hampton Republic -malliston klassisesta tyylistä poikien vaatteissa. Lisäksi hintalaatusuhde on ollut näissä vaatteissa oikeastaan aina kohdillaan, etenkin kun huomioi usein toistuvat ale-kampanjat. Kolmas syy mieltymykseeni tätä mallistoa kohtaan on se, että useimpia malliston vaatteita saa koosta 86cm kokoon 170cm. Tietyissä vaatteissa samankaltaisuus jatkuu myös miesten vaatteiden puolella koosta (X)S-XXL. Näin ollen näitä perusklassikkovaatteita – kuten beigejä ja tummansinisiä chinoja ja chinoshortseja – on mahdollista hankkia koko perheen miehistölle.

Tässä on esimerkki tämän malliston klassisuudesta, joka jatkuu vuodesta ja sesongista toiseen. Valkoinen ja vaaleansininen kauluspaita sekä beiget ja tummansiniset chinot pitäisi löytyä jokaisen poikalapsen ja miehen vaatekaapista. Jos tällaisille puolisiisteille klassikkovaatteille ei ole niinkään tarvetta, niin sitten valitsisin valkoisen kauluspaidan ja tummansiniset chinot. Itse tykkään kuitenkin, että on edes hieman vaihtelua, poikien vaatteissa kun sitä vaihtelua ei muutenkaan ole tarjolla samoin kuin tyttöjen vaatteissa, jos vertaa vaikkapa mekkovalikoimaa. Hamptonin kauluspaidat ovat materiaaliltaan rennompia kuin esimerkiksi kunnon pukupaidat, joten ne käyvät hyvin arkisempinakin paitoina – tai kuten sanoin – puolisiisteinä. Jos puolestaan ei ole varsinaista tarvetta kunnon juhlavaatteille, pärjää näillä perussiisteillä klassikoilla myös monissa juhlissa.

Suomen kesä – harvemmin ainakaan päivittäin – on niin lämmin, että voisi kulkea vain lyhythihaisissa ja -lahkeisissa vaatteissa. Toisinaan taas nimenomaan käsivarret tarvitsevat enemmän suojaa auringolta. Mielestäni kiva ja rento klassinen kesäasu on vaihtaa pitkälahkeiset chinot chinoshortseihin ja yhdistää niihin klassikkokauluspaita valkoisena tai vaaleansinisenä pitkillä hihoilla. Hihat voi myös kääräistä rennostiranteen kohdalta.

Samat chinoshortsit malliston lyhythihaisilla kauluspaidoilla.

Pikeepaidat tuovat asuun lisää rentoutta. Henkilökohtaisesti en tykkää, että tekstit/numerot ovat melko isolla tuossa rinnassa näkyvissä.

Mehiaiheiset kuviot (ankkurit, purjeveneet jne.) tuovat aina kesän tunnelmaa, etenkin jos värimaailmana on käytetty sinistä, punaista ja valkoista. Luonnollisesti trikoinen t-paita lisää rentoutta. Monesti myös housut/shortsit säilyvät puhtaina pidempään kuin yläosat, joten vaikkapa reissuun lähtiessä, voi samoilla shortseilla mennä pari kolme päivää vaihtamalla vain yläosaa. Jos värimaailma on sama, on yhdistely helppoa. Helppoutta lisää alaosan klassisuus sekä tyyliltään että värimaailmaltaan. Sen olen myös vuosien saatossa huomannut, että poikien vaatemallistoissa ehkäpä kaikkein eniten esiintyvä tummansininen väri, ei ole parhaimmillaan kesävaatteiden yläosissa. Ensinnäkin tumma yläosa on erityisen kuuma aurinkoisella säällä. Lisäksi tumma väri myös haalistuu auringossa herkästi. Vaikka alaosassakin kesäisempi ja jotenkin raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto on beige, niin tummansinisen etuna puolestaan on se, että siinä ei lika näy yhtä hyvin kuin vaaleammassa vaihtoehdossa.

Kevätjuhlia ei tänä vuonna järjestetä, mutta todistukset kuitenkin haetaan koulusta lauantaina 30.5. 

Koska säästä ei milloinkaan tiedä, voisi sopiva asu olla tällaiset rennommat pellavachinoshortsit ja yläosana myös pellavasekoitteinen rento kauluspaita, josta lämpimän sään sattuessa voisi kääntää hihoja lyhyemmiksi.

Jos sää on todella kalsea ja kylmä, sopii lisälämmikkeeksi tummansininen pellavableiseri. Shortseja oli myös tulossa myyntiin tummansinisinä. Hattu sopii oivallisesti kesään. Tähän pellavaiseen rennompaan kesäiseen asuun sopisi mielestäni oivallisesti loaferit tai mokkasiinit kengiksi.

Todellisia juhlia varten, on mallistossa tarjolla myös kunnon puku.

Tai sitten tämä rennompi ja kesäisempi pellavainen vaihtoehto.

Kuopus alkoi tällä viikolla puhua uimashortseista. Hän kuvaili hyvin tarkasti, millaiset uimashortsit toivoo kesäksi. Kuvailuun sisältyi toiveet väreistä, shortsien pituudesta ja naruista (myös narujen väristä). Päädyimme sitten katsomaan uimashortseja KappAhlin ja Polarn och Pyretin sivuilta. Merkillepantavaa oli se, että kuviolliset shortsit olivat lisääntyneet. Valitettavasti ne eivät juurikaan meitä miellyttäneet. Raidat kelpaavat aina. Myös tähdet, ankkurit, purjeveneet ja ehkäpä jotkut leikkisät delfiinit tai muutmerieläimet olisivat voineet olla mieluisia. Niitä emme kuitenkaan tällä pienellä otannalla löytäneet. Värimaailmankin huomaan olevan melko ratkaisevassa roolissa. Monenkirjavia ja -sävyisiä vaatteita on huomattavasti vaikeampi yhdistää yläosaan tai muihin vaatekappaleisiin. Toki voisi ajatella, että eihän uimashortseihin tarvitse yhdistää yläosaa, mutta me olemme yhdistäneet. Käytämme nimittäin uimashortseja usein uimarannalle mennessä tai sieltä palatessa, emme niinkään varsinaisesti uidessa. Hellesäällä saattaa myös olla tarpeen käyttää yläosaa auringolta suojautumiseksi. 

Näistä uimashortseista siis kelpuutimme nuo raidalliset. Pojat tykkäävät oranssista väristä, mutta hieman epäilyttää sen sopiminen muhin vaatteisiin. Siinä mielessä vaikkapa punaiset narut olisivat olleet parempi vaihtoehto, joskin kaikkein mieluisin vaihtoehto olisi ollut tuo shortsien sininen väri.

Tarjolla on myös kukkakuvioista yläosaa sekä perinteistä punaista yhdistettynä denimiin. Farkkushortsit kuuluvat myös “must have” -kesägarderobiin siinä missä farkutkin perusvaatevalikoimaan. Olen takuulla ennenkin puhunut farkkushortsien monikäyttöisyydestä, joten siitä en tällä kertaa sano muuta kuin sen, että ne on helppo yhdistää asuun kuin asuun ja väriin kuin väriin.

Nämä astetta arkisemmat asut voisivat myös sopia vaikkapa sille todistuksenhakureissulle, jonka jälkeen niitä voisi käyttää ihan arjessakin ja tavallisina kesäpäivinä.

Vaihtoehtoja ja yhdistelmiä riittää. Itse jäin kaipaamaan beigeä bleiseriä sekä puuvillaneulepaitoja, vaikkapa yksiväristä beigeä (Oi, se olis löyty!) tai vaaleansinistä, miksei tummankinsinistä. V-aukkoinen neule palmikoilla olisi monikäyttöinen. Miesten mallistoista saattaa jopa löytyäkin puuvillaneuleita vaaleansinisinä, mutta pojille en ole löytänyt. Vinkatkaa, jos jostakin löydätte!Mitä mieltä olette näistä Hampton-malliston vaatteista? Entäpä tällaisesta klassisesta tyylistä? Pursuaako tummansininen ja beige jo korvista vai onko se edelleen jees? Millaisia kesävaatetarpeita teillä on lapsille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *