Vielä kerran pääsiäisestä

Pääsiäiskukat jäivät tänä vuonna hankkimatta. Niiden sijaan riitti “kimppu” pajunkissoja. Oksille ripustin toissa vuonna virkkaamiani valkoisia pupuja. Vuoden takaiset virkkaukseni puolestaan löydät täältä

Vastaavia virkattujen pupujen ohjeita löytää Pinterestistä. Olen tätä hieman soveltanut jostakin löytämästäni mallista.

Yksinkertaiseen pääsiäiskattaukseen käytin aiemmista vuosista tuttua tapaa solmia iso valkoinen ruokaservietti pupunkorviksi. Usein olen laittanut pääsiäismunan paikalle oikean suklaamunan. Tänä vuonna päätin kuitenkin säästää kaikki Kinder-munat pääsiäismunajahtiin ja käytin kattauksessa Aarikan puisia erivärisiä munia. 

Puuvillalangasta virkkaamani kattausliinat ovat meillä käytössä arjessa ja juhlassa. Ne ovat osoittautuneet paitsi esteettisesti kauniiksi, niin myös käytännöllisiksi. Ilman erillistä tahranpoistokäsittelyä kaikki tahrat ovat lähteneet tavallisessa 40 asteen pesussa. Ohjeen liinoihin olen löytänyt täältä. Virkkaamiani liinoja näkyy aiemmissa postauksissa ainakin täällä ja täällä. Luulin, että olisin kuvannut noita liinoja enemmänkin, mutta ilmeisesti olen laittanut kuvia vain satunnaisesti Instagramiin ja ehkäpä vielä toiselle, henkilökohtaiselle, tililleni. Täytyypä pitää tämä postausaihe mielessä.

Tänä pääsiäisenä ei voitu lähteä perinteiselle virpomisreitille. Meillä lapset ovat tavanneet käydä virpomassa naapureille ja muille lähellä asuville tutuille sekä kummeille ja isovanhemmille. Sunnuntaiaamuisin on ollut lasten pääsiäiskirkko ja sen jälkeen on kotona järjestetty pääsiäismunajahti ja yllätys on huipentunut pääsiäiskorien löytymiseen. Viime vuonna jakamani sisätiloihin tehdyn pääsiäismunajahdin löydät täältä. Todellisuudessa viimevuotinen “jahti” tehtiin eri ohjeilla ulkona. Kun nyt katson ulos ja näen lumisen maan, uskon, että tänä vuonna päädymme jälleen sisätiloissa järjestettyyn munajahtiin.

Perinteisen virpomisen jäätyä pois ohjelmasta tänä erilaisena pääsiäisenä, keksivät vanhempani järjestää pojille kotipihaan “virpomisradan”. Isäni oli piirtänyt meidän pihasta kartan, johon “aarteet” oli merkitty. Vanhempani kävivät tuomassa meidän ovelle virpomisyllätyspussit ja kartat ja valjastivat isoveljet piilottamaan aarteet kartan mukaan. Voi sitä riemua, kun virpominen oli sittenkin mahdollista, ainakin palkkojen osalta 😀

Vaaleanvihreät vihjekortit ovat viime pääsiäiseltä kotipihan pääsiäismunajahdista ja alla olevat vaaleansiniset tältä pääsiäiseltä.

Kuten tuossa aiemmin jo arvelinkin, toteutettiin pääsiäismunajahti tänä vuonna sisätiloissa. Kuopus ehti jo kovasti murehtia, miten munien käy lumisessa pihassa.

Kun tämä lopullinen yllätyskätkö on löydetty, on mies luvannut tehdä monta pellillistä pizzaa ja sen jälkeen valitaan koko perheelle sopiva elokuva ja pidetään elokuvailta.

Kerroin joskus aikaisemmin – olikohan jääkarhupojan huoneen esittelyn yhteydessä – ostaneeni vanhoja opetustauluja. Lastenhuoneisiin sopivien taulujen lisäksi ostin myös joulun ja pääsiäisen aikaan liittyviä tauluja. Tiedän, että tähän sarjaan kuuluu myös kiirastorstain aiheeseen liittyvä taulu, mutta harmikseni myyjällä ei sitä ollut. Ehkäpä se vielä jostain tulee vastaan.

Tämän viimeisen taulun myötä haluan toivottaa teille iloa pääsiäiseenne!

Kun arki jälleen koittaa tämän pääsiäisloman jälkeen, jatkuvat omalta osaltani työkiireet. Muistattehan, että en ole unohtanut tätä blogiani enkä teitä lukijoita. Päinvastoin olen kokenut tämän pääsiäisajan postausten tekemisen tuovan lisää voimaa ja vastapainoa työlle. Tulen siis takuulla tänne huikkimaan heti kun löydän sille sopivan hetken. Pysyttehän mukana! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *