Joulukuun kahdeksastoista: Klompelompes jul

Miten olenkaan odottanut tämän kirjan saapumista Adlibriksestä. Klompelompes jul -kirja oli vähän kuin joulukalenterini tälle vuodelle. Ensimmäinen Klompelompe-kirja, josta en malttanut odottaa suomeksi käännettyä versiota, vaan oli pakko saada tämä “kirjanorjaksi” kirjoitettu. Josko tästä jotain ruotsin kautta ymmärtäisi 😉

Kirjassa on paitsi neulontaohjeita ja -ideoita, niin myös joulun aikaan sopivia “inspirasjon, mat, pynt og gaver” eli jouluista inspiraatiota ja ideoita, ruokaohjeita ja kattauksia, koristeita ja lahjoja. 

Kirjan kauniit kuvat on ottanut Hanne Andreassen Hjelmås. Hänen lisäkseen neuleohjeet ja kirjan muut ideat on suunnitellut Torunn Steinsland. Heiltä on ilmestynyt jo useampi Klompelompe-kirja. Olen tilannut ennakkoon suomennetun painoksen kirjasta Klompelompe Kesälapset. Sen arvioitu lähetysajankohta on viikko neljä ja Adlibriksen mukaan heillä on kirjaan yksinmyyntioikeus maaliskuuhun 2020 asti.

Ensimmäinen ohje, jonka etsin heti saatuani kirjan käsiini, oli näissä kuvissa näkyvä jääkarhuvillatakki. Arvaatte varmaan miksi! 😉 Tämä neule oli myös syynä kirjan hankkimiselle. Näin nimittäin Instagramissa Klompelompen tilillä kuvia tästä jääkarhuneuleesta ja ryhdyin selvittämään onko jossain jo saatavilla sen ohje. Ilokseni huomasin, että kokoja on tehty 10-vuotiaaksi asti. Vastaava neule löytyy myös bambikuvioinnilla. Aivan ihana sekin! Ongelmaksi jäänee vain se, etten ole vuosiin tehnyt kirjoneuletta enkä tiedä miten se luonnistuu…

Jääkarhu on päässyt myös pehmoksi <3

Suloiset eläinhahmot ovat päässeet kirjaan monessa eri muodossa – myös aikuisten neuleisiin.

Puikoillani on parhaillaan sama neulos eräästä toisesta Klompelompe-kirjasta. Tämä väri <3

 

Tämän kirjan äärellä olen saanut viettää jo useamman jouluisen kahvihetkeni.

Kirjassa on paljon tunnelmallisia joulukuvia, joiden lomasta saatat löytää myös reseptejä jouluisiin hetkiin sekä koristelu-, kattaus- ja paketointi-ideoita.

Tämä pelkistetyn kaunis ohje sai sormeni suorastaan syyhyämään. Millä ihmeen ajalla nämä kaikki ehtii neuloa?! Paitsi että pidän tämän neuletakin ulkonäöstä, niin vähintään yhtä hienoa tässä mallissa on se, että siitä on tehty ohjeet 14-vuotiaan kokoon asti! Voi kunpa nämä Klompelompen mallit rompereineen ja muine – myös pojille suunniteltuine – ihanuuksineen olisivat olleet olemassa jo esikoisen vauva-ajoista lähtien!!! 

En voi muuta kuin lämpimästi suositella tätä kirjaa kaikille neuleiden ystäville!

Kaikki postauksen kuvat on otettu esitellystä kirjasta. Jos haluat ihailla lisää Klompelompe-aiheisia kuvia, niin kurkkaa heidän Instagram-tilinsä tai klompelompe.no. Blogini aikaisemmat Klompelompe-postaukset löydät tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *