Joulukuun neljästoista: Virkattu tähti, osa 2

Nämä tähdet virkkasin tätä postausta varten. 

Käytin samaa ohjetta, jonka olen löytänyt Prinsessajuttu-blogista ja josta löydät tekemäni ohjeet edellisestä postauksestani. Kokeilin saada erikokoisia tähtiä käyttämällä kolmea erivahvuista puuvillalankaa ja koukkuja numero 1,5 – 6. Toivoisin vielä löytäväni paksumpaa lankaa saadakseni vielä isompia tähtiä. Yksi idea sen suhteen on toteuttamatta, mutta säästetään se tulevaisuuden varalle (se syntyi nimittäin juuri nyt tätä kirjoittaessani 😉 ). 

Kahta kokoa – kahdesta eri puuvillalangasta – tein useamman tähden ajatuksenani tehdä niistä tähtiviirinauhat. 

Pienin ja suurin tähti.

Vuosia sitten ostin ystäväni suosituksesta tämän Heather Lodinskyn kirjan: 150 neulottua ja virkattua kuviota. Kirjassa on useita neulonta- ja virkkausohjetta kuvioittain. Niitä ovat ympyrät, vinoneliöt, neliöt, kolmiotkahdeksankulmiot, viisikulmiot, tähdet, kukat, sydämet, simpukat, lehdet ja välikappaleet. Monia näistä kuvioista voi yhdistää vaikkapa peitoksi, huiviksi tai laukuksi tai käyttää sellaisenaan somisteina esimerkiksi joululahjassa.

Tässä on kirjan tähtikuviot.

Melko tyypillinen paikka ja asento, mistä minut voi kotoa löytää. Aika usein minulla on joku käsityö työn alla. Juuri luin yhdestä artikkelista, että nykypäivänä lapset eivät välttämättä enää näe vanhempiaan kädentaitojen parissa (samaa koskenee osittain myös kirjojen lukemista), vaan ainoastaan “näppäintaitojen” parissa. No, varmasti asiassa on perää, mutta samalla kädentaidot voivat tulla esille niin monella eri saralla, vaikkapa leipomisessa.

Tässä yhdistin noita isompia tähtiä ketjuksi. Virkkasin ensin 40 ketjusilmukkaa, sitten koukkasin ketjusilmukkaketjuun kiinni yhden tähden piilosilmukalla, virkkasin 20 ketjusilmukkaa, jälleen yksi tähti kiinni ketjuun piilosilmukalla, 20 ketjusilmukkaa, tähti jne, kunnes kaikki tähdet oli käytetty. Lopuksi virkkasin vielä 40 ketjusilmukkaa. Käytin ketjusilmukkavirkkaukseen samaa lankaa kuin tähtiin, mutta tein silmukat puolinumeroa pienemmällä koukulla saadakseni ketjusta tiiviimmän.

Tässä on tämä isompi tähtiviiri/tähtinauha, joka sopii vaikka kuuseen ripustettavaksi. Olen suunnitellut laittavani tämän nallekarhuni huoneeseen yhteen hyllyyn, mutta koska hyllyä ei ole vielä kiinnitetty seinälle, päätin kokeilla ripustaa tämän pihatuijaan.

Pienemmän tähtinauhan tein pieneen tekokuuseen. Tällaiset kuuset on jokaisen pikkupojan yöpöydällä tuomassa jouluntuntua heti ensimmäisestä adventista lähtien. Pojat koristelevat kuusensa yleensä Mailegin kangaskoristein ja pattereilla toimivalla tähtivalonauhalla. Kori on Tine K:n.

2 comments

  1. Heidi says:

    Viimeistään jouluna voisin kokeilla tehdä näitä! Sitä ennen en taida ehtiä. Ihana idea!

    • Miia says:

      Kiva jos tykkäsit ideasta! Itsekin näin joulun alla aina ajattelen, että miksi en aloittanut joulukäsitöitä jo juhannuksena. Nyt on jälleen monta toteutumatonta työtä. Kunpa muistaisin ne sitten kesällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *