Joulukuun kahdestoista: Pikkupoikien joulujuhlavaatteet

Tämän vuoden joulujuhlavaatteiksi pikkupojille valikoituivat neulomani Klompelompen Thorleif-villatakit, valkoiset kauluspaidat, nahkarusetit ja tummansiniset chinot.

Kauluspaidat ovat United Colours of Benettonin ja niitä meiltä löytyy Satukaapista varmastikin kaikki mahdolliset koot. Kyseessä on siis yksi poikalapsen vaatetuksen kulmakivistä, joka meillä on periytynyt veljeltä toiselle ja pieneksi jääneet olen myynyt eteenpäin. Ylioppilasjuhlavaatteissa pojat käyttivät näitä samoja kauluspaitoja. Siinä postauksessa olin kirjoittanut myös valkoisen vaatteen käytöstä (likaantumisesta ja puhdistamisesta) pojilla.

Viime vuoden tapaan ostin keskiruskeat nahkarusetit FMAM:ilta (for minis and mommies). Väri on hieman syvemmän ruskea kuin tässä yllä olevassa kuvassa. 

Tummansiniset ja ruosteen/konjakinruskeat nilkkasukat tilasin jo keväällä, kun tein isomman sukkatilauksen Condorilta. Tilasin samassa yhteydessä myös polvisukkia, jotka käyvät erityisen hyvin myös näiden juhlavaatteiden alle, jos ei halua laittaa erillisiä pitkiksiä. Ulkona juhlapaikalle kävellessä polvisukat tuovat tarvittavan lisälämmön ja varsinaisessa juhlassa ei tule turhan kuuma pitkiksissä. Condorin sukkia ja sukkahousuja myy Suomessa muunmuassa Youngest Fashion. Olen tilannut näitä sukkia myös La Coqueta Kidsiltä. Jutun polvisukkatilauksestani viime keväältä löydät täältä

Vyö – ja vaihtoehtoisesti henkselit – ovat La Coqueta Kidsiltä. Niitä löytyy useammassa eri värissä. Tästä postauksesta voit nähdä joitakin poikien juhlavaatekollaasiin valitsemiani asusteita. Kengät ovat jo viidettä poikaa meidän perheessä palvelevat Kavatin mustat nahkajuhlakengät.

Kahdella nuorimmalla pojalla on Polarn och Pyretin tummansiniset chinot, joita löytyy tälläkin hetkellä PoPin valikoimista täältä. Keskimmäisellä pojalla on Hamptonin chinot, joita puolestaan löytyy KappAhlista.

Näin juhlasesongilla, kun juhlia riittää useammalle päivälle tai illalle samalla viikolla, en viitsi alkaa jokaisen juhlan jälkeen viemään vaatteita yläkertaan vaatekaappeihin ja taas takaisin. Usein vaatteet saavat odottaa valmiina seuraavia juhlia varten joko tässä tuolin selkänojilla tai henkareilla jossakin päin alakertaa. En myöskään muista syistä tapaa viedä niinsanottuja “puolipitoisia” vaatteita takaisin vaatekaappeihin (paitsi tietyllä viiveellä esim. neuleita, joita ei muutekaan pestä jokaisen käyttökerran jälkeen).

Tällä viikolla on ollut yksi pianokonsertti ja joulukirkko (tosin siellä oli eri vaatteet). Loppuviikosta on vielä kaksi eri lapsen Lucia-juhlaa. Ensi viikolle riittää vielä kaksi pianokonserttia ja kaksi joulujuhlaa. Ainakin. Riittääkö teillä juhlia ja muita joulunajan tilaisuuksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *