Joulukuun ensimmäinen ja 1-vuotissyntymäpäivä!

Tähtipoikien talossa täyttää tänään yksi vuotta! 
Ensimmäinen postaus löytyy linkin takaa.
Halusin ehdottomasti aloittaa blogini joulun odotuksella ja tarjoamalla teille lukijoille jokapäiväisen adventtikalenterin vaikkapa vain kiitokseksi kaikille blogisteille, joiden joulukalentereita sain seurata kotiäitivuosinani.
Yhä toivoisin, että mahdollisimman moni blogisti niitä tekisi.
Tänä päivänä melko moni on siirtynyt postaamaan pelkästään Instagramiin. Itse kaipaan edelleen kunnon blogeja kuva- ja tekstitulvineen. Sellaista pysähtyneisyyttä. Pientä omaa hetkeä aamu- tai päiväkahvikupin äärellä. Siksipä ajattelin tehdä myös tänä vuonna adventtikalenterin tänne Tähtipoikien taloon. Toivottavasti se ilahduttaa teitä. Postauksen lopussa kerron myös blogiarvonnasta syntymäpäivän kunniaksi.

Blogin adventtikalenteri 2018 löytyy kaikkine luukkuineen linkin takaa.

Ihanaa, kun saimme kauniin talven ihmemaan ensimmäisen adventin kunniaksi <3

Tänä vuonna joulukuun ensimmäinen päivä ja ensimmäinen adventtisunnuntai osuvat samalle päivälle. Meidän adventin aika alkaa yleensä adventtia edeltävänä perjantaina ja lauantaina hieman suuremmalla siivouksella sekä joulukoristeiden laittamisella paikoilleen. Joinakin vuosina kokeilin laittaa paperitähtiä ikkunoihin jo marraskuun puolivälissä, mutta en vain kokenut sitä omakseni. Jotenkin vaan se aito ja oikea joulutunnelma syntyy adventista, josta alkaa ihana joulun odotus. Jos en juurikaan ole pystynyt laittamaan joulua esille etukäteen, niin en ole myöskään pystynyt ylläpitämään sitä loppiaiseen asti, harvoin edes uuteen vuoteen. 

Vuosi vuodelta joulu on sisustuksen osalta muuttunut meillä entistä pelkistetymmäksi. Jotenkin kaikenlainen lisätavara saa ahdistumaan. Ennen meillä oli jouluisin valkoisen lisäksi ripaus punaista, mutta sittemmin se jäi pois. Nyt myin jopa kaikki isot ja keskikokoiset Mailegin nissetkin, koska koin, että ne eivät vain enää “sovi” meille. Muutamia pienempiä vielä jätin katsoakseni, löytyykö niille sijaa. Joulutunnelman minulle tuovat ykkösenä tietenkin joulun tärkein sanoma Aarikan jouluseimen muodossa, sen jälkeen lukuisat kynttilät, kranssit, kuusi valkoisine koristeineen sekä muut luonnonväriset jutut, kuten oksat, eukalyptukset, kranssit. Tänä vuonna olen valkoisen rinnalla ihastunut tuohon tiettyyn keskiruskeaan; konjakinruskeaan; ruosteenruskeaan; kuparinruskeaan; karamellinruskeaan…sitä siis saattaa löytyä ripauksina. Tarjoilut, herkut, kattaukset ja kukat sekä ihmiset ja ylipäätään ilmapiiri ovat tärkeä osa tunnelmaa.

Blogin juhlapäivän ja ensimmäisen adventin kunniaksi ajattelin arpoa teidän lukijoiden kesken jouluaiheisen kirjan, jonka nimi on Sitä joulua en unohda. Kirjan ovat kirjoittaneet Pirjo Suvilehto ja Sari Kanala. Kirja toimii samalla ikään kuin adventtikalenterina sisältäen 24 luukkua joulun ajan tapahtumista, valmisteluista ja perinteistä. Kuvituksena on käytetty muun muassa vanhan ajan joulukortteja. Valitettavasti voittaja ei ehdi saada kirjaa ensimmäisestä luukusta alkaen, mutta hän voi lukea menneet luukut jälkikäteen tai säästää kirjan korkkaamattomana seuraavaksi jouluksi.

Kirjassa on 24 “luukkua”.

Osallistut arvontaan jättämällä kommentin kommenttikenttään. Kerro kommentissasi mikä blogin aihepiiri tai erillinen postaus on menneen vuoden aikana ollut sinulle mieluisin. Halutessasi voit myös esittää toiveen/toiveita postausaiheista tulevalle vuodelle. Kommenttisi lisäksi kaikille näkyväksi tulee nimimerkkisi. Sähköpostiosoitteesi jää vain minun tietooni. Arvonta päättyy toisen adventin iltana eli sunnuntaina 8.12.2019 klo 22.00. Ilmoitan voittajan täällä blogissa ja olen häneen henkilökohtaisesti yhteydessä ilmoittamansa sähköpostiosoitteen kautta. Arvottava kirja on itse ostamani eli arvontaan ei liity yhteistyötä eikä lahjoituksia.

Kiitos kun olet kulkenut minun ja blogini seurassa tämän ensimmäisen vuoden. Toivon, että viihdyt seurassamme seuraavanakin vuonna <3 Erityiskiitos kaikille kommentin jättäneille sekä muulla tavoin minulle viestineille. Jokaikinen viesti ja kommentti on ilahduttanut minua matkan varrella. Kiitos myös viesteitse saamistani postaustoiveista. Olen ne kaikki kirjannut ylös ja pyrin ne toteuttamaan. Tämä pimeä ajanjakso tuo kyllä omat haasteensa kuvaamiseen ja siitä syystä olen joitakin kuvausaiheita suosista siirtänyt. 

Rauhallista ja tunnelmallista joulun odotuksen aikaa jokaiseen kotiin! Tuokoon joulu jälleen saapuessaan toivottua valoa pimeyden keskelle!

8 comments

 1. RouvaH says:

  Hyvää adventtiaikaa! Minua ilahduttavat erityisesti poikien vaatetusta sekä kodin järjestelyä (vaate-ja lelusäilytys) koskevat postaukset. Arvostan myös sitä, että kirjoitat blogiasi kauniilla ja huolitellulla kielellä.

  • Miia says:

   Kiitos kauniista sanoistasi ja hyvää adventin aikaa myös sinulle ja perheellesi! <3 Mukavaa, kun olet jättänyt kommentteja blogiini. Se rikastuttaa kovasti bloginpitoani.

 2. Riikka says:

  En osaa nimetä yhtä tiettyä aihepiiriä blogistasi. Tykkään erityisesti kauniista kuvistasi ja niiden sommitelmista. Mieleen jäivät myös englantilaiset teekutsut ja lasten leikkipostaukset.

  • Miia says:

   Kiitos kauniista sanoistasi, ne merkitsevät minulle paljon ja saavat jatkamaan blogin tekemistä. Valokuvaaminen ei missään nimessä kuulu vahvuuksiini, mutta blogin myötä sitä on ollut vain harjoitettava. Näen ikään kuin valmiit kuvat silmissäni (ja ideoissani), mutta itse kuvaaminen ja kuvien käsittely ei niinkään ole minun juttuni. Tykkäisin vaan niistä kauniista valmiista kuvista 😉 Mukava, että olet saanut niistä iloa <3

 3. Heidi says:

  Ihanaa joulun odotusta!
  Minulle mieluisimpia postauksia ovat olleet reseptit ja pienet käsityöt tms. (pupu pääsiäisenä). Postaukset, jotka inspiroivat ja joista saa vinkkejä.

  • Miia says:

   Kiitos kivasta kommentistasi ja myös siitä aiemmasta “pupukommentista” ja “instaviesteistä”. Jokainen viesti on ollut minulle tärkeä <3 Mukava, että olet tykännyt noista postauksista. Katsotaanpa, josko saisin joulukalenteriin jotain pientä askartelu/käsityövinkkiä. Kunhan vaan tuo aika riittäisi kaikkeen. Jos ei nyt, niin sitten myöhemmin 😉 Mukavaa adventtisunnuntaita sinulle ja perheellesi!

 4. Johanna says:

  Hyvää adventtia! Minua kiinnostaa erityisesti juhla-aikoihin liittyvät postaukset. Pidän myös kauniista valokuvistasi!

  • Miia says:

   Kiitos mukavasta kommentistasi! Kiva kuulla, että valokuvani ilahduttavat 🙂 Kynttilän valoa ja lämpöä adventtiisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *