Joulujuhlavaatteet pojalle

Ajattelin näin joulujuhlakauden alla tarkastella hieman poikien juhlavaatemarkkinoita ja poimia sieltä joitakin tähän postaukseen jaettavaksi myös teille. 

Ensimmäisenä kurkkasin KappAhlin Hampton Republic 27 ja Newbie -mallistojen tarjontaan. Näiden mallistojen vaatteet olen todennut hintalaatusuhteeltaan hyviksi. Harmillisesti Newbie-malliston vaatekoot riittävät enää kuopukselle. Sen sijaan Hamptonin vahvuus yli minkään muun löytämäni malliston on se, että siitä löydän vaatteet tarvittaessa koko miehistölleni, sillä koot alkavat koosta 86cm ja jatkuvat aina kokoona XXL asti! Tietenkään jokaista vaatekappaletta ei saa kaikissa koissa, mutta monia perusklassikoita, kuten beigejä ja tummansinisiä chinoja esimerkiksi saa. Samasta syystä joudun harvoin ostamaan uusia vaatteita koko miehistölle, koska aina joku perii jonkun vanhemman veljen pieneksi jääneet. 

Löytyisikö näistä joku teille sopiva juhlavaateyhdistelmä jouluksi? Jos ei ole tarvetta ostaa erillisiä juhlavaatteita yhden käyttökerran vuoksi, ovat mielestäni ylärivin palmikkoneuleet, yksiväriset kauluspaidat, rubgypaita ja bleiserit sekä farkut ja chinot hyvä valinta. Niitä voi ensin käyttää joulunajan juhlissa ja ottaa ne sitten aivan jokapäiväiseen arkikäyttöön kouluun tai päiväkotiin. Tarvittaessa ne voi myös pitää hieman parempina käyttövaatteina vaikkapa syntymäpäivien, teatterikäyntien ja muiden hieman siistimpiä vaatteita kaipaavien tilaisuuksien varalta.

Lähes yhdellä silmäyksellä voi havaita tyypillisen pojille tarjolla olevan värimaailman. Tummansinistä ja vaaleansinistä, ripaus valkoista ja beigeä sekä joulun kunniaksi (?) väriläiskänä punaista. Mallistossa, jonka kokonaisuudessaan löydät täältä, on mukana myös jonkun verran harmaata. Kummallista kyllä, pojille tyypillinen musta puuttuu tällä kertaa kokonaan.

Näytin pojille näitä kollaasin kuvia ja pyysin heitä valitsemaan mieleisensä juhlavaatteet. Tällaiset kokonaisuudet he valitsivat (neljä poikaa) toisistaan tietämättä:

  1. Tummansininen bleiseri, valkoinen kauluspaita, tummansiniset chinot tai farkut.
  2.  Jouluneule (porot/peurat), valkoinen kauluspaita, tummansiniset tai punaiset chinot.
  3. Ruutukankaasta applikoitu poro/kaurissvetari, vaaleansininen kauluspaita ja farkut.
  4. Tummansininen bleiseri, valkoinen kauluspaita ja farkut.

Henkilökohtainen suosikkituotteeni näistä kaikista on tuo sinivalkoinen rubgypaita, vaikken sitä todennäköisesti joulujuhlavaatteeksi valitsisikaan. Suosio perustuu sen monikäyttöisyyteen ympäri vuoden. Tapaankin käyttää tuollaisesta paidasta nimitystä puolisiisti ja tarkoitan sillä sitä, että se käy tarvittaessa sekä arkeen että juhlaan. Se on yksi parhaista vaatekappaleista poikien garderobissa, klassikko joka on säilyttänyt paikkansa vuodesta toiseen.

Joulujuhlia ajatellen valitsisin näistä vaihtoehdoista todennäköisesti tummansinisen bleiserin, valkoisen kauluspaidan ja tummansiniset chinot. Tuo asukokonaisuus kaipaisi kuitenkin mielestäni vielä jonkun asusteen lisukkeeksi. Se voisi toki olla tuo punainen rusetti, mutta jos joulussa ei ole mitään muuta punaista, valitsisin rusetin jostain toisesta mallistosta joku tummansinisenä tai mitäpä sanotte konjakinruskeasta nahkarusetista kera ruskeiden nahkakenkien?!

Mikä olisi sinun valintasi?

Yllä näet kollaasin muutamista Hampton Republic 27 miesten vaatemalliston tuotteesta. Ajatuksenani ei ole esitellä miesten – vaan lähinnä teinipoikien – juhlavaatteita. KappAhlin Hampton Republic 27 -lastenmalliston suurin koko on 170cm. Miesten mallistosta saattaa joitakin vaatteita löytyä koosta XS alkaen, mutta pääasiassa ne alkavat koosta S. Siirtyminen lasten 170cm koosta miesten S-kokoon on valtava hyppäys ja siksi tuo välikokovaihe on poikalapsen elämässä ehkä kaikkein haasteellisin sopivien vaatteiden löytymisen suhteen. 

Erityisen haasteellista on siirtyä koon 170cm chinoista miesten kokoon  30/32 (jota on harvoin saatavilla, useimmiten koot alkavat koosta 31/32). Chinojen suhteen positiivista on ainakin tässä nykyisessä talvimallistossa se, että väriskaala on poikien kokoja laajempi. Malleja on saatavilla slim fit, regular fit ja straight fit. Värejä on musta, ruskea, beige, tummempi beige, tummansininen, keskisininen ja vihreä. Lastenmallistoon nähden myös miestenmalliston neulevalikoima on parempi. Pojille en löytänyt yhtäkään neuletakkia enkä neuleliiviä. Niitä jäin kaipaamaan. Erityisen hyvälaatuisiksi olen havainnut miesten (tässä mallistossa v-aukkoisten) yksiväriset  peruspuuvillaneuleet. Kunpa niitä tulisi myös poikien mallistoon. Miesten mallistossa nuo v-aukkoiset neuleet ovat myös värimaailmaltaan hyvin edustetut. Niitä löytyy mustana, ruskeana, tummansinisenä, vihreänä, viininpunaisena, tummanharmaana, keskisinisenä ja luonnonvalkoisena (beigenä). Kevätmallistossa on ollut usein myös kaunis vaaleansininen neulepaita ja taitaapa meillä olla noita paitoja myös punaisena.

 

Ei ole varmaankaan vaikea päätellä, että tästä Hamptonin mallistosta tuo tietty keskiruskea on tällä kertaa suosikkini. Saattaakin olla, että jotakin sen kaltaista löytyy meidän perheen joulujuhlavaatetuksesta tänä jouluna 😉

Miesten Hampton Republic 27
-malliston löydät kokonaisuudessaan täältä.

Mistä te muut löydätte teini-ikäisille kivoja vaatteita arkeen ja juhlaan?

Täytyy kyllä sanoa, että tällä kertaa ei juurikaan harmittanut, että meidän perheessä enää yhdelle sopii Newbien koot. Pidän toki edelleen valtavasti Newbien tyylistä ja tuo ylemmän rivin asukokonaisuus olisi ollut todella kiva, mutta harmaa väri vain ei ole edelleenkään yhtään mun juttu. Toiselta riviltä olisin mielelläni ottanut myös isommissa koissa valkoisen vaarinpaidan ja konjakinruskeat sammarit, mutta neuleen väriyhdistelmästä en oikein pidä. Miesten mallistosta sen sijaan löytyy muunmuassa vaarinpaitamalli, mutta ei valkoisena. Ruskeankin sävyjä sieltä löytyy, samoin harmaan. Erikoista on, että liivi puuttuu kokonaan kokoluokista 134cm – 170cm. Vaikkapa tuo miesten malliston perusslipoveri olisi ollut kiva lisä.

Punaista väriä löytyy sen sijaan sekä Newbien että Hampton Republicin lastenmallistosta. Miehille punaista ei ollut aivan yhtä hyvin saatavilla. Newbie-malliston poikien vaatteet koossa 86cm – 128cm löydät kokonaisuudessaan täältä.

Polarn och Pyretiltä sain poimittua tällaisia juhlavaatteita pojille. Liivi ja bleiseri ovat ihanaa samettia, mutta harmillisesti löysin samettitakista kokoja vain 116cm asti. Harmillista, sillä jotenkin ajattelin tuollaisen bleiserin jopa olevan parempi isommille lapsille. Liiveistä sen sijaan löytyy kokoja 152cm asti. Housuista on tarjolla tummansinisiä chinoja. Paitavaihtoehtoina on valkoinen ja vaaleansinivalkoruudullinen (tämän haluaisin nähdä livenä, koska kuvassa näyttää mielestäni turkoosiin vivahtavalta) kauluspaita tai sitten ihan vain siisti valkoinen pitkähihainen trikoopaita.

Henkilökohtaisesti pidän kovasti tästä samettiliivistä ja voisin hyvin kuvitella sen meidän pikkupojille joulujuhlavaatteeksi. Mielelläni kuitenkin “rikkoisin” hieman kaavaa laittamalla alaosiksi pitkien housujen sijaan juhlavat chinoshortsit ja polvisukat. Näistä vaihtoehdoista valkoinen kauluspaita on ruutupaitaa selkeästi juhlavampi.

Asusteina oli tarjolla punainen ja tummansininen rusetti. Itse ostan pojille pääasiassa näitä POPin yksivärisiä tummansinisiä ja mustia sukkia sekä Condorin sukkia myös joissakin muissa väreissä. Kaksivärisinä sukkina meillä on joitakin POPin raitasukkia sekä muutamia POPin värikkäitä sukkia useimmiten liittyen samankuosiseen paitaa. Mielestäni yksiväriset sukat sopivat parhaiten kaikkien vaatteiden kanssa eikä vaatteita valitessa tarvitse käydä koko arsenaalia läpi. Olen opettanut pojille pääsäännön, jonka mukaan sukkien väri valitaan aina housujen värin mukaan, ellei sitten löydy yläosan kanssa täsmäyhteensopivia sukkia. Tähän sääntöön vedoten, valitsisin tummansinisten chinojen kanssa tummansiniset sukat. Täältä löydät tarkemmin poikien alusvaatteista eli muunmuassa noista POPin sukista.

Sitten on vuorossa ah, niin ihanan La Coqueta Kidsin valikoima. Ensimmäiseen kollaasiin poimin neuleita ja neuletakkeja sekä tuon oikeassa alakulmassa näkyvän puuvillakauluspaidan, joka kuvien perusteella näyttää mielestäni kivan takkimaiselta ja lähikuvien perusteella sellaiselta vohvelipintaiselta. Mielestäni aivan ihana! La Coqueta onistuu tarjoamaan aina suloisen ihanaa lapselle sopivaa tyyliä, mutta myös enemmän värejä – myös pojille – kuin ne ainaiset samat tummansininen, harmaa ja musta. Vai mitä mieltä olette jo pelkästään näistä kuvista? Voin kertoa, että neuleita löytyi vielä enemmänkin!

Tässä on vain osa tarjolla olevista kauluspaidoista. Huomaatteko, että pelkästään valkoista kauluspaitaa on POJILLE tarjolla kolmella eri kaulusvaihtoehdolla! Pystykaulus, pyöreä Peter Pan -kaulus ja tavallinen kaulus. Uskomatonta! Pelkästään tämä kertoo siitä, miten espanjalaiset ja britit haluavat pukea myös poikalapsensa kauniisti. Jälleen tarjolla on myös erilaisia värivaihtoehtoja yksivärisistä (lisäksi oli ainakin vaalensinistä, harmaata ja keltaista) mustavalkoiseen, punamustaan, burgundyn, sinisen ja vihreän eri sävyjen ruuduttamiin vaihtoehtoihin.

Jälleen kerran tässä on vain osa housuvalikoimasta. Kuvaavaa mielestäni on, että esimerkiksi chinojen kohdalla puhutaan erikseen talvichinoista, jolloin uskon niiden olevan kesämalliston chinoja paksumpaa materiaalia. Kuopukselle aikoinaan tilatuissa talvisamettishortsihaalarissa oli jopa ihan erillinen kangasvuori. Alarivin ensimmäiset housut ovat vakosamettia ja viimeiset tummansinistä ihanaa juhlasamettia eli todellista “blue velvetiä”. Saattaisivat muuten sopia yhteen tuon POPin liivin kanssa…

Ihailuni La Coquetan mallistoa kohtaan huipentuu näihin poikien talvichinoshortseihin. Niiden joukossa on ylellisen juhlavaa samettia burgundyna, tummanvihreänä ja mustana sekä ruutua/raita sinisen, vihreän ja punaisen sävyissä. Näihin yhdistettynä polvisukat, niin olen sulaa vahaa… 😀

Sokerina pohjalla ovat ehdottomasti nämä samettiset polvihousut <3 Vai mitä mieltä olet? Valkoiset polvisukat ja tuo Peter Pan -kauluspaita, niin täydellinen prinssi on valmis juhlaan!

Valitettavasti näiden koot eivät enää riitä meidän perheeseen, mutta yhä muistelen lämmöllä vastaavia La Coquetan samettishortsihaalareita, joita kuopus sai kaksi vuotta sitten joulun aikaan käyttää. Täältä löydät kuvan niistä. Jos olet kiinnostunut ostamaan ne, niin lähetä minulle sähköpostia. Ne ovat kokoa 4Y.

Miten upeaa olisikaan astua näin ihanaan lastenvaatemyymälään, josta todellakin voit varustaa lapsesi esimerkiksi juhlalookiin päästä varpaisiin, sillä La Coquetalla poikalapsenkin asustevalikoima on mietitty sävy sävyyn sopivaksi muun vaatetuksen kanssa. Vöitä ja henkseleitä on useammassa eri värissä, samoin Condorin laadukkaita ribbsukkia sekä lyhyinä perussukkina että myös pojille sopivina polvisukkina niin ikään monessa värissä. Kollaasiin olen todellakin poiminut vain osan valikoimasta. Jos La Coquetan valikoima ei jostakin syystä riittäisi, niin kurkkaa tämä postaus, niin löydät linkkejä myös muihin Condorin sukkia myyviin nettikauppoihin.

La Coquetalta löydät myös juhlakengät, villakangastakit, huivit ja pipot.

Jos jotain moitetta löydän, niin ykkösenä sen, että koot loppuvat viimeistään kokoon 10Y ja koska vaatteet ovat hieman pienempää mitoitusta (eivät toisin kaikki), eivät koot riitä enää meidän 10-vuotiaalle. Suurta osaa näistä vaatteista voisin käyttää lapsillani läpi alakouluvuosien. Eniten toivoisin, että kenkien kokoja lisättäisiin ihan sinne 40 – 41 kokoihin asti. Toinen moite on melko kalliiksi tuleva postitus, mutta jos tilaa kerralla isomman erän, saa toimituksen kotiovelle ilman lisäkuluja.

Sulaako teidän sydämenne La Coquetalle?

Viimeisenä esittelen teille hieman Nextin juhlavaatevalikoimaa pojille. Reunimmaisista seteistä riittää koot 1 – 16 -vuotiaille ja keskimmäisestä kolmekuisista seitsemänvuotiaille. Tuon pienemmän kokoluokan settejä oli tarjolla vielä useampia. Next myy siis koko setin samassa paketissa sisältäen kauluspaidan, pukuliivin ja solmion tai rusetin. Hinnat ovat mielestäni kohtuulliset, ne nousevat yleensä portaittain koon mukaan. Olemme kerran tilanneet neljälle pojalle Nextiltä kultaiset pukuliivit ja niihin kuuluvat solmiot. Ne siis olivat sellaiset satiiniliivit eli näitä ohuemmat “sulhaspojanliivit”. Paketti tuli silloin todella nopeasti ja suoraan kotiovelle. Liivit ovat käytön jäljiltä yhä kuin uudet, pienimmän koon olen laittanut jo myyntiinkin.

Kaikkia kuvan puvuntakkeja saa koossa 1 – 16 -vuotta. Huikeaa, ettei teinipoikia ole unohdettu! Chinoja löytyy kahdeksaa eri väriä. Niiden lisäksi on sekä yksivärisiä että nuo ruudulliset puvunhousut. 

Yksivärisiä kauluspaitoja löytyy peräti kymmenessä eri värivaihtoehdossa ja ruudullisiakin neljässä. Koot ovat 3 – 16 -vuotiaille. Pienemmille löytyy toki sitten aivan omat paidat.

Next ei jää ainakaan varjoon valikoimallaan, sillä sielläkin voidaan asustaa poikalapsi juhlaan päästä varpaisiin ja oikea sesonki huomioiden. Nuo oikean-puolimmaiset kengät oli kyllä todellinen löytö, koska kerrankin kokoja löytyy numeroon 42 asti! Jippii!!! 

Nextin ruutukuosi kiehtoo minua valtavasti. Kaikkein mieluiten valitsisin sellaisen hiekan/ruskean/beigensävyisen ruutukuosin, mutta tuo sininenkin menettelisi. Bleiseri, liivi, housut, rusetti, valkoinen paita, ruskea nahkavyö ja ruskeat juhlakengät. Oi, oi!

Kone alkoi jo temppuilla, sen verran pitkäksi tämä postaus venyi ainoastaan neljällä (tai viidellä, jos Hampton Republic ja newbie lasketaan erikseen) eri merkillä, joten nyt lienee aika lopettaa. Muitakin merkkejä olisi toki vielä ollut, kuten luottoklassikkoni United Colours of Benetton.

Toivon, että saitte tästä jotain ideoita oman poikanne joulujuhlavaatteita miettiessänne tai vähintäänkin pientä inspiraatiota 😉

Täältä saattaa löytyä  jotain lisää.

Olisi kiva kuulla, millaiset joulujuhlavaatteet teidän perheesä on tänä vuonna. Yritän saada tehtyä jossain vaiheessa postauksen myös meidän perheen – ainakin pikkupoikien – tämänvuotisista joulujuhlavaatteista. Eräs toinenkin juhlavaatteisiin liittyvä postaus minulla odottaa luonnoksissa, mutta pitää vielä kerätä rohkeutta sen julkaisemiseksi. Mielipideasioita ei ole aina kovin helppoa muotoilla ymmärrettävästi.

  • Kaikki postauksen kuvat ovat mainittujen vaatefirmojen nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *