Talvivaatepostaus osa 4: Travalle

Tässä aiemmassa talvivaatepostauksessani kerroin, että löysin Travallen verkkokaupan, josta jäin pohtimaan niiden priimakuntoisten housujen tilaamista tokaluokkalaiselle. Päädyin tilaamaan hiekanväriset toppahousut koossa 128cm ja 134cm. Housut ovat Travallen Remut (eivät siis SuperRemut, kuten meillä aiemmin olleet kaikkien aikojen parhaat toppahousut cordurapinnallaan). Tämä väri oli tarjouksessa puoleen hintaan eli yksille housuille jäi hintaa vain 30 euroa. 128cm koko oli juuri sopiva meidän 8-vuotiaalle, kuten Travallen sivuilta löytyneiden hyvien mittojen mukaan päättelinkin. Seuraava koko jää sitten odottelemaan jemmaan joko loppu- tai ensi talvea. 

Henkseleiden pituutta voi säätää. Housujen takaosa ylettyy korkealle selkään asti, samoin etuosaa rintaan. Housut on helppo pukea ja kiinnittää vetoketjulla.

Vyötärön ympäri kulkee kuminauha, mutta erillistä kuminauhakiristysmahdollisuutta ei ole. Korkealle tuleva selkäosa suojaa luonnollisesti paremmin kastumiselta lumileikeissä kuin isommissa koissa valmistetut (ja meidän kymmenvuotiaalla olevat) vyötärömalliset toppahousut (meidän housut ovat siis vanhempaa mallistoa).

Kyseessä on suoralahjemalli, jossa lahkeen sisäpuolella on erilliset lumilukot ja ulkopuolella säätömahdollisuus neppareiden avulla.

Näiden housujen tekniset tiedot suoraan Travallen sivuilta:

Mallinumero1481-510
Materiaali75% PA / 25% PU
Vesipilari> 10 000 mm
Hankauksenkesto> 100 000 (Martindale)
Hengittävyys6000 g/m²/24h
Hoito-ohjeet: Konepesu ja koneellinen kuivaus miedolla lämmöllä sallittu (max 40°C). Sulje vetoketju. Älä käytä huuhteluainetta ja valkaisuainetta sisältävää pesuainetta.

Housutilauksen yhteydessä tilasin meille myös kolme paria toppahanskoja. Meillä on aiemmin ollut näitä ruskeina varmaankin kaikissa koissa. Hintalaatusuhde on mielestäni huippu. Hanskojen alkuperäinen hinta on 14,90 euroa. Nyt ne olivat tarjouksessa 12 euroa. Travallen hanskavalikoiman löydät tästä linkistä. Toivotaan, että näissä on yhtä hyvä laatu kuin edeltäjissään.

Pojat tykkäsivät kovasti ruskeiden hanskojen vastaavasta lämpimästä ja pehmeästä vuoriosasta. Nämä hanskat oli ainakin meillä helppo pujottaa pikkuisiinkin käsiin. Tarvittaessa sujautin hanskan sisälle vielä lisälämmikkeeksi nämä Ruskovillan merinovillalapaset. Nyt otin kuopukselle käyttöön koon 4 – 5, koon 6 – 7 laitoin jemmaan odottamaan ja koon 8 – 9 sai tokaluokkalainen. Se olikin isoin saatavilla oleva koko ja myynnissä oli vain tätä hanskamallia, ei siis lainkaan sormikasmallia. Hanskojen tekniset tiedot vastaavat housujen tietoja.

En siis voi sanoa vielä mitään varmaa housujen enkä hanskojenkaan laadusta, sillä pojat eivät ole niitä päivääkään käyttäneet. Tokaluokkalaisen housut nimikoitiin valmiiksi odottamaan huomista koulupäivää. Arvelisin tuon hiekan värinä olevan melko arka eli oletan siihen kertyvän ns. ikilikaa talven aikana, mutta nähtäväksi jää miten hypoteesini kanssa käy 😉 Joka tapauksessa housut tuntuivat lämpimiltä ja muhkeilta ja poikakin niistä tykkäsi eikä hinta ollut kallis, joten rohkenin nämä hankkia. Jos muistan, käyn jossain vaiheessa kertomassa, miten huosut kestivät talvileikeissä.

Alakoululaiset käyttävät koulussa toppatakkeina näitä PoPin viime vuotisia talviparkoja. Tällä viikolla he ottivat käyttöönsä uudet Reiman Huurre-merinovillapipot kera korvaläppien ja ne saavuttivat heti suuren suosion, ovat siis ilmeisen lämpimät. Jos erehdynkin ehdottamaan jotakin muuta pipoa, saan heti kuulla, että se ei ylety kunnolla korville. 

Ihan en saanut mätsäämään tuon nahkapalan kanssa, mutta eipä se ollut tarkoituskaan. Siihen olisi tarvittu sitä “konjakinruskeaa” 🙂

Se piti vielä sanoa, että ennen tuota tylsää postilakkoa, tämä Travallen lähestys tuli perille päivässä eli toimistus oli nopea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *