Talvi isänpäivänä

Muistatte varmasti yhä ikimuistoisen hellekevään 2018, jonka äitienpäivästä kirjoitinkin jo aikaisemmin. Tänään saimme isänpäivälle kunnon vastaparin hellepäivälle, kun vuoden 2019 isänpäivästä tuli todellinen talvipäivä! Muistaako joku teistä vastaavaa? Minä en.

Aikaisin aamulla pikkupojat tekivät isälleen aamupalan. He ovat opetelleet paistamaan kananmunia paistinpannulla ja halusivat ehdottomasti paistaa isälle juuri tänä isänpäivänä kananmunan. Sen lisäksi he tekivät leipiä, joihin leikkasivat muunmuassa kurkkuja juuston ja leikkeleen lisäksi. Kahvia – tällä kertaa kera maitovaahdon – ja jogurttia tarjoiltiin myös. Tarjottimeksi pojat valitsivat punavalkopilkullisen Greengaten tarjottimen, koska punainen on isän lempiväri (välillä en voi kuin ihailla tuota ajattelevaisuutta). Lahjat ja kortit ojennettiin samaan aikaan laulun ja aamupalatarjottimen kanssa.

Oli todellakin oltava ajoissa aamupalan kanssa, sillä vaikka oli isänpäivä, kuopuksen uintiin oli lähdettävä kello kahdeksalta aamulla, kuten muinakin sunnuntaiaamuina. Halusin ottaa muutaman lumikuvan muistoksi tästä mieleenpainuvasta isänpäivän säästä ja ennen kaikkea siis lumesta.

Olimme sopineet, että kakua syödään vasta uinnin jälkeen. Ja mikäs olikaan sopivampi juoma tällaisella talvisäällä kuin kunnon maitovaahtokaakao!

Gluteenittoman porkkanakakun ohje löytyy blogista linkin takaa. Tällä kertaa gluteenittomat jauhot loppuivat hieman kesken ja jouduimme korvaamaan ne perunajauhoilla. Ehkä siitä syystä kakusta ei tullut aivan yhtä hyvää kuin yleensä, mutta eipä tuo tuntunut syöjiä haittaavan, koska ensimmäisellä kattauksella siitä hävisi puolet 😉 

Pojat iloitsivat lumesta täysin palkein ja kävivät ainakin kolmeen eri otteeseen ulkona leikkimässä. Päivän viimeinen toive oli päästä pulkkamäkeen (isänpäivänä!) ja sinne sitten lopulta isänsä kanssa lähtivät, vaikka aurinkokin oli jo ehtinyt painua mailleen. Pikkupojat iloitsivat lumen lisäksi myös vanhimman veljen yllätysvisiitistä tänä viikonloppuna ja erityisesti hänen kanssaan viettämistään yhteisistä lautapelihetkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *