Pienet puutarhajuhlat

Toiseksi vanhimman poikamme syntymäpäivä osuu lähes poikkeuksetta kesäisiin hellepäiviin. Hän syntyi vuonna 2003 mielettömän hellekesän lopussa, joskin hellettä riitti silloin vielä pitkälle elokuuhun ja syyskuun alun ristiäisissäkin vielä vieraat saivat pyyhkiä hikeä otsiltaan. Rippijuhlia vietettiin puolestaan vuosi  sitten yli 30 asteen hellelukemissa. Jos muistan oikein, niin ainoastaan yhtenä syntymäpäivänä sää on ollut huono ja sitä lukuunottamatta olemme aina voineet luottaa ulkosynttäreihin. Erityisesti lastenkutsujen aikaan se on ollut aivan huippu mahdollisuus. Vuosien saatossa olemme järjestäneet kotipihassamme ainakin kesäolympialaiset, suunnistusta, jalkapallopelejä, jäätelö- ja irtokarkkikioskin sekä ritarimiekkojen nikkarointia autokatoksessa. Pitkänpitkä syntymäpäiväpöytä on katettu joko terassille hieman suojaan auringolta tai suoraan aurinkoiselle patiolle. Ajatus pienistä puutarhajuhlista on kaikki nämä vuodet pyörinyt mielessäni ja menneen kesän — jälleen kerran helteisenä — syntymäpäivänä oli niiden aika.

Juhlat syntyivät tällä kertaa hyvin nopeasti ja yksinkertaisesti. Puutarhapöytä siirrettiin tuijien varjostamaan nurkkaan kera valkoisen liinan. Valkoinen viirinauha ripustettiin seisovan pöydän yläpuolelle tuomaan juhlan tuntua.

Tarjottavat kannettiin pöytään juuri ennen niiden tarjoilua, koska hellesäällä kylmäketjun kanssa pitää olla entistä tarkempi. Käytimme apuna myös jäitä ja kylmäpatruuna-alustoja.

Äitini toi kukat puutarhastaan ja …

…korillisen tuoreita kesän marjoja kotinsa lähiympäristöstä. Hellekesän pojan lemppareita ovat marjat, joten siksikin marjakori sopi erityisen hyvin juuri hänen syntymäpäiväpöytäänsä.

Vettä (jääpaloissa) oli tarjolla hanasäiliöstä. Kahvin lisäksi juhlajuomana tarjoiltiin kylmää Herra Hakkarainen -limonadia.

Croisantteja kera vadelmahillon hain kaupasta.

Ranskalaista suklaakakkua ylioppilasjuhlien tapaan, tällä kertaa kera mansikoiden ja vaniljajäätelön. Täytekakku kinuskilla ja kermalla myös ylioppilasjuhlien tapaan. Kakkuun tein pikaisesti kankaista viirinauhaa muistuttavan pienoisviirinauhan paperista, lahjanauhasta ja pilleistä.

Pappilanhätävaroja tai pikajuustokakkua tein pilttipurkkeihin kerta-annoksina samaan tapaan kuin teddykarhujen huviretkellä.

Sitten olikin päivänsankarin vuoro korkata täytekakku!

Kakut maistuivat hyvin myös hellepäivänä.

Onko teillä tapana pitää pihajuhlia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *