Tuliaisia Helsingistä

Kävin viime viikonloppuna Helsingissä. Aikaa ei ollut paljon eikä kauppojen kiertely ollut matkan päätarkoitus. Muutamassa täsmäkohteessa olin kuitenkin suunnitellut käyväni.

Vein ensin matkatavarani hotelliin, jonka jälkeen lähes lensin täsmäpaikasta toiseen. Olin jo kesällä kuullut, että Eerikinkadulle avataan uusi gluteeniton kahvila, mutta elokuisella käynnillä en ehtinyt sinne. 

En ollut niinkään kahvin tarpeessa, sen sijaan ostin pussillisen gluteenittomia korvapuusteja! Pikavisiitillä kahvilaan, rehellisesti sanottuna, en oikein viehättynyt kahvilan tunnelmasta, mutta korvapuustit olivat todella hyviä. Niin hyviä, että niistä ei jäänyt mitään kuvattavaksi 😉 Kahvila vaikuttaa kyllä muuten lupaavalta, koska siellä oli myynnissä mm.gluteenitonta pizzaa, panineja jne eli kaikkea sellaista, mistä keliaakikko tai vilja-allergikko on voinut vain haaveilla. Menen siis takuuvarmasti myös uudelleen.

Pullapussi kädessäni jatkoin lentoani Punavuoren perukoille eli Gauhar-liikkeeseen. Sielläkin olen ollut aikeissa käydä ties miten monta kertaa, mutta nyt kun olin nähnyt Lattemamman vinkkaamana kuvassa näkyvät kauniit irtokaulukset ja saanut hieman syntymäpäivälahjarahaa, päätin käydä ne ostamassa.

Avasin liikkeen oven kolme minuuttia ennen sulkemisaikaa. Hauska yhteensattuma oli, että liikkeessä oli kaksi asiakasta kotikaupungistamme! Voiko olla edes totta. Ystävällinen myyjä ei häätänyt meitä viime hetken asiakkaita pois, vaan saimme rauhassa katsella ympärillemme toinen toistaan kauniimpia tuotteita. 

Mitä mieltä te olette näistä kauluksista? Voisin ottaa näitä useammatkin, tosin eri kuosein. Pikkukukallinen Liberty-kankainen Peter Pan -kaulus olisi aivan ykkössuosikkini. 

Helmipinnit olivat toinen toiveeni. Niitä tuntuu olevan nyt monessa muussakin paikassa myynnissä.

Isompiin helmipinnipaketteihin kuuluu oikeasti yksi valkoinen ja yksi musta pinni. Minulla ei ollut tarvetta mustalle ja hieman harmittelin asiaan. Onneksi sanoin sen ääneen, sillä toinen kotikaupungin tutuista rouvista sanoi, että hän voisi ostaa kaksi mustaa pinniä, jolloin minä sain ostaa kaksi valkoista.

Pojille kävin katsastamassa Zaran valikoiman. Minulla on näihin vaatteisiin hieman ristiriitainen suhde. Tykkään kovasti monien Zaran poikien vaatteiden tyylistä eli erityisesti kaikista pelkistetyn yksinkertaisesta harmonisella värimaailmalla. Erityistä plussaa Zara saa siitä, että näillä kriteereillä varustettuja vaatteita löytyy kokoon 164cm asti. Vaatteet ovat myös useimmiten edullisia. Miinus tulee kuitenkin siitä, että laadusta ei voi koskaan tietää ennen käyttö- ja pesukertoja. Olen sen suhteen siis saanut sekä pettyä että yllättyä positiivisesti. Toisaalta edullisten vaatteiden laadulta ei välttämättä ole edes oikeutta odottaa priimaa, mutta mikähän sitten selittäisi sen, että sellaistakin löytyy samalta merkiltä. 

Mieluiten kuitenkin ostaisin lapsille — paitsi klassisia perusvaatteita — niin myös kestäviä, pojalta toiselle siirtyviä vaatteita. Ei ole tarvetta kulkea muodin tai tiettyjen merkkien perässä, ennemminkin laatu ja tietty tyyli sekä värimaailma ratkaisevat. Jälleen siis peräänkuulutan: Mistä löydätte näillä kriteereillä vaatteita pojille erityisesti isommissa kokoluokissa? Isommilla koilla tarkoitan kokoja 128cm jälkeen aina kokoon 170cm asti.

Vaarinpaidat ovat pysyneet suosikkeina vuodesta toiseen. Ne vaan täyttävät kaikki perussiistin klassikkopaidan kriteerit. Käyvät arkeen, mutta myös siistimpään pukeutumiseen. Viime keväästä lähtien olen etsinyt pojille konjakinruskeita perustrikoopaitoja (sekä neuleita ja chinoja). Ensimmäistä kertaa löysin kriteerit täyttävät paidat eli nämä Zaran paidat. Oletteko te nähneet jossakin vastaavan värisiä paitoja? Housuja? Pienissä koissa olen löytänyt, mutta en isommissa.

Puunapit ovat myös yksi heikkouteni lastenvaatteissa, kuten varmasti osaatte aiemmista kirjoituksistani ja kuvistani päätellä. Ihastuin näihin paitoihin heti ensi näkemältä ja ne tarttuivat mukaan heräteostoina. Toisaalta nykyään en oikeastaan enää sorru ostamaan mitään vain ostamisen vuoksi, vaan pohdin aina etukäteen käyttötarpeita ja -tarkoituksia. Tämä värimaailma sopii tosi moneen eli sekä farkkujen että chinojen kanssa. 

Harmi että koulukuvaukset olivat jo, sillä näistä olisi löytynyt vaihtoehtoja vaatetukselle.

Akateeminen kirjakauppa kuuluu myös jokakertaisiin Helsinki-kohteisiini. Ihastukseni lastenkirjoihin ei ole varmasti jäänyt epäselväksi. Jo esikoisen taaperoajoista lähtien olen löytänyt monet uutuuslastenkirjat nimenomaan Akateemisesta kirjakaupasta. Ihastelen aina sitä, miten kirjat ovat siellä esillä ja miten suuri valikoima on. Kotikaupunkimme kirjakauppa ei pysty lähellekään samaa — valitettavasti.

Tällä kertaa en ostanut kirjoja, lähinnä vain katselin sopivia vinkkejä joululahjoiksi. Sen sijaan löysin aivan ihastuttavia Belle&Boo -aiheisia kortteja.

Vai mitä mieltä olette? Kunpa Suomeen tulisi enemmänkin Belle&Boo-tuotteita.

Mukavaa syysviikonloppua!
Meillä on tiedossa syyspoikien synttäreiden suunnittelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *