Afternoon Tea Party osa 1, valmisteluja

Eilisen toteutuneet haaveet ja
huomisen toteutumattomat unelmat
tekevät tämän päivän.

Matkustaessani ensimmäisen kerran Isoon-Britanniaan kuukaudeksi kesällä 1991, menetin sydämeni tälle muodollisuuksien ja kohteliaisuuksien saarivaltiolle välittömästi. Tästä sydämeni menetyksestä kertovat aiemmin vaikkapa postaukset pojista ja polvisukista. En tunnustaudu niinkään kuninkaallisten ihannoijaksi, vaan ennemminkin koko tuon vanhatyylisen kulttuurin. Brittiläinen televisiosarja Downton Abbey oli kuin huumetta tällaiselle brittikulttuurifanille. 

Haaveissani olin suunnitellut ja toteuttanut brittityyliin afternoon tea partyt, mutta todellisuudessa oikea toteutuminen oli jäänyt. Kun kuulin Downton Abbey -elokuvan ensi-illan olevan syyskuussa, koin että nyt tai ei koskaan. 

Koska syntymäpäivänikin on syyskuussa, ajattelin, että tänä vuonna voisin vaihteeksi niitäkin viettää — aikuisten synttäreitä kun enää harvemmin vietetään oman perheen ulkopuolella.

Loppujen lopuksi kävi niin, että haudoin ideaani vain yhden yön yli ja eräänä lauantai-iltana kerroin siitä miehelleni. Koska hän kannusti järjestämään teekutsut, syntyivät juhlien kutsukortit heti sunnuntaina ja päätyivät postiin maanantaina. (Kuvassa näkyvä kutsukorttien kansikuva on Pinterestistä.) Lopulta jouduin vielä aikaistamaan kutsujen ajankohtaa viikolla, joten kaikki syntyi erittäin nopealla aikataululla. Siinä tosin auttoi se, että olin niin moneen kertaan teekutsut järjestänyt — mielikuvissani!

Lauantaina viikkoa ennen teekutsuja, kävin kaupungilla keskimmäisen poikani kanssa. Kävimme ostamassa aitoa Earl Grey -teetä yhdestä vanhanajan perinteisestä pikkuisesta teepuodista. Kävimme myös “blingbling”-kaupassa ostamassa hiuksiini pannan Downton Abbeyn tyyliin 😉 Muutamat gluteenittomat leivoksetkin kävimme tilaamassa etukäteen.

Minulla oli mielessäni juuri tietynlainen kukka-asetelma teekutsupöytään. Ennen kuin menin tekemään kukkatilausta, halusin käydä paikallisessa sisustusliikkeessä katsomassa, löytäisinkö ajatukseeni sopivan maljakon.
Olen jo pitkään ihaillut tätä ruotsalaista  Cult Designin Orient-sarjaa valkoisena. Kun näin sisustusliikkeessä korvallisen viiden desilitran teekupin, tiesin heti, että siinä olisi etsimäni maljakko! Sattumoisin tuotteet olivat juuri tuolloin -30% alennuksella, joten päädyin ostamaan myös teekannun ja pienen jalallisen tarjoiluvadin valkoisena. 

Jatkan yhä haaveilua näistä kauniista saman sarjan asettilautasista (sekä ruokalautasista) ja isommasta jalallisesta tarjoiluvadista.

Kukkakauppaan päästyäni kaivoin laukustani Pinterestistä poimimani inspiraatiokuvat kukka-asetelmista sekä juuri ostamani “maljakon”. Kun kukkakauppias näki maljakon, hän innostui valtavasti ja tiesi heti millaista kimppua/kukka-asetelmaa tavoittelin. Tiedättekö sen tunteen, kun joku ymmärtää täsmälleen mitä ajat takaa? Tässä oli kyse juuri siitä.

Sunnuntaina oli vuorossa gluteenittoman skonssiohjeen testaaminen ja teen koemaistaminen kera lisukkeiden. Leivontaohje löytyi tästä aiemmin esittelemästäni gluteenittomasta leivontakirjasta, jota voin yhä lämpimästi suositella.

Nikolas Vahen lemon sugaria löysin eräästä toisesta paikallisesta pikkuliikkeestä. Kauniin puukantisen Nordic Honeyn olen ostanut helsinkiläisestä Nougatista. Mansikkahillo ja hunajainen vaniljasiirappi ovat Stockmannin Herkusta. Astiat ovat Greengaten. Tiedättekö muuten mistä voisin ostaa puisen hunajahyrrän? Kuvissa näkyvä hyrrä on muistaakseni ostettu kauan sitten Pentikistä. Se on mennyt hieman rikki ja olin aikeissa ostaa uuden, mutta Pentikissä sanoivat, että eivät ole enää ehkäpä viiteen vuoteen niitä myyneet. Koko kaupungista en onnistunut löytämään uutta hunajahyrrää. 

Downton Abbey -kirjat virittivät omalta osaltaan kohti tulevan viikonlopun tunnelmia. Kirjoissa on paljon kuvia. Mukaan mahtuu myös reseptejä.

Varasin teekutsupäivän aamuksi kampaajan. Luottokampaajani auttoi virittäytymisessä afternoon tea partyn ja Downton Abbeyn tunnelmaan.

Ruskean Jumperfabrikenin pilkkumekkoni olen ostanut jo viime talvena alennusmyynnistä täältä. Olen alusta asti kutsunut sitä “teekutsumekokseni” ja nyt se pääsi vihdoinkin käyttöön. Minulla on entuudestaan muutama muukin Jumperfabrikenin mekko ja olen ollut niiden laatuun todella tyytyväinen. Täältä löydät ensimmäisen Jumperfabrikenin mekkoni, joka on yhä minulla käytössä ja kuuluu suosikkeihini.

Seuraavassa osassa sitten varsinaisista teekutsuista.

Minulla pyörii myös puolivalmiina luonnoksena muutama postausta, joita en saa millään viimeisteltyä. Niistä tuoreimman kuvittelin julkaisevani jo ennen teekutsupostauksia, mutta jostain syystä en vain saa sanojani aseteltua kuten haluaisin. Kuvat ovat valmiina, mutta teksti ei muotoudu, kuten toivoisin. Jätän sen siis vielä hetkeksi hautumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *