Kioskikahvila Ruusuritari

Meillä on tapana viedä aina joitakin leluja vähäksi aikaa vintille tai varastoon ja niin oli käynyt kauppaleikinkin. Pojat olivat toivoneet, että se voitaisiin jälleen ottaa esille. Kun koitti se hetki, että isä haki vintiltä kauppatarvikelaatikot alas, käynnistyivät leikit välittömästi. Rahat ja tarvikkeet vaihtoivat omistajaa.

Kioskikahvila Ruusuritari — toimittuaan ensin jäätelökioskina — muuttuikin varsinaiseksi torikojuksi. Miten ihanaa olikaan levittää kioskikahvilaleikki ulos! 

Pojat järjestivät tavarat aivan itse paikoilleen enkä puuttunut niiden järjestykseen. Toimin ainoastaan roudarina 😉 Mielestäni on todella mielenkiintoista seurata sivusta, miten leikit syntyvät, kehittyvät jne. Leikkihän harjoituttaa todella monia asioita ihan huomaamatta. Tässäkin lapset alkoivat lajitella myytäviä tuotteita tietyin perustein, jotka he itse toistensa kanssa keskustellen loivat.

Minimanista vuosia sitten löytämäni korit olivat kuin tehdyt tälle mieheni nikkaroimalle kioskin etutiskille. Jäätelökioskina ollessaan tuo taso oli laskettu alas verhon taakse. 

Oikeassa yläkulmassa näkyvä mielestäni aivan ihana jäätelösetti on Ziccosta.

Itse olen ihastunut erityisesti puisiin “ruokiin”. Niitä olen ostanut ainakin Riimikosta ja Miraakkelista sekä jo lopettaneesta Kurragömmasta. Helsinkiläinen Tingeling myy myös leikkiruokia. Myös esimerkiksi Leikkien  leluilta löytyy vaikkapa puisia osiin pilkottavia leikkiruokia ja kakkuja yleensä setteinä. PlanToy on yksi heidän puulelumerkeistään.

Puisten ruokien lisäksi myytävien joukosta löytyy myös kankaisia ja virkattuja sekä toki myös muovisia tuotteita. Pullapojat olen tainnut ostaa Bambinista, virkatut mansikat saattaisivat olla Tiimarista. Lisäksi olen itse virkannut ainakin dominokeksejä, leivoksia ja prinsessakakkuja. Ikeasta taitaa olla osa huoparuuista.

Kankaiset karkkikepit ja omenat ovat Mailegin. Omenat ja pienet karkkikepit ovat oikeasti joulukuusenkoristeita ja ovat myös meillä siinä(kin) tarkoituksessa.

Tiskin alapuolella olevat peltipurkit ovat Lidlistä.

Tässä leikissä kaikki olisivat halunneet olla myyjiä, mutta mitäpä myyjälle tekee, ellei ole ostajaa. Pojat sopivatkin leikkiinsä kiertävän systeemin. Yksi oli kioskinmyyjä, yksi kahvilanpitäjä ja yksi ostaja. Roolit vaihtuivat aina yhden ostokierroksen jälkeen.

Leikin alussa lapset jakoivat leikkirahat tasaisesti kaikkien kesken. Kyllä oli muuten hienoa maksaa aivan “oikeilla” seteleillä.

Myyntitiskin takana on vielä yksi hylly, jossa tämän leikin myyjä säilytti muunmuassa hedelmävaakojaan, jotka sitten tarpeen tullen nostettiin käyttöön.

Kahvilatiskin takana puolestaan valmistettiin äidille erikoiskahvia tai teetä ja tarjolla oli myös gluteenitonta leipää ja pullaa <3

Kahvilan lastenposliiniastiasto on Ikeasta ja puiset pilkkukupit kuuluvat kahvikoneeseen. Niitä on myynyt ainakin Tingeling. Fisher Pricen kassakone oli aikoinaan yksi esikoisen suosikkileluista hänen ollessaan kaksivuotias.

Arvaatteko mikä oli lasten mielestä tuona päivänä kioskikahvilaleikin kohokohta? — Se kun äiti tuli asiakkaaksi! Kuopus tarkkaili ihmetellen äidin ostoskäyttäytymistä ja suorastaan imi siitä mallia itselleen.

Vuosien saatossa meille on kertynyt kauppakoreiksi puisia, metallisia ja muovisia koreja. 

Torikojuostosten jälkeen oli tietysti vuorossa kahvilassa asiointi.

Pöytiin tarjoilu sisältyi hintaan.

Kuopus vaikutti ihmettelevän kovasti ostoskäyttäytymistäni ja tiivistikin ajatuksensa yhteen kysymykseen: 
— Äiti miksi sä ostit niin paljon? 😀

 

Tässä kuvassa näkyy tuo Mekkotehtaan idean pohjalta kehittelemämme kioski sivuprofiilista.

Tämä leikki jatkui oikeasti koko päivän iltaan asti eli niin kauan, kun oli pakko mennä iltapesulle ja nukkumaan. Kuopus kysyi moneen kertaan, että saadaanko me varmasti jatkaa leikkiä heti aamulla. Vielä juuri ennen nukkumaanmenoa hän kävi parvekkeelta kurkkaamassa, että onko kioski todellakin yhä paikoillaan pihassa. Ja olihan se! Muut tarvikkeet kerättiin laatikoihin ja nostettiin yöksi suojaan, mutta koska tiedossa oli trooppinen kesäyö, saa kioski jäädä paikoilleen odottamaan seuraavan päivän leikkijöitä.

Leikitäänkö teillä kauppaleikkejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *