Kesän muisto

Erikoiset loppukesän ja  jopa alkavan syksyn hellepäivät nostivat mieleeni heinäkuiset hellepäivät ja ajattelinkin, että nyt olisi hyvä hetki tehdä pieni postaus meidän rantahetkistä.

Pikku Papun orkesteri Kesän muisto -kappale kätkee sisälleen juuri sen mitä toivon kesän jälkeen purkkiin tallentuneen talven varalle. Kappale on Reetta Kuisman säveltämä ja Liisa Kallion sanoittama.

Päätimme tänä kesänä lähteä hieman kauemmaksi kotoa uimarannalle. Pakkasimme rantatarvikkeet ja kunnon eväät mukaamme ja lähdimme matkaan. Ranta oli niin upea paikka, että pojat toivoivat samaan paikkaan uudelleen heti seuraavana päivänä. Niin sitten teimmekin! Kun kuopus näki tätä postausta tehdessäni näitä kesäisiä valokuvia, hän kysyi heti, että voidaanko mennä sinne taas tänään. Ihanat muistot sieltä.

Pojat rakensivat hiekkalinnoja ja tekivät vedestä patoja. 

Ranta oli kauttaaltaan hiekkapohjainen ja se oli niin matala, että lasten oli turvallista siinä touhuta (toki koko ajan piti silti vahtia). Koululaisten kanssa käytiin välillä kauempana vedessä, että he pystyivät myös uimaan. Vesi oli lämmintä ja ihanaa.

Kaikkein hauskimmat leikit tällä kolmikolla oli tämän krokotiilin kera. Pojat keksivät käyttää isoja hiekkalapioita airoina ja meloivat krokotiiliveneellään rantavedessä. Leikkiin kuului tietenkin se, että krokotiili aina välillä kaatui jne. Hauskaa oli!

Seuraavana päivänä “leiriydyimme” lähes hiekkasärkkien toiseen päähän. Vaikka rannalla olikin valtavasti ihmisiä, sai tuolla päädyssä olla tosi rauhassa. Lapsia oli myös paljon helpompi vahtia, koska siinä kohdassa he olivat ainoat uimarit. 

Olimme syöneet kotona ennen lähtöä varhaisen lounaan, joten rannalla oli ensimmäisenä vuorossa hieman välipalaa ja “kahvilataukoa”, kuten pojat tapaavat sanoa.

Gluteeniton kattaus äidille oli erikseen 😉

Aallot olivat muovanneet hiekkapohjasta kauttaaltaan tämän näköisen.

Keskellä merta kohosivat kapeat hiekkasärkkäkaistaleet. Toisinaan ne olivat juuri ja juuri veden pinnassa eivätkä näkyneet kauas asti. Olikin erikoinen näky, kun ihmiset kauempana merellä näyttivät ikään kuin kävelevän veden päällä.

Aallot tuntuivat yhtä pehmeiltä kuin hiekkakin. Aurinko lämmitti ihanasti ja vesi oli niin lämmintä. 

Istuin pienen hetken mukaan ottamassamme aurinkotuolissa. Suljin silmät ja ajattelin, että tähän jään. Juuri sen hetken tallensin tuonne purkkiin ja ajattelin varovasti raottaa purkin kantta tulevana talvena. Varovasti siksi, etteivät auringonsäteet, lämmin hiekka, meren tuoksu, laineiden liplatus ja lasten iloiset äänet pääsisi karkuun ennen kuin uusi kesä jälleen saa.

Kuopus tykkäsi yhä soudella krokotiilillä. Isommat veljet kävivät sillä aikaa  syvemmällä uimassa. Keksimme myös poikien mielestä tosi hauskan ampparihipan vedessä. Hippaleikki ja juokseminen vedessä olikin kieltämättä ihan hauskaa. Vaikka pojat leikkivätkin pääasiassa keskenään, on heidän mielestä aina ihan ylivoimaisen hauskaa, kun aikuinen tulee mukaan leikkiin. 

Toisena rantapäivänä pojat pääsivät myös etsimään kalahaaveineen pikkukaloja. Ne päästettiin kuitenkin aina heti vapaaksi. Nämä teleskooppivarrellisethaavit löysimme jo alkukesästä Flying Tiger -kaupasta. Ne maksoivat vain parikolme euroa kappale. 

Poikien lempivärit ovat vihreä, punainen ja sininen. Sattuikin aika hauskasti, kun näitä haaveja myytiin juuri näissä kolmessa värissä. Monet muutkin jutut meillä kotona on “värikoodattuja” aivan kuten Tupulla, Hupulla ja Lupulla konsanaan 😀

Suloistakin suloisempi OlliEllan rottinkinen kärry saapui meille ale-ostoksena juuri ennen toista rantapäivää. Se oli kuin tehty kuopukselle.

Päivälliseksi mieheni teki aamulla ennen lähtöä rannalle mukaan otettavaksi gluteenitonta pizzaa. Voi miten hyvältä se maistuikaan helteisellä uimarannalla ihan vaan sellaisenaan kylmänä kylmälaukusta otettuna. 

Ongelmana oli vain se, ettei täältä rannalta olisi millään malttanut lähteä pois! 

Rannalta löytynyt linnunsulka onneksi tallensi myös muistikirjaani jäljen näistä upeista kesän 2019 hellepäivistä, jotka lopulta tulivat kuin tulivatkin!

Millaisia kesän 2019 muistoja teidän pulloistanne löytyy tulevan talven varalle?

 

Poikien vaatteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *