Arkivaatteita

En ole vielä kunnolla käynyt läpi poikien vaatetarpeita uudelle kouluvuodelle. Meillä toki on se etu, että valtaosa vaatteista siirtyy suoraan veljeltä toiselle. Täytyy vaan järjestää aikaa ja hakea vintiltä jemmassa olevia seuraavien kokojen vaatelaatikoita.

Tykkään ostaa pojille kouluun ja päiväkotiin tällaisia rentoja farkkuja. Kaikki kuvan farkut olen löytänyt Polarn och Pyretin kesäalesta. Osassa farkuista on erillinen puuvillavuori, joten niillä pärjää vielä ilmojen viiletessäkin aluksi ilman pitkiksiä ja sitten vielä pitkisten kera. Herkkäihoinen lapsemme sanoi heti housuja sovittaessaan, että nämä on ihanan pehmeät. Useimmiten en ehdi edes kysyä, miltä vaate tuntuu päällä, vaan hän itse kertoo sen heti.

Taatusti olen kertonut, etten ole mikään collegehousujen fani, mutta kuten kuvasta näkyy, ostan kyllä myös niitä lapsilleni. Onhan se vaan totta, että päiväkoti-ikäisen ja erillisiä ulkohousuja säiden kylmetessä käyttävän pikkukoululaisen on helppo pukea haalari tai ulkkarit pehmeiden collegehousujen päälle. Lisäksi niissä on helppo ja mukava leikkiä ja touhuta päivän aikana. Miksi sitten en tykkää niistä? En tiedä onko tämä “ongelma” vain omassa päässäni, mutta mielestäni collegehousut näyttävät tosi nopeasti jotenkin epäsiisteiltä, koska niihin tulee niin helposti polvipussit. Samaa “ongelmaa” en näe vaikkapa noissa rennoissa farkuissa. 

Mutta kuten sanottu, collegehousuja ostan silti, sillä mukavuus ja käytännöllisyys menee toki kaiken edelle. Nämä kuvissa näkyvät KappAhlin Newbie-malliston collegehousut eli “naruhousut”, kuten kuopus niitä nimittää, ovat kuopuksen suosikkeja. Ennen arjen alkamista olikin sopivasti KappAhlissa tarjous lastenvaatteista. Silloin sai kolme tuotetta kahden hinnalla. Ostin kuopukselle kahdet “naruhousut” koossa 110cm ja jääkarhupojalle yhdet koossa 128cm. 

Tykkään kyllä itsekin tästä Newbien tyylistä. Mielestäni on niin kiva, kun joku merkki on osannut tehdä myös pojille lapsekkaita ja leikkisiä sekä sopivan yksinkertaisia ja hieman vanhatyylisiä vaatteita. Harmillista on vaan se, että suurin koko on 128cm, joka jää juuri pieneksi meidän tokaluokkalaiselle. Sen jälkeen meidän perheestä löytyy enää yksi noiden suloisuuksien käyttäjä.

Neljäsluokkalaiselle löysin puolestaan peruscollegehousut PoPin alevalikoimasta. Hän käyttää kokoa 146/152cm eli PoPin viimeistä lasten kokoa.

Perusarkihousujen lisäksi ostin pojille PoPin tarjouskampanjan aikana tummansinisiä ja valkoisia pitkähihaisia trikoopaitoja. Väriensä puolesta ne sopivat monien vaatteiden kanssa ja lisäksi ovat sellaisia ajattomia lapselta toiselle kierrätettäviä vaatteita. Trikoo on pehmeää ja miellyttävää ihoa vasten. Kaiken lisäksi paidoilla on meillä ollut pitkä käyttöikä, paitsi veljeltä toiselle siirtyessä, niin jo pelkästään yhdellä lapsella, sillä nämä paidat ovat käytössä ympäri vuoden.

Mielestäni näitä paitoja voisi olla useammassakin eri värissä. Eityisesti olen kaivannut beigeä väriä. Sitä on näkynyt vain vauvojen vaatteissa. Vaaleansininen voisi myös olla herkullinen. Vastaavia yksivärisiä PoPin tirkoopaitoja meillä on ennestään useammassakin eri koossa ainakin tummansinisinä, vihreinä, punaisina, valkoisina ja tummanruskeina. Taitaapa olla jossakin koossa myös oranssina ja petrolina.

Millaisia perusarkivaatteita te olette hankkineet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *