Poikien kesäpuuhia osa 7b: Merimajassa

Tänään kurkistetaan siis Merimajan ulkopuolelle ja lopuksi vielä vähän inspiraatiokuvia Viherpihasta Merimajan valmistumisvuodelta 2006.

Toisinaan leikki käynnistyy jo sisätiloissa ja mukaan Merimajaan pakataan milloin mitäkin leikkiin sopivaa tuikitarpeellista tavaraa. Tässä taisi olla kyseessä sadepäivä ja tutkijoiden lähtö matkaan.

Mökin ulkomitata ovat 2m x 3m ja sisämitat (kun terassi vähennetään) ovat 2m x 2m. Koko on ollut oikein sopiva. Kuvissa näkyvä lyhty on laitettu tuohon tilapäisesti rikkoutuneen tilalle ja näyttää kyllä aivan väärän kokoiselta. Rikkoutunut lyhty oli mielestäni aivan ihana ja se toi mieleen majakan. Lyhty oli siis pyöreä muodoltaan ja aukesi yläosasta. Se oli varta vasten ostettu Merimajaa ajatellen. 

Terassilta katsottuna Merimaja muuttuu usein leikeissä laivaksi ja tämä on laivan kello.

Täytyyhän jokaisessa laivassa olla pelastusrengas!

Kummisetäni taidolla puusta tekemä ja toiveideni mukaan ruskeaksi maalaama ruori kruunaa laivan ja koko Merimajan. Tämä ruori on kyllä tuottanut pojille (ja äidille) niin paljon iloa — samoin kuin tietysti koko mökki!

Siinä missä pikkuveljet leikkivät usein merirosvoja ja milloin mitäkin tukikohtaleikkiä, suunnitteli esikoinen aikoinaan monenlaisia näytelmiä juurikin Merimajan ympäristöön. Pikkuveli sai olla niissä aina mukana. Toisinaan esiintyjiä tuli myös naapureista.

Laivan kannella on myös postilaatikko, jonka luukun sisäpuolelle kätkeytyy monet uudet seikkailut ja leikki-ideat.

Tällaisen ovenkolkuttimen eräs ystäväni löysi kerran alennusmyynnistä. Hän tiesi, että olin sitä katsellut jo aiemmin. 

Merimajan piirustuksia etsiessäni, löysin niiden yhteydestä myös Viherpihan inspiraatiokuvia lasten pihaleikkeihin vuodelta 2006. Sen jälkeen on silmieni ohi vilahtanut useita muitakin ideakuvia ja Pinterest lienee tämän hetken aarreaitta inspiraatioon kuin inspiraatioon. Kun meidän Merimajaa suunniteltiin, ei Pinterestiä kuitenkaan vielä ollut saatavilla. Toivottavasti nämä vanhat kuvat ilahduttavat edes jotakuta teistä.

Tässä on mielestäni hauska idea pupunhäkin sijoittamisesta mökin alapuolelle. Varteenotettava ratkaisu vaikkapa pieneen pihaan. Korkeuksiin rakennettu mökki tuo taatusti lisäjännitystä ja seikkailumieltä leikkeihin.

Itse asiassa olen aina välillä ehdottanut miehistölleni, että voisimme ottaa kesäkanin. Älkää säikähtäkö! En siis tarkoita, että kani jätettäisiin kesän jälkeen heittele. Tiedän, että on olemassa sellainen paikka, josta voi vuokrata kanin kesäksi ja talviajaksi kani voi sitten palata omistajalleen. Saman kanin voi sitten halutessaan vuokrata uudelleen jälleen seuraavaksi kesäksi. Mitä mieltä olette tällaisesta?

Tämän mökin tunnelma puolestaan on vailla vertaa! Miten ihania huolettomia lapsuuden kesäpäiviä tuolla voikaan viettää rennosti loikoillen kirjoja ja lehtiä lueskellen.

Tämä laiva on myös kerrassaan loistava idea! Voin vain kuvitella, millaiset leikit tämä meillä siivittäisi. 

Näitä kuvia katsellessani ymmärrän, miksi juuri nämä mökit, majat ja laiva ovat olleet meillä inspiraation lähteenä. Niissä on huomioitu pojat! Nimittäin lähes aina, kun jossain lehdessä on juttua leikkimökeistä, on ne suunniteltu tytöille. Eihän siinäkään mitään vikaa ole, mutta yhtä lailla pienet pojat tykkäävät mökkileikeistä, eikö vain?

Löytyykö teidän lapsilta mökkejä? Tai onko sellainen suunnitelmissa? Millainen?

Tämä viimeisin kuva myös muistuttaa minua siitä, mistä täällä on vuosi toisensa perään haaveiltu. Nimittäin majasta! Puumajaa meille ei saa, koska pihastamme ei löydy yhtään isoa ja vahvaa puuta, mutta toki sellaisen voisi rakentaa myös tolppien varaan.

Nämä kaksi majasuunnitelmaa löysin näiden muiden mökki- ja inspiraatikuvien joukosta. Suunnittelija ei ole liittänyt kuviin puumerkkiään, mutta minulla on silti epäilykseni kenen tuotoksia nämä ovat. Sen perusteella voin sanoa, että maja on ollut toiveissa jo vuosia. Muutaman kesän aikana olemme siitä hieman aktiivisemminkin keskustelleet, mutta toistaiseksi hanke on kuitenkin jäänyt jäihin. Voin kuitenkin paljastaa, että myös minulla on omat suunnitelmani majan suhteen, jotka kyllä näyttäisivät menevän aika lailla yksiin poikien suunnitelmien kanssa. Nähtäväksi jää, toteutuvatko nuo suunnitelmat koskaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *