Juhannusruusu

Tämä juhannusruusu ei ehkä ole se kaikkein perinteisin. Eilistä Äidin karkkilaatikoilla -postausta tehdessäni nousi mieleen esitellä postauksen kuvissa osittain näkyvä virkattu matto. Kun aloin etsiä maton ohjetta, päätinkin siirtää sen jakamisen päivää myöhemmäksi eli tähän juhannusaattoon.

Muistan vielä kesäpäivän, jolloin pakkasin lapset ja eväät autoon. Lähdimme päiväretkelle Lankava-käsityökauppaan Kauhavalle. En tiedä muistanko vuoden oikein, mutta mielestäni meillä ei silloin ollut vielä pikkupoikia, mikä tarkoittaa sitä, että tuosta kesästä on ainakin kymmenen vuotta aikaa. Voiko se olla totta?! Vai oliko se sitten vasta kesällä 2012 tai peräti 2013, kun lähdin samaan käsityökauppaan ystäväni kanssa? Miten ihmeessä en muista. No, nuo kaksi kertaa olen joka tapauksessa tuolla vieraillut. Ehkä ystäväni muistaa paremmin…

Olin pitkään haaveillut virkkaavani tällaisen maton ja kun ohjekin löytyi kätevästi ja ilmaiseksi netistä, jäi jäljelle enää sopivien tarvikkeiden hankkiminen. Olin kerran aiemmin virkannut pyöreän raidallisen maton (näkyy tässä postauksessa ). Siinä ongelmaksi tuli eri väristen kuteiden eri paksuus ja jo silloin päätin, että jos vielä joskus virkkaan maton, satsaan ehdottomasti tasapaksuun kuteeseen.

Tässä siis virkkaamani JUHANNUSRUUSU. Ohjeen löydät täältä. Samasta Lankava-liikkeestä ostin myös valkoista Lilli-ontelokudetta, josta maton virkkasin. Virkkaamani Juhannusruusun halkaisija on noin 120cm (ohjeessa 105cm).

Tykkään tosi paljon virkkaamisesta, mutta täytyy kyllä sanoa, että minun sormilleni paksulla koukulla virkkaminen käy tosi raskaaksi. Siitä syystä en ole hetkeen tehnyt toista vastaavaa. Ohje on helppo eli sen puolesta näitä voisi tehtailla enemmänkin. Ontelokude oli myös tasaista ja kaikinpuolin hyvänlaatuista. Se on myös kestänyt monia kesäisiä pesukertoja eli matto ei ole mennyt miksikään pesussa. Joskus olisi vielä kiva virkata joku tähtimalli poikien huoneisiin esimerkiksi tällä ohjeella

Tässä välissä olen tyytynyt mattojen virkkaamisen suhteen virkkaamaan pienen vessanmaton ihan vain tavallisesta puuvillalangasta. Se oli kevyttä ja helppoa. Matto valmistui yhtenä kesänä hiekkalaatikon reunalla lasten leikkejä vahtiessa.

Maton halkasija on n.60cm ja ohje syntyi omasta päästäni sitä tehdessäni.  Virkkasin tämän maton naisten — tai paremminkin naisen — vessaan eli omaan pikkiriikkiseen vessaani. Pujotin siihen satiininauhan. Tämä matto on helppo heittää ihan vain pesukoneeseen ja puhdasta tulee. Muistaakseni käytin virkkaamiseen jotakin Novitan puuvillalankaa kaksinkertaisena.

Tällaisen tuoksuttoman juhannusruusun myötä toivotan teille kaikille lukijoilleni kesäntuoksuista juhannusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *