Poikien kesäpuuhia osa 3a: Pienellä purolla

“Pienellä purolla kaarnalaivaa kanssasi uittaa tahtoisin.
Aaltoja halkoen laiva uisi valkeat purjeet pullistuisi.
Niin minä tahtoisin, voi niin minä tahtoisin.
Niin minä tahtoisin, voi niin minä tahtoisin.”

— Maija Baric´—

Yllä näkyvät kuvat olen esitellyt jo Inspiraatio äitienpäivänä -postauksessa. Silloin keskimmäinen poikamme löysi rannasta puunkappaleen ja sai idean tehdä siitä purjeveneen. Masto löytyi myös rannalta ja purjeeksi hän keksi käyttää mukana ollutta valkoista servettiä.

Kaikenlainen vesi vetää puoleensa. Usein sieltä löytyy jotakin ihmeellistä tai jotakin, mistä voi syntyä uusi leikki. Tällä kertaa siihen ei kuulunut purjevene, mutta veteen kurkistamalla näkyi jotain mielenkiintoista. Näettekö  te viimeisessä kuvassa nappo/nuijapäitä? Niiden uiskentelua oli kiva seurata. Samalla tuli käytyä läpi sammakon muodonmuutos munasta (sammakon kutu) toukaksi (nappo/nuijapää) ja toukasta sammakoksi. 

Tämän viimeisen kuvan myötä hieman esimakua b-osan postaukseen.

Pojat olivat saaneet luvan mennä papan verstaaseen ja tehdä “roskapaloista” puutöitä. He olivat keksineet tehdä purjeveneitä. Toiseen veneeseen on tehty myös peräsin ja purjeen virkaa hoitaa maalarinteipin pala 🙂

Näitä puuveneitä oli kuulemma myös uitettu ja hyvin kelluivat. Seuraavassa postauksessa näette hieman erilaiset veneet. Pysyttehän kuulolla!


Poikien vaatteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *